Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

ΚΚΕ - ΚΚΤ (TKP): Η ποιοτική διαφορά των κομμουνιστών, τα καπιταλιστικά φερέφωνα και μια ιστορική απόφαση

Με αφορμή την Κοινή Ανακοίνωση των ΚΚ Ελλάδας καιΤουρκίας (βλέπε πιο κάτω), το ιστολόγιο Αριστερά και Πολιτική Ένα ιστολόγιο πολιτικής άποψης χωρίς εκπτώσεις‒ σημειώνει:
ΚΚΕ-ΚΚΤ: Σε τι διαφέρουν οι κομμουνιστές…
Μια ιστορική απάντηση των κομμουνιστών (και κατ’ επέκταση της εργατικής τάξης και των λαών) Ελλάδος και Τουρκίας, σε όλους εκείνους τους εθνικιστές και υπερπατριώτες της αστικής τάξης των δύο χωρών που θεωρούν εχθρό κάθε λαό που είναι γύρω τους, και πίσω από κροκοδείλια δάκρυα υμνούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, απαιτώντας την υποταγή και τον πνιγμό των λαών για να τους ληστέψουν ανενόχλητοι χάριν των κυρίαρχων κεφαλαίων τους.
30/5/2015: Δημήτρης Κουτσούμπας: Συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας στη Σμύρνη - Πολιτιστικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ» στην Κωνσταντινούπολη (Δυο ομιλίες)
Είναι φανερή η ποιοτική διαφορά των κομμουνιστών των δύο χωρών από κάθε αστική και μικροαστική αντίληψη για τη σχέση μεταξύ λαών και χωρών. Αυτή τη διαφορά ποτέ δεν συχώρεσαν οι αστοί και αντικομουνιστές και ενίοτε την κατάγγειλαν ως ανθελληνισμό, αντιτουρκισμό κλπ. Από την Μικρασιατική εκστρατεία που κατάγγειλε το ΚΚΕ ως ιμπεριαλιστικό  πόλεμο για τα συμφέροντα Γαλλίας και Αγγλίας μέχρι την καταγγελία από το ΚΚΤ, της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Πώς να μην υποφέρουν από διώξεις μέσα στις χώρες τους μετά οι κομμουνιστές και των δύο χωρών για… «προδοσία» των (αστικών και των ιμπεριαλιστικών) «εθνικών» ιδανικών;
Δεν φοβήθηκαν ποτέ να καταγγείλουν τους πολεμοκάπηλους και τους ιμπεριαλιστές, και να υπερασπίσουν όλους τους λαούς που υποφέρουν, ακόμη και αυτούς που οι αστοί διδάσκουν ότι είναι «προαιώνιοι εχθροί» που είναι καλοί μόνο όταν είναι νεκροί!
Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά μας και ας λένε ότι θέλουν τα φερέφωνα των καπιταλιστών.
Αριστερά και Πολιτική

Και η ιστορική απάντηση
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ
«Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!»
Τρίτη 23/02/2016 - 09:09
Μπροστά στις επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις που διαδραματίζονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ακόμη μεγαλύτερη σημασία αποκτά η κοινή στάση των Κομμουνιστικών Κομμάτων ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.
Πρόσφατα, στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, η οποία συζήτησε με αντιπροσωπεία του ΚΚ, Τουρκία τις εξελίξεις στην περιοχή, την κατάσταση σε Ελλάδα και Τουρκία, τα καθήκοντα και τις εμπειρίες των κομμουνιστών στις δύο χώρες. Τα δύο ΚΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε Κοινή Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ με το πρόσχημα της μετανάστευσης.
Αναλυτικά η Κοινή Ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!
Η συνεχιζόμενη εδώ και 5 χρόνια ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Τουρκίας, Ισραήλ και των μοναρχιών του Κόλπου στη Συρία, που έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και στην προσφυγιά, στην εξαθλίωση εκατομμύρια άλλους, περνά σε μια νέα φάση όξυνσης. Αυτή της πιο φανερής εμπλοκής του ΝΑΤΟ και της προετοιμασίας πιθανών χερσαίων επιχειρήσεων.
Γίνεται φανερό πως η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, σε συνεννόηση με τη συριακή κυβέρνηση, άλλαξε τα δεδομένα σε στρατιωτικό επίπεδο, γι' αυτό και το ΝΑΤΟ διευρύνει την παρουσία του στην περιοχή, μεταξύ άλλων μεταφέροντας μια ναυτική αρμάδα στο Αιγαίο με πρόσχημα τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
Αυτοί που δημιούργησαν το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, τώρα το επικαλούνται για να ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή. Ωστόσο, είναι πασίγνωστο πως οι αστικές τάξεις, οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, δεν έχουν καμία ευαισθησία για τους λαούς και το δράμα που περνάνε.

Είναι υποκριτές! Πίσω από τα προσχήματά τους βρίσκεται η διαπάλη με την καπιταλιστική Ρωσία,
 • για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων,
 • την εξασφάλιση γεωστρατηγικών θέσεων,
 • τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους,
 • των μεριδίων των αγορών καθώς και
 • την αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της κυριαρχίας του κεφαλαίου στην περιοχή.
Τα ΚΚ σε Ελλάδα και Τουρκία καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους των δύο χωρών αυτές
 • τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία,
 • το ρόλο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων,
 • τη στάση των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Ελλάδας.
Τονίζουμε πως είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να συνειδητοποιήσουν τον πόλεμο των συμφερόντων των μονοπωλίων, που διεξάγεται με πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς όρους, αιματοκυλώντας τους λαούς.
Σημειώνουμε πως η συμμετοχή των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ στρέφεται κατά των δύο λαών και της ειρηνικής συμβίωσης, αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των δύο χωρών, επιδιώκει να παίξει το ρόλο του επιδιαιτητή στις σχέσεις των δύο χωρών και ταυτόχρονα είναι το "οπλισμένο χέρι" του ευρω-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού κατά άλλων λαών.
Καλούμε σε λαϊκή ετοιμότητα για να αποτρέψουμε την εμπλοκή των χωρών μας σε νέα ιμπεριαλιστικά μακελειά,
 • τόσο σε πιθανά σενάρια που θα φέρνουν σε αντιπαράθεση τους λαούς μας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου,
 • όσο και με τη συμμετοχή των χωρών μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που θα στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!
 • Όχι στη μετατροπή του Αιγαίου σε ΝΑΤΟικό "ορμητήριο"
 • Όχι στην υποκρισία της ιμπεριαλιστικής ΕΕ!
 • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.