Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Προσφυγικό: Η ανθρωπιστική προσφορά των ΗΠΑτων της ΕΕ ‒ ΠΑΜΕ: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι σε όλη τη χώρα κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης
Δευτέρα 29/02/2016 - 10:27 - Ενημέρωση: Δευτέρα 29/02/2016 - 12:12
Την ίδια ώρα που,  σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πάνω από 28.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, το σχέδιο επιβράδυνσης της μεταφοράς προσφύγων από τα νησιά προς τον Πειραιά που έχει στόχο να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας, αλλά και η προετοιμασία μηχανισμού για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα που προωθεί η ΕΕ, επιβεβαιώνουν τις αποφάσεις για εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, για τη συγκράτηση των ροών σε Τουρκία και Ελλάδα. Το σχεδιασμό αυτό επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

ΠΑΜΕ
Υλική βοήθεια στους πρόσφυγες - Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα Διαβατά

Δευτέρα 29/02/2016 - 12:16
Έκκληση για συγκέντρωση υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες - αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους, απευθύνει το ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:
«Τώρα τα συνδικάτα, οι σύλλογοι των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, οι μαθητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι να οργανώσουν τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.
Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).
Τώρα κάθε συνδικάτο, κάθε λαϊκή επιτροπή, κάθε μαζικός φορέας, κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος να οργανώσει τη συγκέντρωση Υλικής Βοήθειας προς τους Πρόσφυγες.
Άμεσα να συγκεντρωθούν υλικά πρώτης ανάγκης (φαγητό, ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες κ.τ.λ.).
Κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε μαζικός φορέας να έρθει σε επικοινωνία με το ΠΑΜΕ για την παράδοση της Υλικής Βοήθειας».
902

Επίσης, μιλώντας τη Δευτέρα το πρωί στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, αναφέρθηκε στην ανάγκη «ισοκατανομής» των προσφύγων και μεταναστών στον άξονα από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι την Ειδομένη με διαμόρφωση περισσότερων χώρων μικρότερης δυναμικότητας 1.500 - 2.000 προσφύγων και μεταναστών ανά χώρο.
Σύμφωνα με στοιχεία των αρχών που αφορούν μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 29 Φλεβάρη στην Ειδομένη βρίσκονται 7.500 πρόσφυγες και μετανάστες, στο Λιμάνι του Πειραιά 4.000, στο γήπεδο χόκεϊ στο Ελληνικό 3.200, στο Σχιστό 1.400, στον Ελαιώνα 700, στην πλατεία Βικτωρίας 200.  Σε αυτά τα στοιχεία οι αρχές δεν υπολογίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε διάφορες πόλεις της χώρας και αυτούς που κινούνται κατά μήκος της Εθνικής οδού Αθηνών  - Λαμίας.
Ασφυξία στην Ειδομένη
Τραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη, περιμένοντας να δοθεί η έγκριση από τις αρχές της ΠΓΔΜ για να περάσουν τα σύνορα.
Το βράδυ της Κυριακής 28 Φλεβάρη, τα σύνορα άνοιξαν για λίγη ώρα και πέρασαν μόνο 305 πρόσφυγες, ενώ οι υπόλοιποι, από τους περίπου 7.500 που βρίσκονται εκεί, θα συνεχίσουν να περιμένουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τα σύνορα άνοιξαν άλλες τρεις ώρες το απόγευμα του Σαββάτου, όταν πέρασαν άλλοι περίπου 300 πρόσφυγες.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Κυριακής, δεκάδες πρόσφυγες κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στην ΠΓΔΜ. Τελικά, η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε εκ νέου νωρίς το βράδυ.
Ο οργανωμένος καταυλισμός στην Ειδομένη στεγάζει περίπου τους 2.000 - 2.500. Οι υπόλοιποι έχουν στήσει σκηνές ή κοιμούνται μέσα σε υπνόσακους ή ακόμη και σε απλές κουβέρτες, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στα γύρω χωράφια, με μεγάλες ελλείψεις σε τροφή, νερό και φάρμακα και πολλά μικρά παιδιά άρρωστα. Δραματική είναι η κατάσταση για πρόσφυγες και μετανάστες και στα Διαβατά.
Την ίδια ώρα σε ένα απέραντο hot spot έχουν μετατραπεί διάφορα σημεία κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης με γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους, άνδρες, νέους και ανάπηρους να πορεύονται προς τα σύνορα. Στα διάφορα υποτυπώδη καταλύματα που σταματούν για να ξεκουραστούν κάτοικοι των περιοχών, εργατικά σωματεία, φορείς, οργανώσεις, λαϊκές επιτροπές και γυναικείοι σύλλογοι επιχειρούν να τους συνδράμουν με τα απαραίτητα, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι εκρηκτικά.
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Δευτέρας 29 Φλεβάρη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», το οποίο μετέφερε 1.810 πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο (450) και από τη Μυτιλήνη (1.360), ενώ άλλοι 183 έφτασαν από τη Λέρο με το «Βlue star 2».
Όλοι αυτοί προστέθηκαν σε αυτούς που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, στους επιβατικούς σταθμούς και στην αποθήκη του ΟΛΠ και ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τις 4.000. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι είναι τραγική καθώς στοιβάζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες.
Δραματική είναι η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας, όπου δίπλα σε σκουπίδια, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες Αφγανών, κοιμήθηκαν μέσα στο κρύο και την υγρασία, τυλιγμένοι με κουβέρτες, ενώ ο άτυπος καταυλισμός που έχει δημιουργηθεί διαρκώς μεγαλώνει.
Διαδικασία επαναπροώθησης στην Τουρκία
Ελληνικό
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 29 Φλεβάρη, η διαδικασία επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία.
Περίπου 300 «παράτυποι μετανάστες» που κρατούνται στα κέντρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών σε Κόρινθο και Ταύρο θα μεταφερθούν με λεωφορεία στους Κήπους του Έβρου για να παραδοθούν στις τουρκικές αρχές.
Με αυτό τον τρόπο υπολογίζεται ότι θα αποσυμφορηθούν τα συγκεκριμένα κέντρα, ενώ ξεκινούν και οι διαδικασίες για fast track επαναπροωθήσεις της Frontex.
Την ίδια ώρα, το μέτρο της κράτησης και της διοικητικής απέλασης θα επιβάλλεται και στους παράτυπους μετανάστες, από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.
Στο μεταξύ τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, θα βρεθούν στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 τη Δευτέρα 29 Φλεβάρη στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η συνάντηση θα γίνει υπό τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) καθώς και εκπρόσωπος της Εκκλησίας.
Επίσης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου καλεί για σήμερα Δευτέρα 29 Φλεβάρη σε έκτακτη συνεδρίαση για το Προσφυγικό τους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου.
Σε έκτακτες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων σήμερα Δευτέρα 29 Φλεβάρη καλούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» των Δήμων Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας για να συζητηθεί το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων και να αποφασιστούν μέτρα έμπρακτης έκφρασης αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.