Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

SYRIZANEL-Ε(πώνυμη)E(ταιρεία): Ασφαλίζοντας το κεφάλαιο ‒ Αγροτικό συλλαλητήριο: Μπλόκα για την ασφάλεια της ζωής μας ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Αυτό το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται, δεν τροποποιείται (VIDEO)

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Διαδηλώνουν στην Αθηνα για την επιβίωσή τους
9:20
Ισχυρό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική που απειλεί να τους ξεκληρίσει, έχουν στήσει στην Αθήνα χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους κι ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων από την Αττική, στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με απόφαση 68 μπλόκων απ' όλη τη χώρα.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο
Παρασκευή 12/02/2016 - 19:04 - Ενημέρωση: Παρασκευή 12/02/2016 - 21:11
Στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. Ο αγώνας των Ελλήνων αγροτών είναι δίκαιος. Είμαστε στο πλευρό τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει επιτέλους να συκοφαντεί το αγροτικό κίνημα, τους Έλληνες αγρότες.
Παλεύουν και αγωνίζονται για να ζήσουν αυτοί κι οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια, για να μείνουν στα χωράφια τους, να μείνουν στα χωριά τους. Να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να παράγουν για να έχει τη διατροφή την απαραίτητη ο ελληνικός λαός. Η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική οικονομία πρέπει να ενισχυθεί, εδώ και τώρα.
Πρέπει η κυβέρνηση, μετά και τη σημερινή μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, να αποσύρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα. Αυτό το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται, δεν τροποποιείται. Εάν τελικά το φέρει στη βουλή πρέπει να καταψηφιστεί.
Δεν πρέπει να φέρει τα φορολογικά νομοσχέδια, που πλήττουν πάλι την ελληνική αγροτιά, όλο τον εργαζόμενο λαό.
Θα πρέπει αντίθετα να καταργήσει φορολογικούς νόμους - λαιμητόμους, να καταργήσει όλους τους αντιασφαλιστικους νόμους, να δώσει πετρέλαιο έτσι όπως είναι δωρεάν, όπως δίνει στους εφοπλιστές, να έχει φθηνό ρεύμα ο Έλληνας αγρότης για να μπορεί να παράγει, για να μπορεί να θρέφει τον ελληνικό λαό, για να μπορεί να καλύπτει το κόστος παραγωγής στα προϊόντα του, για να μπορεί να ζει την οικογένεια του αξιοπρεπώς, με περηφάνια στα ελληνικά χωριά, στην ελληνική ύπαιθρο.
Είμαστε μαζί τους, οι εργάτες, οι άνεργοι, όλοι οι υπόλοιποι αγρότες από όλη την Ελλάδα που δε βρίσκονται σήμερα εδώ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες».
Η πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε με αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίοι με τη δυναμική τους κινητοποίηση στην Αθήνα δίνουν βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Εντυπωσιακή στιγμή, όταν με κορναρίσματα και επευφημίες μπήκαν στην πλατεία Συντάγματος τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας για να τεθούν επικεφαλής στο μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών, να συμβολίσουν τη μάχη που δίνει μερόνυχτα τώρα στα μπλόκα, η μικρομεσαία αγροτιά. Εκεί, μαζί τους ένωσαν τη φωνή τους εργαζόμενοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες από την Αθήνα. Εξάλλου, από νωρίς, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων σε μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης, συνέβαλαν ώστε να στηθούν οι σκηνές και να μαγειρευτεί το φαγητό για την αγωνιζόμενη αγροτιά. 
Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.
Νωρίτερα, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και με επικεφαλής τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος, όπου με θέρμη και ενθουσιασμό τους υποδέχτηκαν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα του Λεκανοπεδίου με σύνθημα «εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά». 
Από το πρωί, οι αγρότες ξεκίνησαν από τα χωριά τους για την Αθήνα, με όλα τα μεταφορικά μέσα: Με τρακτέρ που θα κινηθούν από τα μπλόκα, κυρίως από αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στην Αθήνα, με λεωφορεία που ναυλώνονται, με τρένα και ΙΧ αυτοκίνητα και με καράβια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.