Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Αγρότες: Χιλιοειπωμένα ψέματα, αντιλαϊκές αλήθειες ‒ ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό - Υλοποιούν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική ΕΕ-ΚΑΠ


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ψευτοβελτιώσεις που δεν αλλάζουν την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής
Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών από ορισμένα μπλόκα
Δευτέρα 22/02/2016 - 21:24 - Ενημέρωση: Δευτέρα 22/02/2016 - 21:53
Με κάποιες ψευτοβελτιώσεις που αφήνουν ανέγγιχτο τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής, χωρίς την παραμικρή δέσμευση της κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά και με αοριστίες και τα χιλιοειπωμένα από το παρελθόν για στήριξη του αγροτικού τομέα,  έγινε σήμερα η πολύωρη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους αγροτών από ορισμένα μπλόκα της χώρας.

ΚΚΕ
Οι μικρομεσαίοι αγρότες να απορρίψουν τις ψευτοβελτιώσεις της κυβέρνησης γιατί είναι σε βάρος τους
Δευτέρα 22/02/2016 - 21:26 - Ενημέρωση: Δευτέρα 22/02/2016 - 21:28
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες και τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου αναφέρονται τα εξής:
«Τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη “στήριξη του αγροτικού κόσμου”, αποτελούν ελιγμό κάτω από την πίεση του αγροτικού κινήματος. Είναι μέτρα που δεν δίνουν διέξοδο στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Αρμόδιο να απαντήσει σε ένα προς ένα τα μέτρα είναι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που εκφράζει τις ανάγκες όχι των εύπορων, αλλά των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων των αγροτών.
Ως σύνολο κινούνται στην αντιλαϊκή κατεύθυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία είναι αποφασισμένη να καταργήσει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, με αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών και τη μείωση των συντάξεων. Αυτό που “αλλάζει” είναι η διάρκεια της μεταβατικότητας κατά δυο χρόνια, για την πλήρη εφαρμογή των ήδη γνωστών κυβερνητικών στόχων.
Η φορολογική ελάφρυνση, στην οποία αναφέρθηκε, δεν έχει αντίκρισμα, αν το αφορολόγητο ποσό είναι κάτω από τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία και διατηρούνται. Μέτρα όπως το “κατά κύριο επάγγελμα αγρότης” επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας στις πιο μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις.
Δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως αφορολόγητο πετρέλαιο ή μειωμένη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα. Τα μέτρα που προτάθηκαν, όπως η θέσπιση της κάρτας του αγρότη, οι συνεταιριστικές μορφές, είναι μέτρα που επιδιώκονται και εξυπηρετούν το τραπεζικό κεφάλαιο.
Τα ασαφή και χιλιοειπωμένα μέτρα, όπως προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, προώθηση εξαγωγών, αειφορική διαχείριση της αλιείας κλπ., είναι διακηρυγμένοι στόχοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, που υλοποιούσαν, όπως και η σημερινή, τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ και την ΚΑΠ.
Με τις ίδιες αοριστολογίες, για τη στήριξη του αγροτικού τομέα και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, εννοούν την ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και τη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων μονοπωλιακών ομίλων, στην οποία δεν θα έχουν θέση οι φτωχοί αγρότες.
Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό ισχυριζόμενος ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για την έξοδο από την κρίση προς όφελός του. Κρύβει ότι και στην καπιταλιστική κρίση υπάρχει πλούτος, υψηλά εισοδήματα, κερδοφορία, ενώ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα παραμένουν στη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να απορρίψουν τις ψευτοβελτιώσεις της γιατί είναι σε βάρος τους. 
  • Να οργανώσουν την πάλη τους και την κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, βαδίζοντας στο δρόμο της διαμόρφωσης της λαϊκής συμμαχίας, της ρήξης και της ανατροπής, για την κοινωνία που ο μόχθος του αγροτοπαραγωγού δεν θα συνθλίβεται από τα μονοπώλια και το κράτος τους».
Προηγήθηκε άγριο παρασκήνιο για τον καθορισμό της αντιπροσωπείας των αγροτών, ώστε η σύστασή της να υπηρετεί την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι συνομιλεί με «αντιπροσωπευτικό» δείγμα των μπλόκων. Από την πλευρά της κυβέρνησης, στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί και υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας Β. Αποστόλου, Γ. Κατρούγκαλος, Μ. Μπόλαρης, Α. Πετρόπουλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος και Στ. Αραχωβίτης.
Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα περισσότερο από όσα στοχευμένα διέρρεε τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση, ορισμένοι από τους εκπροσώπους έκαναν λόγο μετά τη συνάντηση για «ουσιαστικό διάλογο» μεταξύ των δύο πλευρών. Η πλειοψηφία τους ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από τις γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα κατά τόπους μπλόκα.
Ωστόσο, υποδεχόμενος την αγροτική αντιπροσωπεία στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η τελική πρόταση της κυβέρνησης θα κινείται εντός των ορίων που επιβάλλεται από
«το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου, τις δημοσιονομικές συνθήκες το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε».
Γι' αυτό άλλωστε τα μέτρα που ανακοίνωσε στη συνάντηση με τους αγρότες, σε καμιά περίπτωση δεν αναιρούν τον πυρήνα της φορολογικής και αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως χαράσσεται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τα μνημόνια, χτυπώντας άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και επιταχύνοντας τον αφανισμό τους.
Μιλώντας στην αντιπροσωπεία, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να στείλει μήνυμα συνολικά στους εργαζόμενους και στο λαό που αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ζητώντας να ξεχάσουν κάθε διεκδίκηση και να βάλουν πλάτη στην ανάκτηση του χαμένου ΑΕΠ, στηρίζοντας το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και γι' αυτούς.
Όπως είπε,
«αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, και κατά την άποψή μου πρωτοπόρος για την ανάκτηση του πλούτου είναι ο αγροτικός χώρος, τότε να πούμε αλήθειες μεταξύ μας, δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα, ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση. Ας το λάβουμε αυτό υπόψη μας και ας προσπαθήσουμε να πούμε αλήθειες, αλλά να βρούμε και λύσεις πάνω στα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».
Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρωθυπουργός, με αναρτήσεις του στο λογαριασμό του στο Twitter, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι
«οι συνελεύσεις των αγροτών, θα σταθούν θετικά, απέναντι στις ειλικρινείς προσπάθειες της κυβέρνησής μας να δοθούν λύσεις»...
Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε τη χτεσινή συνάντηση ως
«ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα» στο διάλογο που επιδιώκει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατέστη σαφής «η δέσμευση της κυβέρνησης να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των αγροτών, ακόμα και μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που είναι γνωστές σε όλους τους Έλληνες πολίτες».
Οι προτάσεις της κυβέρνησης
Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό προβλέπουν πενταετή μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης των αγροτών έως το 2021, κλιμάκωση των εισφορών για σταδιακή μετάβαση στο προβλεπόμενο ύψος, έως το 2021, δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε ποσοστό 16 αντί για 20%, υπολογισμός του εργόσημου ως έξοδο των αγροτικών επιχειρήσεων.
Για το Φορολογικό θεσπίζεται αφορολόγητο όριο για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, δίχως όμως να προσδιορίζεται το ύψος του, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με την εφαρμογή των παραπάνω προτάσεων
«η συνολική επιβάρυνση για τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, που αγγίζει το 90%, θα είναι μικρότερη από τη σημερινή».
Επίσης ανακοινώθηκε αυστηροποίηση του ορισμού του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη για την ένταξη στο Μητρώο Αγροτών, καθώς το εισόδημα προερχόμενο από αγροτικές δραστηριότητες αυξάνεται στο 51% από 35% που είναι σήμερα, ενώ ανακοινώθηκαν και σειρά άλλων μέτρων όπως ρύθμιση χρεών στη ΔΕΗ, επίσπευση διαδικασιών για την πληρωμή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων και ορισμένα άλλα τέτοια χιλιοειπωμένα και από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.