Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Μετανάστες - Πρόσφυγες: Εγκλωβισμένοι από τους δουλέμπορους της ΕΕ ‒ Κώστας Παπαδάκης: Ιδού η ΕΕ και το ΝΑΤΟ (VIDEO - Φωτό)

Πλ. Βικτωρίας. Τα πετεινά του ουρανού
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έρμαια της πολιτικής εγκλωβισμού και των δουλεμπόρων
Πέμπτη 25/02/2016 - 16:54 - Ενημέρωση: Πέμπτη 25/02/2016 - 18:22
Συνεχίζεται αμείωτη η οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών ανά την χώρα, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική της ΕΕ που οδηγεί στον εγκλωβισμό τους. Η αστυνομία εκτιμά πως έως τώρα οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες είναι 20 με 25 χιλιάδες άνθρωποι, εκ των οποίων 7 με 8 χιλιάδες βρίσκονται στους δρόμους με κατεύθυνση από Αθήνα προς την Ειδομένη και τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ. 

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Κ. Παπαδάκης: Οι αποφάσεις της ΕΕ ευθύνονται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα
Τετάρτη 24/02/2016 - 20:14
Η εφαρμογή των επικίνδυνων αποφάσεων της ΕΕ, και όχι η παραβίαση τους, έχουν οδηγήσει στο μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, τόνισε στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου για το Προσφυγικό ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης.
Στη συζήτηση για τα: «Συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016» τόνισε: 
«Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι η εφαρμογή των επικίνδυνων αποφάσεων του Συμβουλίου κι όχι η παραβίασή τους έχει οδηγήσει στο μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων στην Ελλάδα.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 12/2, που εφαρμόζοντας τη Σένγκεν, προβλέπουν συνοριακούς ελέγχους, δίνοντας πράσινο φως για όλα: Κλειστά σύνορα, φράχτες, πλαφόν προσφύγων, ξεδιάλεγμα όσων έχουν τις "προδιαγραφές" φτηνού εργατικού δυναμικού για τα μονοπώλια, με κατάσχεση των όποιων υπάρχοντών τους κι απελάσεις των υπόλοιπων. Αυτή είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αιτία της προσφυγιάς.
Κι από πάνω, με τη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης, ο "λύκος" ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενθαρρύνοντας την προκλητικότητα της Τουρκίας. Αυτοί είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Στα δεσμά τους οι λαοί βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο.
Συνεπώς απαιτείται διαρκής λαϊκή πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στήριξη των ξεριζωμένων σε αντιπαράθεση με τις ρατσιστικές φασιστικές δυνάμεις και διεκδίκηση μέτρων για απευθείας μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στα κράτη τελικού προορισμού τους».
902

Μείωση της προσφυγικής ροής στα Βαλκάνια αποφάσισε η διάσκεψη της Βιέννης - Την Παρασκευή ξεκινά η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Την ίδια ώρα, «Πλήρης και εξ ολοκλήρου υποστήριξη» της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο κινήσεων και μέτρων για τη «δραστική» μείωση της προσφυγικής ροής κατά μήκος του βαλκανικού διαδρόμου συμφωνήθηκε στην διάσκεψη που συγκάλεσε η Βιέννη -αποκλείοντας την Ελλάδα. Παράλληλα, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ, εξετάζουν την κατάσταση στη σύνοδό που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.
Κλειστά τα σύνορα με την ΠΓΔΜ
Κλειστά επί της ουσίας είναι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, καθώς από τις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης και για τουλάχιστον 12 ώρες οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγόρευσαν εντελώς τη διέλευση προσφύγων. Την Τετάρτη τα σύνορα πέρασαν 250 πρόσφυγες, ενώ την Πέμπτη θα επιτραπεί η είσοδος σε περίπου 100 άτομα.
Το μπλόκο έχει προκαλέσει έμφραγμα στην Ειδομένη και το Πολύκαστρο. Στο κέντρο φιλοξενίας στην Ειδομένη βρίσκονται πάνω από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο βενζινάδικο στο Πολύκαστρο τουλάχιστον 1.300.
Παρά το μπλόκο, ωστόσο, οι πρόσφυγες συνεχίζουν να προσπαθούν με κάθε τρόπο να φθάσουν στην Ειδομένη, ακόμη και περπατώντας χιλιόμετρα στην εθνική οδό. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στην εθνική οδό στα Τέμπη, όπου αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να μεταβούν στην Ειδομένη με τα πόδια για την αποφυγή ατυχημάτων, καθώς τυπικά ο δρόμος είναι ανοιχτός στην κυκλοφορία.
Δεκάδες άνθρωποι σταμάτησαν το μεσημέρι στην εθνική οδό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεννόηση με την αστυνομία, στο σημείο θα μεταβούν πούλμαν για να τους παραλάβουν και να τους μεταφέρουν στα σύνορα.
Στα Τρίκαλα, οι αρχές μετέφεραν στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας περισσότερους από 350 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ. Επίσης, εγκλωβισμένοι στον Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων κοντά στη Σούρπη του Αλμυρού παραμένουν περί τους 550 πρόσφυγες.
Την ίδια ώρα, δεκάδες άλλοι πρόσφυγες έριξαν τμήμα της περίφραξης στο κέντρο μετεγκατάστασης Διαβατών, εγκατέλειψαν το στρατόπεδο και επιχείρησαν να φτάσουν στην Ειδομένη. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, το πρωί έφυγαν περίπου 250 άτομα αλλά λίγες ώρες μετά, επέστρεψαν οι περισσότεροι.
Συνεχείς αφίξεις στον Πειραιά
πηγή: ΑΡ
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 06.40 το πρωί της Πέμπτης το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Βlue Star 1», μεταφέροντας 1.352 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέσβο και τη Χίο. Στις 11.55 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό «Διαγόρας», μεταφέροντας 699 μετανάστες και πρόσφυγες από Κω, Κάλυμνο και Λέρο.
Καθώς δεν αναμένεται να αναχωρήσουν, σήμερα τουλάχιστον, λεωφορεία για την Ειδομένη, μετανάστες και πρόσφυγες κατευθύνθηκαν στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού όπου φιλοξενούνται προσωρινά, ενώ κάποιοι από αυτούς αναμένεται να οδηγηθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας με πούλμαν.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα υπολογίζονται ότι έχουν φτάσει τις 5.000.  
Άντρο διακινητών η πλατεία Βικτωρίας
Με διακινητές οι οποίοι προτείνουν στους πρόσφυγες να τους περάσουν παράνομα από τα σύνορα με αντίτιμο μέχρι και 4.000 ευρώ έχει γεμίσει η πλατεία Βικτωρίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες το παζάρι για το λαθραίο πέρασμα προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην Ευρώπη έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες . Την ίδια ώρα η πλατεία είναι και πάλι γεμάτη από Αφγανούς μετανάστες. Από νωρίς το πρωί της Τρίτης γύρω στους 200 Αφγανούς έφτασαν από το λιμάνι του Πειραιά. Άλλοι έστρωσαν υπνόσακους, άλλοι υποστρώματα, κάποιοι αυτοσχέδια χαλιά και προσπαθούσαν να ξεκουραστούν.
Στόχος των Αφγανών είναι να παραμείνουν στην πλατεία ώσπου να βρουν τρόπο να φτάσουν στα σύνορα.  
Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ: «μέτρα εάν δεν μειωθούν οι αριθμοί»
Ουρές προσφύγων στην Ειδομένη (πηγή: ΑΡ)
Την κατάσταση στο προσφυγικό εξετάζουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ, μία ημέρα μετά την αμφιλεγόμενη διάσκεψη της Βιέννης με την πίεση για εθνικά μέτρα.
Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο προεδρεύων ολλανδός υπουργός Μετανάστευσης Κλάας Ντάικχοφ ανέφερε πως «εάν έως τη Σύνοδο της 7ης Μαρτίου (με την Τουρκία) δεν έχουν μειωθεί οι εισροές προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα, θα πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα».
Αναφερόμενος στη συνάντηση της Βιέννης, ο Κ. Ντάικχοφ ανέφερε πως «είναι λογικό να θέλουν οι χώρες που επηρεάζονται περισσότερο να συζητήσουν για την αντιμετώπιση των ροών και να βεβαιωθούν ότι δεν παίρνει η κάθε χώρα διαφορετικά μέτρα, δηλαδή να γίνονται άλλα στη μια μεριά των συνόρων και άλλα στην άλλη».
Από την πλευρά της Κομισιόν, ο επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως «είναι η στιγμή της μεγάλης ευθύνης». Χαρακτηρίζοντας κρίσιμη τη συνάντηση, υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή κινδυνεύει η ενότητα της Ένωσης, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες στο ζήτημα του προσφυγικού έστειλε ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο Γ. Μουζάλας απηύθυνε την προειδοποίηση ότι «σε μονομερείς ενέργειες μπορεί να προχωρήσει και η Ελλάδα», δίνοντας το στίγμα των παζαριών στην πλάτη των προσφύγων και μεταναστών.
Ανακλήθηκε η Πρέσβης της Αθήνας στη Βιέννη
Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, η Πρέσβης της Ελλάδος στη Βιέννη, κυρία Αλειφέρη, καλείται στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, προκειμένου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.