Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης − Κάρλος Πουέμπλα: Ως τη νίκη Κομαντάντε
*
Κάρλος Πουέμπλα: Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ − Μετάφραση προσαρμοσμένη στη μελωδία − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (53)

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

H ΑΥΓΗ της αριστεράς στους αγρούς του ΣΕΒ

Διαφέρουν μόνο στην υπογραφή

Κλιμακώνει η «Αυγή» την επίθεση στους μικρομεσαίους αγρότες και ταυτόχρονα στρώνει το έδαφος για να απαντήσει η κυβέρνηση με καταστολή, ή να αναλάβει δράση ο «κοινωνικός αυτοματισμός» για να σπάσει τα μπλόκα.
Σε άρθρο της την Κυριακή, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί συνολικά το κίνημα και τις διεκδικήσεις του, καταλογίζοντας σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ότι θέλει «μισθούς Γερμανίας, συντάξεις Σουηδίας, με οικονομία Βουλγαρίας» και ότι δεν κατανοεί τα «εθνικά συμφέροντα».
Όλα αυτά για να πει ότι:
«οι αγρότες, με τη δύναμη των τρακτέρ τους και την ανοχή της κοινωνίας, της πολιτείας και της αντιπολίτευσης, παραβιάζουν το μισό Σύνταγμα, κλείνοντας δρόμους, αεροδρόμια, τελωνεία, λιμάνια, παραλύοντας έτσι την οικονομική και εμπορική δραστηριότητα για να πιέσουν την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το κόστος όλων των άλλων».
***
Η «Αυγή» ισχυρίζεται ότι οι αγρότες, με τη στάση τους «ουσιαστικά ζητούν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πλήξουν πολιτικά την κυβέρνηση» και διαπιστώνει ότι από τη στιγμή που η «Αριστερά» ψηφίστηκε για να κυβερνήσει, δεν μπορεί πλέον να απέχει από την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, αλλά πρέπει να αναλάβει δράση, επειδή «είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», μεταξύ αυτών και των εμπόρων - εξαγωγέων που χάνουν χρήμα και αγορές από τις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Επομένως, η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί και το δικό τους συμφέρον, επιβάλλοντας την τάξη. Τόσο απλά!
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την «Αυγή», οι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ξεκληριστούν με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ,
αναλογιζόμενοι «πώς θα επιλυθούν τα αιτήματα των αγροτών και όλων των διαμαρτυρομένων ομάδων αν η σημερινή κυβέρνηση ανατραπεί και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ηγηθεί ενός σχήματος Σαμαράς - Βενιζέλος και λύσει το πρόβλημα με τον τρόπο που ξέρει. Νέες οριζόντιες περικοπές στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν τρακτέρ!».
Δεν είναι μόνο το ψευτοδίλημμα «διάλεξε ποιος θα σε θάψει καλύτερα», αλλά και η πιο άθλια αναπαραγωγή της αισχρής προπαγάνδας ότι οι αγρότες είναι οι ευνοημένοι της υπόθεσης και ότι γι' αυτούς πληρώνουν όλοι οι άλλοι.
***
Η «Αυγή» λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση είναι όλων των Ελλήνων, δηλαδή και του λαού και του κεφαλαίου.
Είναι καραμπινάτη κυβέρνηση του κεφαλαίου, όπως και όλες οι προηγούμενες.
  • Γι' αυτό χρησιμοποιεί τα ίδια άθλια επιχειρήματα ενάντια στους αγώνες.
  • Γι' αυτό νομοθετεί αντιλαϊκά, εκβιάζοντας και απειλώντας όποιον αντιδρά.
  • Γι' αυτό παίρνει μέτρα που ενισχύουν τους μεγάλους του αγροτικού τομέα και το μόνο που εγγυούνται στους μικρομεσαίους αγρότες είναι ένας βέβαιος θάνατος με πολλά λόγια συμπάθειας.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα ίδια επιχειρήματα που αναμασά η «Αυγή», τα βρίσκει κανείς αυτούσια σε ανακοινώσεις των εργοδοτικών ενώσεων, που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, ενάντια στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακοίνωση που συνυπογράφουν εργοδοτικοί φορείς του Πειραιά, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιώς και άλλοι.
***
Γράφουν όλοι αυτοί:
«(...) θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την εξέλιξη της κατάστασης, που τείνει να προσλάβει διαστάσεις αδιεξόδου, καθώς από τις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στη μεταφορά των εμπορευμάτων, με δραματικές επιπτώσεις, τόσο στις εισαγωγές, όσο και στις εξαγωγές, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να ακυρωθούν μεγάλες παραγγελίες, εξαιτίας της αδυναμίας για έγκαιρη παράδοσή τους.
H στάση της κυβέρνησης δείχνει σαν να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη για άμεση λήψη σημαντικών αποφάσεων (...) Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές προς όλους είναι ότι το κλείσιμο των εθνικών οδών και των συνοριακών σταθμών, δυστυχώς, δημιουργεί, εκτός από σοβαρά εμπόδια και καθυστερήσεις, συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, αφού αναπόφευκτα προκαλούνται σημαντικές ζημιές και μάλιστα ιδίας ευθύνης, σε πολλές άλλες εργασιακές ομάδες».
Σε τι διαφέρει το κείμενο αυτό από τις απειλές της «Αυγής»; Μόνο στην υπογραφή...
Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.