Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ σε ταξική αναμέτρηση ‒ Όλοι στη γενική Απεργία 4 Φλεβάρη ‒ Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις ‒ Κι όποιος κοιτάει τη δουλίτσα του χάνει τη δουλειά του (2 VIDEO)

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
Να δοθεί μαζική εργατική - λαϊκή απάντηση
Ταξική αναμέτρηση με μεγάλη σημασία
Στις 4 Φλεβάρη όλοι στη γενική απεργία! Όλοι στο δρόμο του αγώνα!
Η πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη μπορεί να αποτελέσει σταθμό για το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι άνεργοι, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κεφαλαίου, ΕΕ, με αιχμή το Ασφαλιστικό.
Με σύνθημα: «Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται, να αποσυρθεί», η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για τη συνέχεια.
Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό: Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα αγροτικά μπλόκα όπου κινητοποιείται η μικρομεσαία αγροτιά, στα σχολεία, στις σχολές, παντού πρέπει να πάει το κάλεσμα των σωματείων, των συλλόγων, το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων.
Απεργιακές συγκεντρώσεις: Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια, Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου και σε 55 ακόμα πόλεις.


ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Ξεσηκωμός! Να μην περάσει το νέο έγκλημα στην Ασφάλιση!
(SPOT)
Δευτέρα 01/02/2016 - 19:32 - Ενημέρωση: Δευτέρα 01/02/2016 - 19:45
Σε ξεσηκωμό για να μην περάσει το νέο έγκλημα κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ στην Κοινωνική Ασφάλιση, να αποσυρθεί τώρα, καλεί με spot του το ΚΚΕ και σημειώνει:
Το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους!
Απέναντι στο λαό είναι η κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Είναι η ΕΕ και τα κόμματά τους!
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, να μην περάσει. Να αποσυρθεί τώρα!
Όλοι μαζί, ενάντια στον κοινό εχθρό!
Οργάνωση και πάλη διαρκείας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!
Ζωντανεύουμε την ελπίδα, την αλληλεγγύη, τη λαϊκή συμμαχία.
Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη συμμετοχή, την οργάνωση μεγάλων συλλαλητηρίων, μαζικών κινητοποιήσεων, μπλόκων και απεργιών.
Κάθε χώρος δουλειάς και μόρφωσης, κάθε πόλη και χωριό να γίνει κάστρο αντίστασης!
Διεκδικούμε:
- Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
- Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αυξήσεις στις συντάξεις.
- Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
- Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς.
- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.
Το ΚΚΕ σου δίνει το χέρι. Έλα στο δρόμο της ανατροπής!
Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Υπάρχουν οι δυνατότητες γι’ αυτό, αρκεί ο πλούτος που παράγει ο λαός να γίνει δικός του, με τη δική του εργατική - λαϊκή εξουσία. 

Ταξική αναμέτρηση με μεγάλη σημασία
Τέσσερις μέρες απομένουν μέχρι την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη και η προετοιμασία της συνεχίζεται μέχρι την τελευταία ώρα από τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα.
Ακολουθεί πιο κάτω την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Αυτή η απεργία έχει μεγάλη σημασία να πετύχει και ταυτόχρονα να ξεχωρίσουν για τη μαζικότητά τους τα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη, γιατί:
 • Το σχέδιο - λαιμητόμος της κυβέρνησης πρέπει να πάρει απάντηση. Να γίνει καθαρό με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία ότι οι εργαζόμενοι και όσοι θίγονται από αυτό δεν παζαρεύουν κανένα μερεμέτι, κανένα φτιασίδωμα. Οτι το μοναδικό αίτημα που εκφράζει τις αγωνιστικές τους διαθέσεις είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να μην φτάσει καν στη Βουλή.
 • Το σχέδιο αυτό νομιμοποιεί τις περικοπές που έγιναν προηγούμενα στις συντάξεις, τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τη συρρίκνωση των παροχών σε Υγεία - Πρόνοια. Ακόμα κι αν δεν πρόσθετε κανένα καινούργιο μέτρο, και μόνο το γεγονός ότι επιχειρεί να κλείσει κάθε συζήτηση για ανάκτηση των απωλειών που είχαν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι από τα χρόνια της κρίσης, είναι λόγος ικανός για να απορριφθεί στο σύνολό του. Οι εργαζόμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με το «ό,τι έγινε έγινε», με το «τίποτα δεν αλλάζει». Εκεί ποντάρει η κυβέρνηση για να σπείρει απογοήτευση, να κουράσει, να εκτονώσει αντιδράσεις.
 • Να απορριφτεί η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «δικαιοσύνης» και «αναδιανομής». Το σχέδιό της είναι βαθιά ταξικό υπέρ του κεφαλαίου και αυτό είναι που πρέπει να καθορίσει τη στάση των εργαζομένων και του λαού. Αν το νέο Ασφαλιστικό προστεθεί στα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί έως τώρα, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμα περισσότερα, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Αντίστροφα, το κεφάλαιο θα βγει κερδισμένο από την προσαρμογή της Ασφάλισης και των συντάξεων στο σημερινό άθλιο επίπεδο των μισθών και των εργασιακών σχέσεων, που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Να αποκρουστεί η δόλια προσπάθεια της κυβέρνησης να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να δημιουργήσει αντιπαλότητες με άλλα λαϊκά στρώματα. Οσο διευρύνονται οι αντιδράσεις στο αντιασφαλιστικό της σχέδιο, τόσο δυναμώνει η κυβερνητική προσπάθεια να στρέψει τους μελλοντικούς συνταξιούχους απέναντι στους παλιούς, τους νέους εργαζόμενους ενάντια στους παλιότερους, αυτούς που δεν έχουν τίποτα ενάντια στους λιγότερο φτωχούς, τους άνεργους ενάντια σ' αυτούς που βγάζουν έστω κι ένα μεροκάματο, τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στους αγρότες. Ποντάρει στον «κοινωνικό αυτοματισμό», τον οποίο προκλητικά σκεπάζει με το μανδύα της «δικαιοσύνης». Το σχέδιο της κυβέρνησης μοιράζει «δίκαια» τις συνέπειες σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους, παλιούς και νέους, εργαζόμενους και άνεργους. Δεν αφήνει κανέναν απ' έξω, ανεξάρτητα από ηλικία, επάγγελμα, κλάδο και τομέα δουλειάς.
 • Να χάσει η κυβέρνηση κάθε έρεισμα στο κίνημα για ελιγμούς. Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς επιστήμονες συμμετέχουν ήδη πρόθυμα σε διάλογο με την κυβέρνηση, παζαρεύουν επιμέρους αλλαγές που αφήνουν ανέγγιχτο τον πυρήνα της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Στον προθάλαμο του διαλόγου, χωρίς η κυβέρνηση να αποσύρει το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό, βρίσκονται και κάποιοι «πρόθυμοι» αγροτοσυνδικαλιστές. Την ίδια ώρα, οι πλειοψηφίες σε μεγάλες εργατοϋπαλληλικές Ομοσπονδίες συντηρούν το συντεχνιασμό, υπερασπίζονται την εξαίρεση του κλάδου τους από το συνολικότερο σχέδιο των ανατροπών, παζαρεύουν με την κυβέρνηση πίσω από κλειστές πόρτες και της δίνουν πάτημα να εκτονώσει αντιδράσεις και να επιτεθεί με μεγαλύτερη σφοδρότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
 • Η απεργία πρέπει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων. Δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό και η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να το τρενάρει όσο μπορεί για να κουράσει το κίνημα. Είναι οι ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και γίνονται σε βάρος του λαού. Είναι η αναδιαρθρώσεις στην Υγεία, στην κρατική διοίκηση, στην Παιδεία. Κυρίως είναι τα Εργασιακά, που ανοίγουν παράλληλα με τα μέτρα ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση. Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η παραπέρα περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και η νομοθέτηση της ανταπεργίας, η παραπέρα αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων πρέπει να συναντήσουν ισχυρά εμπόδια από τους εργαζόμενους και το λαό. Είναι γραμμάτια προς το κεφάλαιο και την ανταγωνιστικότητά του, που η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ξοφλήσει.
 • Ο απεργιακός ξεσηκωμός, το σταμάτημα της παραγωγής, αυτό δηλαδή που πονάει πραγματικά το κεφάλαιο, θα σηματοδοτήσει ότι περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν την ανάγκη και τη δυνατότητα αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την ανάγκη ενίσχυσης της συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα, η επιτυχία της απεργίας θα δώσει θάρρος στη μικρομεσαία αγροτιά να συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα που δίνει στα μπλόκα για να επιβιώσει. Εργατικά σωματεία που επισκέπτονται τους αγρότες αυτές τις μέρες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό, όπως και τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις πόλεις, για να εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράσταση στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά.
 • Η επιτυχία της απεργίας θα δημιουργήσει καλύτερους όρους για να ανοίξει πιο πλατιά στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα η συζήτηση για την πραγματική διέξοδο, που μπορεί να υπάρξει μόνο αν υποστεί ρήγματα, κλονιστεί και τελικά ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Το παράδειγμα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι αποκαλυπτικό. Ολες οι ανατροπές που έγιναν στο παρελθόν, ήταν αναγκαίες για το κεφάλαιο, άλλοτε για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητά του σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης, άλλοτε για να την ενισχύσει σε συνθήκες κρίσης. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Το κεφάλαιο και το κράτος τους δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την προσπάθεια να επιβάλλουν τους κατώτερους δυνατούς όρους ασφάλισης και συνταξιοδότησης, να τα μετατρέψουν από κοινωνικά δικαιώματα σε ατομική ευθύνη. Χρειάζεται σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, οργάνωση με αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης, δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ, για να μπουν εμπόδια στις ανατροπές, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές. Κοινωνικο-ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μπορούν να υπάρξουν μόνο αν τα μέσα παραγωγής γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία και ο σχεδιασμός της οικονομίας πάψει οριστικά να έχει για κριτήριο τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.
Π.
ΠΑΜΕ
Στις 4 Φλεβάρη όλοι στη γενική απεργία! Όλοι στο δρόμο του αγώνα!
Τετάρτη 27/01/2016 - 13:22 - Ενημέρωση: Δευτέρα 01/02/2016 - 16:41
Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 4 Φλεβάρη απευθύνει το ΠΑΜΕ.
Να απαιτήσουν να παρθεί πίσω ο νόμος-λαιμητόμος, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία, που καταλήστευσαν τα Ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση. Να απαιτήσουν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για μας και τα παιδιά μας.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και σε άλλες πόλεις. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ.
Επιπλέον με σποτ του το ΠΑΜΕ καλεί τη νεολαία και τους ανέργους σε ξεσηκωμό. (Δείτε ΕΔΩ)
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες!
4 Φλεβάρη! Όλοι στη γενική απεργία! Όλοι στο δρόμο του αγώνα!
Απεργιακή συγκέντρωση 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.
Με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας! Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:
 • Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να τον φέρετε στη Βουλή!
 • Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα Ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
 • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!
 • Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!
4 Φλεβάρη! Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων!
Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!
Αρκετά με τα ψέματα και τις απάτες τους! Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί!
Κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα που στήνουν μαζί κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και οι πληρωμένοι προπαγανδιστές τους!
Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ. Όλοι μαζί τα ψήφισαν, όλοι μαζί τα στήριξαν γιατί έχουν σαν προτεραιότητα τα συμφέροντα της καπιταλιστικής εργοδοσίας. Οι αντιπολιτευτικές τους κορόνες είναι για να ξεγελάσουν ώστε πιο αποτελεσματικά να οδηγήσουν το λαό στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρία, στην αποδοχή της σφαγής του.
Το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο!
Δεν διορθώνεται! Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δεν βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!
Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από τα παιχνίδια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού σε κάθε κλάδο, από τη συμμετοχή των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε όλους τους προηγούμενους κοινωνικούς διαλόγους και τα επώδυνα αποτελέσματα για τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας! Δεν θέλουν αγώνες μαζικούς, αποφασιστικούς και σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία!
Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας!
Το σχέδιο νόμου έχει τη στήριξη του ΣΕΒ, των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ. Για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους, έχουν στο πλευρό τους την ηγεσία στη ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων!
Η δική μας απαίτηση είναι ο νόμος-λαιμητόμος να μείνει στα χαρτιά! Καμία στήριξη στην κυβέρνηση! Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθε να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι! Και νόμιζε πως θα το έκανε διά περιπάτου! Με όπλο το ψέμα και την εξαπάτηση!
Η ακούραστη δράση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια, οι καταλήψεις, οι καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα υπουργεία, τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών γέννησαν την πραγματική ελπίδα και φανέρωσαν τη μεγάλη δύναμη του λαού!
Φανέρωσαν και τον πραγματικό φόβο κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας που είναι η άνοδος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και η συμμαχία του λαού με στόχους ενάντια στη στρατηγική των μονοπωλίων.
Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες,
Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλο τον εργαζόμενο λαό με σιγουριά και τονίζει:
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!
Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, από τη στάση μας θα κριθεί το αποτέλεσμα! Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να γίνει μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, να ανοίξει νέους δρόμους στην πάλη του λαού. Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές!
Κανένας και καμιά στη δουλειά, στο χωράφι, στο σχολείο, στο γραφείο! Χωρίς χάσιμο χρόνου κάθε μέρα κάθε ώρα να νιώθουν την καυτή ανάσα της λαϊκής κινητοποίησης! Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!
Με την κοινωνική συμμαχία μπορούμε να βάλουμε μεγάλα εμπόδια, στην πορεία να ανατρέψουμε αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικά!
Με μια φωνή διαδηλώνουμε: Δεν θα ριζώσει για εμάς η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα, οι άθλιοι μισθοί των 400 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, καχεκτικές και υποβαθμισμένες παροχές Υγείας και Πρόνοιας, η δουλειά ως τα βαθιά γεράματα!
4 Φλεβάρη όλοι στην απεργία! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση!
10.30 π.μ. στην Ομόνοια».
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις

Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς, 11 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη
Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Αίγιο, 10 π.μ., Παναιγιάλειο Μπλόκο
Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., Δημαρχείο
Αλιβέρι, 10.30 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου
Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού
Αλμυρός, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου
Αρτα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο
Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου
Βόλος, 10.30 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
Γιάννενα, 10 π.μ., Δημαρχείο
Γιαννιτσά, 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος)
Γρεβενά, 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς
Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Εδεσσα, 11 π.μ., Μικροί Καταρράκτες
Ελασσόνα, 11 π.μ., απέναντι από το Ταχυδρομείο
Ελευσίνα, 11 π.μ., πλατεία Ηρώων
Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο
Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., πεζόδρομος ΟΤΕ
Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
Θάσος, 10 π.μ., Λιμένας
Θήβα, 11 π.μ., πλατεία
Ικαρία, 12 το μεσημέρι, πλατεία Αγ. Κηρύκου
Ιστιαία, 10.30 π.μ., πλατεία
Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Καλαμάτα, 10.30 π.μ., πλατεία 23ης Μάρτη
Καλαμπάκα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Καρδίτσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Κάρυστος, 11 π.μ., πλατεία
Καστοριά, 10.30 π.μ., παλιά Νομαρχία
Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο
Κιλκίς, 11 π.μ., πλατεία Ειρήνης
Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος
Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Κόρινθος, 10.30 π.μ., Περιβολάκια
Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Καζούλη
Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου
Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων
Λήμνος, 10.30 π.μ., λιμάνι Μύρινας
Λιβαδειά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Μαντούδι, 11 π.μ., πλατεία
Μεσολόγγι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς
Νάξος, 11 π.μ., πλατεία παλιού Δημαρχείου (παραλία)
Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Ναύπακτος, 10.30 π.μ., πλατεία Κεφαλόβρυσου
Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Οινόφυτα, 10 π.μ., πλατεία
Πάτρα, 10.30 π.μ., πλατεία Γεωργίου
Πολύγυρος, 10.30 π.μ., Δημαρχείο
Πρέβεζα, 10 π.μ., Φόρος
Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., Παλιό Πάρκο
Πύργος, 10.30 π.μ., πλατεία ΟΤΕ
Ρέθυμνο, 10 π.μ., Δημαρχείο
Ρόδος, 10.30 π.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο (Βαθύ)
Σαντορίνη, 11 π.μ., πλατεία Φηρών
Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
Σκιάθος, 10.30 π.μ., «Μπούρτζι»
Σκόπελος, 10.30 π.μ., παραλία
Σύρος, 10.30 π.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου
Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού
Φάρσαλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Φλώρινα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Χαλκίδα, 10.30 π.μ., πλατεία Αγοράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.