Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Και ούτοι οι τρεις εν εισίν» (Αλεξίου Μν.4:2051καιβάλε) - Μνημονεύετε αυτούς πάντες με χορδές και νταούλια

Αγία τριάς, αδιαίρετος και ομοούσιος
Προς νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ παράλληλα με το μνημόνιο της Ευρωζώνης
Τρίτη 23/02/2016 - 23:22
Σε νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ, μετά την ακύρωση του υπάρχοντος, που θα λειτουργεί παράλληλα με το τρίτο μνημόνιο της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, οδηγούν οι συζητήσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο των δανειστών.
Η συνέχιση και η ένταση των αντιλαϊκών μέτρων θα είναι και πάλι η κοινή συνισταμένη των παράλληλων μνημονίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα συζητήσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που είναι πιθανό να αναθεωρήσουν προς το χειρότερο τους στόχους που έχουν τεθεί.
«Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην Ελλάδα Αντρέας Αντριάνο, την είδηση επιβεβαιώνει και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως η ακύρωση του προγράμματος είναι «τεχνικό θέμα».
Και το κουαρτέτο της των χερουβείμ:
Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Νικολά Τζαμαρόλι (ESM), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ)
Το βέβαιο είναι πως στο τραπέζι υπάρχει πλέον ένα νέο μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής (Memorandum of Economic and Financial Policies -MEFP) που με λεπτομέρεια θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τους στόχους για την ενεργοποίηση μιας νέας δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ καθώς το ίδιο έχει δηλώσει πως θέλει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει σχετικό αίτημα με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωζώνης, της ΕΚΤ και του ESM.
Είναι βέβαιο πως τυχόν ρύθμιση του κρατικού χρέους της Ελλάδας θα συνοδεύεται και από ειδικές ρήτρες για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αναδιαρθρώσεων και μετά το 2018, όταν τυπικά λήγει το τρίτο μνημόνιο.
Δεν αποκλείεται η νέα δανειακή σύμβαση να είναι επί της ουσίας το υπόλοιπο των 16 δισ. ευρώ που δεν θα διατεθούν μετά την ακύρωση της προηγούμενης δανειακής σύμβασης και του μνημονίου.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.