Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Πέμπτη, 25 Φεβ 2016, 6 μ.μ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στις 6 μ.μ
Δημοσιεύτηκε στις 18/02/2016

  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙ­ΓΑΙΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ  ΙΜΠΕ­ΡΙΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟΥΣ  ΠΟ­ΛΕ­ΜΟΥΣ
  • ΚΑΜΙΑ  ΣΥΜ­ΜΕ­ΤΟ­ΧΗ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΑΣ
ΝΑ ΚΛΕΙ­ΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΥ­ΡΩ­Α­ΤΛΑ­ΝΤΙ­ΚΕΣ ΒΑ­ΣΕΙΣ

Η ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΗ ΕΠΙ­ΤΡΟ­ΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕ­ΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙ­ΡΗ­ΝΗ (ΕΕΔΥΕ) καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φορείς του λαϊκού κινήματος, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν για να καταδικάσουμε αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει  οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Να καταγγείλουμε την αποκαλούμενη«πολυδιάστατη εξωτερική» πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ΕλληνοΤουρκικών Συνόρων από τους πρόσφυγες!.
  • Το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός.
  • Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά όπως και η Ευρωπαίκή Ένωση τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της ΕΛΛΑΔΑΣ.
  • Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υποστηρίζουν τις «γκρίζες ζώνες» με τις οποίες η ΤουρκίαΑ εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.
Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος -που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν – γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη.
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙ­ΓΑΙΟ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ
ΟΛΟΙ στη ΜΑ­ΖΙ­ΚΗ  ΔΙΑ­ΜΑΡ­ΤΥ­ΡΙΑ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡ­ΓΕΙΟ ΕΘΝΙ­ΚΗΣ ΑΜΥ­ΝΑΣ
ΠΕΜ­ΠΤΗ 25 ΦΕ­ΒΡΟΥΑ­ΡΙΟΥ στις 6 μ.μ.
eedye

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)

Ανακοίνωση


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στηρίζει το κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και συμμετέχει στη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Πέμπτη, 25 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα.

Για άλλη μια φορά η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορές ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το προσφυγικό, που η δική τους πολιτική δημιούργησε και όξυνε. Σαν αποτέλεσμα, η ελληνική κυβέρνηση, υποχωρώντας στις αξιώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, βρήκε την πιο επικίνδυνη «λύση» στο πρόβλημα, δηλαδή να επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να γίνει τοποτηρητής στο Αιγαίο. 
   
Τη λύση αυτή, την οποία με περίσσιο θράσος η κυβέρνηση παρουσιάζει σαν κορυφαία, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί δίνει το πράσινο φως για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας έτσι τον ελληνικό λαό, παρά την εκφρασμένη θέλησή του, σε ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς με άμεσα ορατό τον κίνδυνο για την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχής.

Πότε διασφάλισε το ΝΑΤΟ τα συμφέροντα της χώρας μας, ή οποιασδήποτε άλλης χώρας; Όταν εξασφάλιζε τη στρατιωτική και πολιτική επικυριαρχία των ΗΠΑ στη χώρα μας με το Σχέδιο Μάρσαλ; Όταν σχεδίαζε τη διχοτόμηση της Κύπρου με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας στην Ελλάδα; Όταν φρόντιζε να συμπληρώσει το καταστατικό του με την αναφορά ότι «όταν μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ επιτεθεί σε μια άλλη χώρα-μέλος του, το ΝΑΤΟ δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει», φωτογραφίζοντας σαφώς το πρόβλημα των ελληνο-τουρκικών διαφορών; 

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν θα προσφέρει καμιά απολύτως λύση στο προσφυγικό ούτε η ανάπτυξη των δυνάμεών του γίνεται γι’ αυτό το λόγο. Το ΝΑΤΟ ήρθε για να παραμείνει και να εξασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα επικυριαρχίας στην περιοχή. Προς το παρόν, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στη Συρία αλλά και με το νέο που ετοιμάζεται στη Λιβύη. Για αργότερα, με την ανάμιξη άλλων χωρών και των λαών τους.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να επαγρυπνεί και να προετοιμάζεται για να αποτρέψει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην περιοχή μας. Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, αν δεν βρουν αποφασιστική αντίσταση από τους λαούς, είναι βέβαιο ότι θα εμπλέκουν ολοένα και περισσότερες χώρες, ολοένα και περισσότερες περιοχές, τελικά όλους τους λαούς της γης στα γρανάζια της πολεμικής μηχανής τους.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016, ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


Αθήνα, 22 Φλεβάρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.