Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ): Ανακοίνωση - Καταγγελία για την συνεργασία των κυβερνήσεων Ελλάδας - Ισραήλ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την συνεργασία με την ισραηλινή κυβέρνηση

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία, βαδίζοντας στα ίδια χνάρια με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει να αναβαθμίζει την πολύπλευρη συνεργασία της χώρας μας με την ισραηλινή κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο αντιπαραθέτει τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων στα συμφέροντα των λαών της περιοχής και, ιδιαίτερα, στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη.
Το περιοδικό της ΕΕΔΔΑ
Για άνοιγμα του pdf αρχείου πατήστε ΕΔΩ
Για ξεφύλλισμα πατήστε ΕΔΩ
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος με τη «δημιουργία δύο κρατών που θα συμβιώνουν ειρηνικά και με ασφάλεια» διόλου δεν αθωώνουν ούτε τον ίδιο ούτε την κυβέρνησή του.  Η υπογραφή σειράς συμφωνιών με το Ισραήλ, που ήρθε σαν επιστέγασμα των δύο, μέσα σε δύο μήνες, επισκέψεων  πολυμελών αντιπροσωπειών της ελληνικής κυβέρνησης δυναμιτίζει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις ίδιες του τις δηλώσεις. Η όλο και βαθύτερη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς καθιστούν στα μάτια του λαού μας τον έλληνα πρωθυπουργό κύριο υπεύθυνο για την υπονόμευση της ειρήνης στην περιοχή γενικότερα. 
Η ΕΕΔΔΑ καλεί τον ελληνικό λαό να σταθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό των λαών της περιοχής, να αντιταχθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να απαιτήσει εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά τα σχέδια. Για να επικρατήσουν στον κόσμο ολόκληρο η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η ασφάλεια, ένα καλύτερο αύριο για τις σημερινές αλλά και τις μελλούμενες γενιές.
Αθήνα, 1 Φλεβάρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.