Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Χημικά Συρίας: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς των χημικών όπλων – 9 Κομμουνιστικά Κόμματα υπογράφουν ανακοίνωση ενάντια στην καταστροφή χημικών όπλων στη Μεσόγειο

Το αμερικανικό πλοίο «MV Cape Ray», στο οποίο θα γίνει η καταστροφή των χημικών της Συρίας (πηγή: ΑΡ)
 Ιταλία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς των χημικών όπλων της Συρίας στο αμερικανικό πλοίο όπου πρόκειται να καταστραφούν
Δημοσίευση: Πέμ, 03/07/2014 - 08:29

Το τελευταίο φορτίο του συριακού χημικού οπλοστασίου, που απομακρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη χώρα στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας, μεταφέρθηκε χθες το βράδυ από το εμπορικό πλοίο Ark Futura υπό σημαία Δανίας στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray όπου πρόκειται να καταστραφεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι η διαδικασία μεταφοράς 570 τόνων υγροποιημένων τοξικών αερίων ολοκληρώθηκε.
Εννέα Κομμουνιστικά Κόμματα υπογράφουν ανακοίνωση ενάντια στην καταστροφή χημικών όπλων στη Μεσόγειο
Δημοσίευση: Παρ, 20/06/2014 - 15:21
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 21/06/2014 - 10:40
Παρά τις έντονες και επανειλημμένες καταγγελίες προωθείται το σχέδιο καταστροφής χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ιταλίας και της Κρήτης με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τους λαούς.
Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει το γεγονός στο Εθνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κυρίως στην Κρήτη, πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις.
Με κοινή ανακοίνωση 9 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους. Επισημαίνουν συγκεκριμένα:
«Τα Κομμουνιστικά Κόμματα ενάντια στην καταστροφή χημικών όπλων στη Μεσόγειο.
Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Μεσογείου, που υπογράφουμε αυτήν την ανακοίνωση, εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην καταστροφή των χημικών από τη Συρία, που θα γίνει εν πλω στη Μεσόγειο, παρά τον κλειστό χαρακτήρα της Μεσογείου.

Η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει στο να μολυνθεί με χημικά τοξικά απόβλητα μια τεράστια περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τεράστιας έκτασης καταστροφή του περιβάλλοντος.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αφού με την επέμβασή τους τροφοδότησαν το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, βάζουν τώρα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές της.
Το σχέδιο φέρεται να πριμοδοτείται από τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, που κάνουν ένα πείραμα στη Μεσόγειο, για να βρουν λύσεις για την αύξηση της κερδοφορίας τους. 

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι εχθροί των λαών, υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της ζωής των λαών.
Καταγγέλλουμε τη σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ για το ζήτημα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο. 

Καλούμε όλους τους λαούς της Μεσογείου να αντιταχθούν στα επικίνδυνα αυτά σχέδια!
Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας
Κόμμα για την Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό (PADS), Αλγερία
Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία
Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας
Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας».
902
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας υπό την επιτήρηση αξιωματούχων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) -του διεθνούς φορέα υλοποίησης της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα.

«Μέχρι στιγμής, όλα πήγαν καλά και δεν είναι μόνο θέμα τύχης, ακόμη κι αν αυτό βοηθάει», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Τζιανλούκα Γκαλέτι, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι το Τζόια Τάουρο για να επιθεωρήσει τη διαδικασία.
Ο ίδιος είπε ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε συντομότερα από το αναμενόμενο. 

Οι ουσίες αυτές, οι οποίες αποτελούν τμήμα του συριακού οπλοστασίου, πρόκειται να εξουδετερωθούν στο Cape Ray με την μέθοδο της υδρόλυσης μέσα στους επόμενους δύο μήνες περίπου, ενώ τα επικίνδυνα υποπροϊόντα από τη διαδικασία θα μεταφερθούν για επεξεργασία σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία και στη Φινλανδία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Η συμφωνία καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου συνήφθη τον Σεπτέμβριο από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. 

Ήταν μία από τις λιγοστές διπλωματικές επιτυχίες σχετικά με τη συριακή κρίση, καθώς άλλες διεθνείς προσπάθειες τερματισμού του εμφυλίου στη χώρα απέτυχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.