Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ουκρανία: Συντριβή αεροπλάνου με εκατοντάδες νεκρούς ‒ Όλοι οι επιβαίνοντες νεκροί ‒ Αντιπαράθεση για τα αίτια (VIDEO)

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ

Ουκρανία: Συντριβή αεροπλάνου με εκατοντάδες νεκρούς

Όλοι οι επιβαίνοντες νεκροί, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές

 Δημοσίευση: Πέμ, 17/07/2014 - 20:25
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 17/07/2014 - 22:46

Ένα επιβατηγό αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας (τύπου Boeing 777), που εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, συνετρίβη στην Ουκρανία κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, το απόγευμα της Πέμπτης. Όλοι οι επιβαίνοντες, δηλαδή 295 άνθρωποι, είναι πιθανότατα νεκροί (280 επιβάτες και 15 άτομα πλήρωμα), σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από διαφορετικές πηγές. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας αναφέρει ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 300 και είναι άνθρωποι πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ-17, χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 10.000 μέτρων και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το ρωσικό εναέριο χώρο. «Άρχισε να πέφτει και κατόπιν βρέθηκε να καίγεται εντός του ουκρανικού εδάφους», ανέφερε μια πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.
Δεκάδες πτώματα, διασκορπισμένα ανάμεσα στα φλεγόμενα συντρίμμια, ανέφερε ότι αντίκρισε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο οποίος έφτασε στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο. Ένας διασώστης είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στο σημείο της συντριβής, κοντά στο χωριό Γκράμποβο, τουλάχιστον 100 πτώματα. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων πρόσθεσε, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Boeing ενδεχομένως να διαλύθηκε στον αέρα, σύμφωνα πάντα με το Ρόιτερς.
Αντιπαράθεση για τα αίτια της συντριβής
Ήδη, ανάλογα με την πηγή, μεταδίδονται και διαφορετικές ερμηνείες για τα αίτια της συντριβής.
Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνουν αυτήν την στιγμή τα περισσότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο εδάφους - αέρος, ερμηνεία που πρώτος έδωσε στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας. Το γεγονός ότι συνετρίβη το αεροσκάφος στην περιοχή του Ντόνετσκ, όπου η αντιδραστική εξουσία του Κιέβου συνεχίζει να διεξάγει εκκαθαριστική επιχείρηση απέναντι στους κατοίκους της περιοχής, και βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες ανάμεσα σε μονάδες του ουκρανικού στρατού και παρακρατικούς που επιχειρούν στο πλάι τους από τη μία  και ένοπλα τμήματα των ρωσόφωνων κατοίκων από την άλλη, έχει κλιμακώσει την αντιπαράθεση για το ποιος κατέρριψε το αεροσκάφος.
Τι λέει η κυβέρνηση του Κιέβου:
Ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, σε γραπτή του δήλωση σημειώνει ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, που συνετρίβη σήμερα στην ανατολική Ουκρανία, είναι νεκροί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Boeing 777 καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο εδάφους - άερους του συστήματος Μπουκ. Επίσης, Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη εντοπίσει τα φλεγόμενα συντρίμμια του αεροπλάνου.
Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα ότι «δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να «καταρρίφθηκε». Σε μία φανερή προσπάθεια να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός και να στοχοποιήσει τους ρωσόφωνους στα ανατολικά αλλά και την ίδια τη Ρωσία, είπε: «Είναι η τρίτη τραγική περίπτωση τις τελευταίες ημέρες, μετά τα αεροπλάνα An-26 και Su-25 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τα οποία καταρρίφθηκαν (...) από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας. «Δεν αποκλείουμε (το ενδεχόμενο) αυτό το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε, και υπογραμμίζουμε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πραγματοποίησαν βολές που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στον αέρα». όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας.
Στη συνέχεια, εκπρόσωπος του σημείωσε ότι "ο Ποροσένκο πιστεύει το εξής για το αεροπλάνο που κατερρίφθη: δεν ήταν ατύχημα, ούτε καταστροφή, αλλά τρομοκρατική ενέργεια", διατύπωση την οποία συνηθίζει ο Ουκρανός πρόεδρος να χρησιμοποιεί για τους ένοπλους ρωσόφωνους.
Τι λένε οι ρωσόφωνοι:
«Μάρτυρες είδαν το Boeing 777 να δέχεται επίθεση από ένα ουκρανικό καταδιωκτικό αεροσκάφος. Λίγο αργότερα το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έπεσε στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ. Μετά την επίθεση το ουκρανικό αεροσκάφος κατερρίφθη και έπεσε και αυτό στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος της αυτοανακηρυχθείσας αυτής Δημοκρατίας. Μάλιστα, ο Ιγκόρ Στρέλκοφ, ο αυτοαποκαλούμενος "υπουργός Άμυνας" της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ" ανάρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται από το σημείο όπου έπεσε το ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος.
Ένα από τα στελέχη των ρωσόφωνων μαχητών στην ανατολική Ουκρανία, ο  Αλεξάντερ Μποροντάι, κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι κατέρριψαν το επιβατηγό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών. «Προφανώς πρόκειται για ένα επιβατηγό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας», είπε ο Μποροντάι στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya 24. Επίσης, άλλο στέλεχος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, διέψευσε ότι οι ένοπλοί του ευθύνονται για τη συντριβή του Μπόινγκ, τονίζοντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι οι ρωσόφωνοι δεν διαθέτουν ρωσικά πυραυλικά συστήματα Μπουκ.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, οι ρωσόφωνοι ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το "μαύρο κουτί", τον καταγραφέα των δεδομένων της πτήσης του αεροσκάφους Μπόινγκ 777.
Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται...
Μέσα στον ορυμαγδό που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της συντριβής του αεροπλάνου στην Ανατολική Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος αφού μίλησε για "τρομοκρατική ενέργεια", βρήκε αφορμή για να ανακοινώσει ότι η κυβέρνησή του, προχωρά στην αλλαγή τακτικής "ώστε να δράσουμε με αποτελεσματικό τρόπο υπό τις συνθήκες της άμεσης εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων ξένων κρατών" στη σύγκρουση, εννοώντας τη Ρωσία και προσθέτοντας: "Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν περιπτώσεις πυρών εναντίον της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Έχουμε βίντεο που το αποδεικνύουν, μαρτυρίες, φωτογραφίες που έχουν ληφθεί μέσω δορυφόρων και άλλα", συνέχισε.
Η αντίδραση των Μαλαισιανών
Η εταιρεία Malaysia Airlines (για την οποία είναι το δεύτερο αεροσκάφος που χάνεται μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, μετά την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο) επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησής της σε ιστότοπο της λεγόμενης κοινωνικής δικτύωσης, ότι «έχασε κάθε επαφή» με το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH 17 από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ. Η εταιρεία ανέφερε ότι η τελευταία επαφή που είχε με το αεροσκάφος της ήταν πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο.
Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας σε δήλωσή του πάντως σημείωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι το αεροσκάφος της εταιρείας Malaysia Airlines, που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, καταρρίφθηκε. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ δήλωσε ότι η χώρα του ξεκινάει αμέσως έρευνα.
Ύστερα από την συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο είχει απογειωθεί από το Άμστερνταμ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε επιστρέφει στη χώρα του από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν
Η συντριβή του αεροσκάφους ήταν από τα θέματα που συζήτησαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν, στην προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνίας τους. "Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την αναφορά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που του παραδόθηκε ακριβώς πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία τους" ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του. Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα «βαθιά του συλλυπητήρια» και στον πρωθυπουργό της Μαλαισίας.
Τέλος, η κυβέρνηση της Ρωσίας ζήτησε την άδεια από την ουκρανική κυβέρνηση να βοηθήσει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.