Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ισραήλ: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μετά το θάνατο του νεαρού Παλαιστίνιου ‒ Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Ισραήλ: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μετά το θάνατο του νεαρού Παλαιστίνιου
Δημοσίευση: Κυρ, 06/07/2014 - 11:41
Τα βίαια επεισόδια συνεχίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου σε πολλές αραβικές πόλεις στο Βόρειο Ισραήλ μετά το θάνατο ενός Παλαιστίνιου εφήβου που κάηκε ζωντανός, ανακοίνωσε η αστυνομία που προχώρησε σε 22 συλλήψεις.
«Στο βορρά, 22 άτομα, μεταξύ τους 12 ανήλικοι, συνελήφθησαν για διατάραξη της δημόσιας τάξης και για τη ρίψη πετρών εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε η Λούμπα Σάμρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι η ηρεμία επανήλθε σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν.
Επιπλέον, ο στρατός συνέλαβε έναν Παλαιστίνιο στη Χεβρώνα στη Νότια Δυτική Όχθη.
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς εμπλέκεται στην απαγωγή και τη δολοφονία των τριών Ισραηλινών, αλλά ο στρατός αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την ταυτότητά του.
Αντίθετα, οι δύο βασικοί ύποπτοι της απαγωγής αυτής, που κατάγονται επίσης από τη Χεβρώνα και των οποίων την ταυτότητα αποκάλυψαν οι ισραηλινές αρχές στα τέλη Ιουνίου, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη
Δημοσίευση: Σάβ, 05/07/2014 - 15:41
Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας, έπεσαν σε μια αλάνα χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.
Την ίδια ώρα η κατάσταση παραμένει τεταμένη στα σύνορα, και ο Παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας έκανε γνωστό πως τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας στο πτώμα του έφηβου Παλαιστίνιου από την Ανατολική Ιερουσαλήμ (που οι Παλαιστίνιοι πιστεύουν πως απήχθη και σκοτώθηκε από ακροδεξιούς Εβραίους) δείχνουν ότι το θύμα κάηκε ζωντανό.
Οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες, Παρασκευή, κατά την κηδεία του νεαρού Παλαιστίνιου επεκτάθηκαν το βράδυ σε πόλεις όπου ζουν αραβικής καταγωγής Ισραηλινοί και συνεχίστηκαν σποραδικά σήμερα.
Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στη διάρκεια της νύχτας σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος τραυματίσθηκε στη Ναμπλούς, όπως έγινε γνωστό από ιατρικό προσωπικό.
Κατά την κηδεία του Χουντάιρ χθες, οργισμένοι Παλαιστίνιοι φώναζαν «Ιντιφάντα! Ιντιφάντα!» καλώντας σε μια νέα εξέγερση εναντίον του Ισραήλ.
Έριξαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, βομβίδες κρότου λάμψης και σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.