Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Σκηνικό πολέμου σε Παλαιστίνη - Ισραήλ – Ανοιχτό ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα – Οι ισραηλινές αρχές ενέκριναν την επιστράτευση 40.000 εφέδρων (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Ανοιχτό ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα
902, Δημοσίευση: Τρί, 08/07/2014 - 21:57 
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 08/07/2014 - 22:04 
tribune, 23:04
(Βίντεο 08/07, 17:23 CET)

«Οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήσαμε αποτελούν μόνον ένα στάδιο. Η επιχείρηση δεν έχει χρονικό περιορισμό»,
προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ.


Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί σε επεισόδιο το απόγευμα της Τρίτης

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τέσσερις ένοπλους Παλαιστίνιους οι οποίοι επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ δια θαλάσσης, προερχόμενοι από τη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν στην παραλία Ζικίμ του Ισραήλ, σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, επιβεβαίωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντονισμένη επιχείρηση του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν οι Παλαιστίνιοι έφτασαν στο Ζικίμ κολυμπώντας ή με κάποιο σκάφος. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργατών τους στην περιοχή συνεχίζονται.
Ο Λέρνερ είπε επίσης ότι ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό, που το χαρακτήρισε «σπάνιο» καθώς το Ισραήλ εφαρμόζει έναν πολύ αυστηρό ναυτικό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας.
ΗΠΑ: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, εκφράζοντας ανησυχία για τους αμάχους και από τις δύο πλευρές.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να αφήσει ανοιχτό ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους Παλαιστίνιους ώστε να υπάρξει μια πιθανότητα τερματισμού της κρίσης που ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονία τριών νεαρών Ισραηλινών και ενός Παλαιστίνιου εφήβου.
Ο Έρνεστ επανέλαβε επίσης την πάγια θέση της Ουάσινγκτον, ότι: «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του».
Εξισώνει θύμα και θύτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

Την γραμμή της εξίσωσης του θύματος με τον θύτη που ρίχνει νερό στο μύλο της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν.
Εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για την «επικίνδυνη κλιμάκωση» της βίας στη Μέση Ανατολή, αναφερόμενος στις «πρόσφατες πολλαπλές επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα».
Με δήλωση του εκπροσώπου του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τονίζει ότι «αυτές οι αδιάκριτες επιθέσεις σε περιοχές αμάχων πρέπει να σταματήσουν».
Όπως υπογραμμίζεται στη δήλωση, «ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί ιδιαίτερα για την επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας, η οποία έχει ήδη οδηγήσει σε πολλαπλούς θανάτους και τραυματισμούς Παλαιστινίων, ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιχειρήσεων εναντίον της Γάζας».
Στη συνέχεια, επισημαίνεται: «Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την έκκληση του προς όλους τους φορείς να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες αμάχων και συνολική αποσταθεροποίηση. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να αποκατασταθεί η ηρεμία.

Η αφόρητη κατάσταση στη Γάζα θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της πολιτικής, της ασφάλειας, της ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής διάστασής της ως μέρος μιας συνολικής λύσης».
Εν τω μεταξύ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, διπλωματικοί κύκλοι εκφράζουν ανησυχίες για «πιθανές ανεξέλεγκτες καταστάσεις» στην περιοχή και επανάληψη της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας το 2008-2009, κατά την οποία μετά τους βομβαρδισμούς ακολούθησαν χερσαίες επιχειρήσεις.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε νωρίτερα σήμερα τη σύγκληση επειγόντως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.