Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η κυβέρνηση, ως Βούλτεψη, χαιρετίζει(!) τους επαναστάτες απεργούς του Σπάρτακου (του γνωστού), οι Σπαρτακιστές χαιρετίζουν με άλλες μορφές εκδηλώσεων(!), ο Φωτόπουλος εκδηλώνεται, τρώγοντας το «φύλλο πορείας» του, κι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται, αναζητώντας εναλλακτικό δημοψήφισμα

Κι εμείς (μαζί με την αρσακειάδα, τον Κικέρωνα, και χωρίς την Prada) χαιρετίζουμε την ΕΕ των μονοπωλίων με την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη

 *

«Εμείς ως κυβέρνηση χαιρετίζουμε την υπεύθυνη στάση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ του Σπάρτακου και των άλλων σωματείων της ΔΕΗ που έδειξαν, με το τρόπο τους, ότι η Δημοκρατία λειτουργεί, διότι στη Δημοκρατία οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές.
Κι όταν λειτουργεί η Δημοκρατία λύσεις βρίσκονται».
(Προπαντός!)

*

Το μέλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και της ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,
 αλλά και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ν.Δ., κ. Παντελής Καραλευθέρης, μόλις προχθές έμαθε για τα σχέδιά του (του Καραλευθερη, δηλαδή) να ξεπουλήσει τη «μικρή ΔΕΗ». Για τη μεγάλη, κάτι έχει πάρει το αυτί του).

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Η απεργία τελειώνει, ο αγώνας συνεχίζεται


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

(θα το διαδώσουμε!)
Τον τερματισμό των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατά την πολύωρη συνεδρίασή της, χθες. Πάντως, στέλνει μήνυμα ότι "ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων".
"Η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των σωματείων μελών ολοκληρώνεται σήμερα 6/7/2014 τα μεσάνυχτα", αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωσή της. Καλεί παράλληλα τη ΓΣΕΕ και τους φορείς της χώρας να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις "με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης".
"Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία. Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος (αν και κατά Βούλτεψη, δημοκρατία χωρίς τορπίλες δεν λέει) και του Συντάγματος", σημειώνει η ΓΕΝΟΠ.
(Το υπογράφει και ο Καραλευθέρης, άλλωστε!)

Η ΑΥΓΗ
*
*

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.