Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κομμουνιστική Αλληλεγγύη: Κινητοποιήσεις- διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για Ισραήλ και Ουκρανία (5 VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ισραηλινή Πρεσβεία



Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο

  Δημοσίευση: Πέμ, 24/07/2014 - 22:18
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 24/07/2014 - 22:18
Με τη δέσμευση ότι θα συνεχιστούν οι μαζικές κινητοποιήσεις μέχρι να σταματήσει το έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα, ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της συνεχιζόμενης εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ, στην ισραηλινή πρεσβεία.
Το συλλαλητήριο, ξεκίνησε από την πλατεία Πανόρμου. Με συνθήματα όπως «Έξω από τη Γάζα οι Ισραηλνιοί, να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί» και «Στην Παλαιστίνη σφάζουνε μαζί, ΗΠΑ – Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πορεύτηκαν μαχητικά προς την πρεσβεία του Ισραήλ, όπου σε μια συμβολική κίνηση, πέταξαν κόκκινη μπογιά προς το κτήριο της Πρεσβείας. 
Ο  Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Σε αυτή την δολοφονική ενέργεια το Ισραήλ, έχει την ανοικτή στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης που υλοποιεί τις στρατιωτικές συμφωνίες με το κράτος - δολοφόνο».
«Σε αυτές τις στιγμές, πρέπει να καταδικαστούν και οι θέσεις που παίρνουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε θύτες και θύματα», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Απαιτούμε την καταδίκη αυτού του εγκλήματος. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, μέχρι να σταματήσουν τα συνεχιζόμενα εγκλήματα του Ισραήλ, κατά του Παλαιστινιακού λαού».


Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι 


Στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Δυναμώνει καθημερινά η αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό ενάντια στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ. Ο ελληνικός λαός, το ΚΚΕ, όλοι οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι καλής θέλησης της πατρίδας μας, βρίσκονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού. Για να βάλουμε επιτέλους τέρμα στην αιματοχυσία, για να σταματήσει η κατοχή, για να σταματήσει ο εποικισμός, για να υπάρξει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο, πραγματικό παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ, ισότιμο κράτος, αναγνωρισμένο μέλος του ΟΗΕ. Θα βρισκόμαστε καθημερινά στους δρόμους μέχρι να σταματήσει αυτό το αίσχος, ενάντια στους αμάχους, ενάντια σε ένα λαό που παλεύει για το δίκιο του, που παλεύει για τη δική του πατρίδα.» 

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ουκρανική Πρεσβεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα

Δημοσίευση: Πέμ, 24/07/2014 - 17:37
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 24/07/2014 - 21:53
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Φιλοθέη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ, ενάντια στην απόφαση του Ουκρανικού Κοινοβουλίου να διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚ Ουκρανίας και την κλιμάκωση των σχεδίων απαγόρευσης του Κόμματος από την αντιδραστική κυβέρνηση των εθνικιστών και φασιστών.
Στην παράσταση παραβρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ: «Σήμερα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή απομόνωση της αντιδραστικής, ναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, η οποία αναρριχήθηκε στην εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο και με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Ματοκυλάει τον ουκρανικό λαό και περιορίζει τα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά, εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων, συνολικά του λαού της Ουκρανίας. 

Απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα, προβαίνει σε μια σειρά μέτρα όπως συλλήψεις, μέτρα καταστολής. Το ΚΚΕ με τη σημερινή διαμαρτυρία έξω από την ουκρανική πρεσβεία, εδώ στην Αθήνα, θέλει να εκφράσει την μέγιστη αλληλεγγύη προς το λαό της Ουκρανίας, προς τους κομμουνιστές της Ουκρανίας. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές. Είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους, θα κινητοποιούμαστε κάθε μέρα μέχρι να αρθεί η απαγόρευση και η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚ Ουκρανίας».
Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την θέληση των κομμουνιστών της Ελλάδας να συνεχίσουν τον αγώνα στο πλευρό των κομμουνιστών της Ουκρανίας ενάντια στον αντικομμουνισμό. «Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει των λαών η πάλη θα τον σπάσει», «Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν ταυτόχρονα με την καταγγελία της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Ουκρανία, όπου οι φασίστες αιμοτοκυλούν το λαό.
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τους Γιάννη Πρωτούλη και Γιώργο Τούσσα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και τους Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και Λευτέρη Νικολάου, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, θυροκόλλησαν το υπόμνημα από την παράσταση διαμαρτυρίας.
Το υπόμνημα αυτό έχει ως εξής: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου (στις 22/7) να διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚ, την έναρξη δίκης στις 24/7 για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, όπως και την επίθεση που δέχτηκε μέσα στην αίθουσα του κοινοβούλιου στις 23/7 ο Α Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, από βουλευτές άλλων κομμάτων, που εκδηλώθηκε με στόχο την κακοποίηση του. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ταυτόχρονα με την απόφαση επιστράτευσης της νέας γενιάς της χώρας, μέσα σ' έναν κλίμα εθνικιστικής υστερίας, για τη συνέχιση της ένοπλης εκστρατείας στα ανατολικά, που ήδη έχει προκαλέσει στο λαό της Ουκρανίας μεγάλα δεινά. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως τα αντιλαϊκά μέτρα βαδίζουν χέρι - χέρι με τον εθνικισμό κι αντικομμουνισμό.
Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού στην Ουκρανία, που αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη ντόπιων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και των ξένων, δυνάμεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, προχωρούν στο παραπέρα αιματοκύλισμα του λαού και στην εξαφάνιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Η επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών είναι μια ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλε τον εργαζόμενο λαό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ και όλους τους κομμουνιστές της Ουκρανίας! Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τούς κομμουνιστές!».
Στο τέλος της κινητοποίησης ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΚΟ Αττικής υπογράμμισε ότι οι Έλληνες κομμουνιστές δεν πρόκειται να αφήσουν σε ησυχία τους Ουκρανούς απόγονους των συνεργατών των Ναζί και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.