Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Με τη στήριξη των ΗΠΑτων της φασισστικής Ευρώπης, γκεσταπίτικες μέθοδοι από τους νεοναζί του Κιέβου ‒ ΚΚΕ-ΚΝΕ: Να μην περάσουν τα σχέδια απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας (9 ΦΩΤΟ) - Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Ουκρανία και επίδοση υπομνήματος (VIDEO-ΦΩΤΟ)


ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΥΠΕΞ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Μέθοδοι Γκεστάπο στο Σλαβιάνσκ από τους νεοναζί του Κιέβου


Aναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη από dimpenews.com


Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας και την παρέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων στο κέντρο της πόλης του Σλαβιάνσκ, οι “τιμωρητικές -αντιτρομοκρατικές” δυνάμεις του Κιέβου, επέδειξαν το πιο σκληρό πρόσωπό τους.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Σπαρμένα πτώματα στο Σλαβιάνσκ





Έφοδοι στα σπίτια πόρτα/πόρτα, ανακρίσεις με  οικογένειες χρησιμοποιώντας ακόμα και ειδικό ανιχνευτή πυρίτιδας αμερικανικής τεχνολογίας.

Με τη συνοδεία σκύλων περιηγούνται στους άδειους δρόμους μιας νεκρής πόλης.

Αθρόες εκτελέσεις πολιτών χωρίς να τηρείται καμιά νομική διαδικασία. Υπάρχουν παντού πτώματα που κανείς δεν τολμά να περισυλλέξει.


Ο Oleg Tsarev, εκπρόσωπος Τύπου του κοινοβουλίου της Νέας Ρωσίας δήλωσε στο κανάλι Russia 24:

Mετά τις μαζικές συλλήψεις όλων των αστυνομικών  της πόλης , συνέλαβαν και όλον τον ανδρικό πληθυσμό ηλικίας μεταξύ  25 και 35 ετών”.

O ίδιος διευκρινίζει ότι “οι αρχές του Κιέβου δεν ενδιαφέρονται τόσο για τη σύλληψη των ενόπλων της εθνικής μας άμυνας, όσο για τα πρόσωπα που βοηθούν στην περίθαλψη των τραυματιών” (ITAR TASS).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των γκεσταπικών μεθόδων καταστολής που εφαρμόζονται στην ανωχύρωτη πόλη είναι συμβάν που δημοσιεύθηκε στην bne.su  αφού πρώτα είχε συγκλονίσει  την  τοπική κοινωνία του Σλαβιάνσκ.

 ….Αφού συνέλαβαν μια γυναίκα, άρπαξαν έναν άνδρα τον έδεσαν από τα πόδια σε ένα στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού και τον διαπόμπευαν στη γειτονιά. Καταματωμένος όπως ήταν τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και κάπου τον πήγαν…

Άλλοι  μπήκαν στο διαμέρισμα ενός ανθρώπου, πήραν το 6χρονο αγοράκι του και το οδήγησαν στην πλατεία. Εκεί, το κάρφωσαν από τα ρούχα σε ένα διαφημιστικό στέγαστρο. Του κόλλησαν και ένα χαρτόνι που κάτι έγραφε προσβλητικό. Το παιδί ήταν ήσυχο. Όταν ο πατέρας του (μάλλον ανήκε στην πολιτοφυλακή και κρυβόταν) ειδοποιήθηκε γα το περιστατικό, έτρεξε σαν τρελλός στην πλατεία. Πριν προλάβει να πλησιάσει το παιδί του, τον πυροβόλησαν. Τού είχαν στήσει παγίδα και τον σκότωσαν μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

Τη σκηνή παρακολουθούσαν από κοντά ο Ιγκόρ μαζί με τη 12χρονη κόρη του. Μόλις το κορίτσι είδε τη δολοφονία έπαθε  τραυματική εμπειρία που τώρα είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ και τραυλίζει. Η γυναίκα του Ιγκόρ μαζί με την άλλη κόρη του έχουν φύγει για Ρωσία..

Γίνεται επιχείρηση σκούπα… Μπαίνουν στα διαμερίσματα, στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα εστιατόρια μαζί με σκύλους. Πυροβολούν με 35άρια αδιακρίτως. Ούτε καν ρωτάνε αν είναι κάποιος Ουκρανός ή Νεορώσος… Απλά πυροβολούν χωρίς να μιλήσουν… μπροστά σε συγγενείς ή σε γνωστούς …
Οι βομβαρδισμοί ήταν πιο ανθρώπινοι από αυτό που συμβαίνει τώρα…

Οι κάτοικοι του Σλαβιάνσκ καταγγέλουν στο Αnanews και στοvoiceseva.ru ότι οι ουκρανικές δυνάμεις καλούν τους άνδρες να “εξιλεωθούν με αίμα” δηλαδή να πάρουν τα όπλα ενάντια στους συμπατριώτες τους νεορώσους.

Εν τω μεταξύ έχουν τοποθετηθεί στην πόλη, κάλπες για να δέχονται ανώνυμες πληροφορίες (ρουφιανές) . 

Πηγή: Ανεμος Αντίστασης


 ***

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μην περάσουν τα σχέδια απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας

 



Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας από την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, οργάνωσαν χτες το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην πρεσβεία της Ουκρανίας.

Η παρέμβαση έγινε μετά την απαράδεκτη απόφαση του Ουκρανού υπουργού Δικαιοσύνης να ζητήσει την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τον Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος και τον Λευτέρη Νικολάου, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ουκρανίας Βολοδίμιρ Σκουρόφ, στον οποίο επέδωσε σχετικό υπόμνημα.

Ο πρέσβης είπε ότι θα διαβιβάσει το υπόμνημα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας. 

Το υπόμνημα που επέδωσε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας καταγγέλλει την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, που στις 8-7-2014 προχώρησε τις νομικές διαδικασίες για να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, με το πρόσχημα της δήθεν "αντισυνταγματικής δράσης".

Θεωρούμε πως αυτή η απαράδεκτη κι αντιδημοκρατική μεθόδευση σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας δεν είναι άσχετη με την κλιμάκωση της δολοφονικής στρατιωτικής επίθεσης, που έχει εξαπολύσει η Ουκρανική κυβέρνηση στην Ανατολική Ουκρανία, όπως και με τα σχέδια έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Ουκρανίας για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Η ουκρανική κυβέρνηση, που στηρίζεται ανοιχτά από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, επιδιώκει να θέσει εκτός νόμου κάθε άλλη πολιτική φωνή που αντιστρατεύεται τα παραπάνω αντιλαϊκά σχέδια.

Στην κατεύθυνση αυτή, ξεκινά τις πολιτικές διώξεις με πρώτο στόχο το ΚΚ Ουκρανίας.

Με τον τρόπο αυτό ρίχνει και το τελευταίο "φύλλο συκής" της αστικής δημοκρατίας, αποδεικνύοντας πως στην Ουκρανία ιδιαίτερο ρόλο έχουν αναλάβει στην κυβερνητική διαχείριση οι φασιστικές - αντικομμουνιστικές οργανώσεις, οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού. Δυνάμεις που αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη ντόπιων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και ξένων δυνάμεων.

Η επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών της Ουκρανίας είναι μια ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό της Ουκρανίας, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ΚΚ και όλους τους κομμουνιστές της Ουκρανίας! Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 11/7/2014 και 902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.