Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αδιανόητη η τραγωδία στη Γάζα: Λωρίδα θανάτου με αθώα θύματα ‒ Χωρίς τέλος η σφαγή των αμάχων Παλαιστινίων από τη χερσαία επέμβαση του ισραηλινού στρατού ‒ 570 γυναικόπαιδα νεκρά, έως και 5.000 οι τραυματίες, πάνω από 100.000 πρόσφυγες χωρίς επιστροφή ‒ Ο στόχος του κτήνους επιτυγχάνεται (4 VIDEO - 16 ΦΩΤΟ)

Χωρίς τέλος μοιάζει η σφαγή των αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα από τη χερσαία επέμβαση του ισραηλινού στρατού.
Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή στη Λωρίδα της Γάζας την 8η Ιουλίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΟΗΕ.
  • «Ο αριθμός των προσώπων τα οποία αναζήτησαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή στους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) έχει ξεπεράσει το όριο των 100.000 ανθρώπων», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.
  • «Είναι ένα σημείο καμπής για την UNRWA, καθώς ο αριθμός των προσώπων που αναζητούν καταφύγιο στις υπηρεσίες μας είναι διπλάσιος από εκείνον της τελευταίας σύγκρουσης, το 2009», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Κρίστοφερ Γκάνες, ανακοινώνοντας ότι ανοίγουν 69 νέα καταφύγια στον παλαιστινιακό θύλακα.
Πάνω από 570 Παλαιστίνιοι -εκ των οποίων οι 140 μόνο την Κυριακή- έχουν σκοτωθεί και πάνω από 3.350 έχουν τραυματιστεί μέσα τις 14 ημέρες της επιχείρησης των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η κατάσταση για τους [Παλαιστίνιους] πολίτες ξεπερνά κάθε φαντασία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Γκάνες.
Περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 45 πτώματα από τα συντρίμμια, κυρίως στη Σατζάγια η οποία βομβαρδίστηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 73 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών, Άσραφ αλ Κούντρα.
Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε "περισσότερους από δέκα τρομοκράτες", οι οποίοι επιχείρησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος από μια σήραγγα.
Μεταξύ των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα είναι ένα ζευγάρι και τα επτά παιδιά του που σκοτώθηκαν κοντά στη Ράφα, στα νότια, είπε ο αλ Κούντρα.
Άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν περίπου 70 (20 μέλη του προσωπικού) το μεσημέρι από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ.
Από την οβίδα επλήγη ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου. Στον όροφο του νοσοκομείου στεγάζεται μια μονάδα εντατικής θεραπείας και χειρουργεία.
Άλλες οβίδες έπεσαν γύρω από το νοσοκομείο, ενώ παλαιστίνιοι αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ασθενών από το νοσοκομείο.
Οι απώλειες των Ισραηλινών
Εξάλλου επτά Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη Δευτέρα τη ζωή τους σε συγκρούσεις με Παλαιστινίους μαχητές, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στρατιωτικών σε 25, σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενόσω μαίνονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του στρατού, 7 στρατιώτες του ‘Τσαχάλ’ σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες.
Ο στρατός δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι Παλαιστίνιοι μαχητές πέρασαν μέσω ενός κρυφού τούνελ τα σύνορα της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί άνθρωποι.
Το Νοσοκομείο που δέχθηκε τα πυρά
Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, 36 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισραηλινές επιδρομές· από την έναρξη της επιχείρησης πριν από 14 ημέρες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 570 Παλαιστίνιοι.

Δείτε live εικόνα από τη Γάζα

Στη νότια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι, ενώ στον βορρά, κοντά στο Μπέιτ Χανούν, έχασε τη ζωή του άλλος ένας.
Οι διασώστες ανέσυραν άλλα 45 θύματα από τους βομβαρδισμούς των προηγούμενων ημερών.
Τα 11 από τα πτώματα βρέθηκαν στη Σατζάγια.
Πολλά από τα θύματα αυτού που η παλαιστινιακή κυβέρνηση αποκαλεί "σφαγή της Σατζάγια" ήταν γυναίκες και παιδιά.
Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι έβαλε στο στόχαστρο αυτήν τη ζώνη επειδή την χρησιμοποιούσαν ως βάση ανεφοδιασμού τους τα μέλη της Χαμάς.
Από την πλευρά του Ισραήλ οι απώλειες αφορούν κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί εντός και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.
Από τις 17 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί στην περιοχή 18 στρατιώτες, ενώ δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στα νότια της χώρας.
Από την έναρξη της επιχείρησης "Προστατευμένη Παρυφή" περίπου 1.465 ρουκέτες και οβίδες έχουν πλήξει το Ισραήλ, ενώ 387 έχουν αναχαιτιστεί από το αντιπυραυλικό σύστημα "Σιδηρούς Θόλος".
Σαράντα ρουκέτες έπληξαν διάφορες περιοχές του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και τον τομέα του Τελ Αβίβ.


Στη φωτογραφία απεικονίζεται ό,τι απέμεινε από το σπίτι στη Γάζα. Ένας κρατήρας. Η οικογένεια που ζούσε σε αυτό χρειάστηκε 12 ώρες προκειμένου να βγάλει 24 πτώματα...
ΟΗΕ
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έφτασε στην Αίγυπτο για να αναφερθεί στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από 500 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα την 8η Ιουλίου.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, που έχει στόχο να τερματιστεί η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ο Μπαν θα συναντηθεί με τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, ενώ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
ΗΠΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, άρχισε τη Δευτέρα μια διπλωματική πρωτοβουλία με σκοπό την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν την πρόκληση που παρουσιάζεται ώστε να βρεθεί μία λύση με σκοπό να δοθεί ένα τέλος στις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και εξαιτίας των οποίων έχουν σκοτωθεί σχεδόν 600 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι.
«Ο στόχος είναι να υπάρξει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. . . Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει γρήγορα και βεβαίως δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτός είναι ο στόχος», δήλωσε ένας αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
«Θα θέλαμε επίσης να ήταν η πιο ξεκάθαρη δυνατή συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Εάν καταφέρναμε και τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια άμεση εκεχειρία σχετικά απαλλαγμένη από όρους, θα το δεχόμασταν αμέσως», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Ο Κέρι προγραμματίζει να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν απόψε, ενώ αύριο (Τρίτη) θα συναντηθεί με Αιγυπτίους ανώτερους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων πιθανόν και με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, τον υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι καθώς και τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ ελ-Αραμπί, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.


Γαλλία-Ισπανία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα προκειμένου να μπει άμεσα ένα τέλος στον πόνο του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας με θέμα την κατάσταση στη Γάζα και το Ισραήλ, ο Μπαν Γκι Μουν ενημέρωσε το Γάλλο πρόεδρο «λεπτομερώς για τις προσπάθειες που καταβάλλονται αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή με το σύνολο των εταίρων και των πρωταγωνιστών προκειμένου να επιτύχουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα μια κατάπαυση του πυρός, έπειτα μια διευθέτηση της κρίσης» αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας «εξέφρασε κάθε υποστήριξη σε αυτή την προσπάθεια» του Μπαν, διευκρινίζεται στο δελτίου τύπου που εκδόθηκε.
Εντωμεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάγιο απηύθυνε έκκληση για μια άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ζήτησε από το Ισραήλ να σέβεται «την αρχή της αναλογικότητας» στις επιθέσεις που εξαπολύει ως απάντηση στη Χαμάς.
«Συζητήσαμε για τα γεγονότα στη Γάζα που έχουν συγκλονίσει όλους τους άνδρες και όλες τις γυναίκες του κόσμου» επιβεβαίωσε ο Μαργκάγιο κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Τζον Ας μετά τη συνάντησή τους.
«Αναγνωρίζοντας πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύσει τους πολίτες του, υπενθυμίζω ότι αυτό το δικαίωμα πρέπει να ασκείται ακολουθώντας την αρχή της αναλογικότητας και με σεβασμό στις νόρμες και τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» υπογράμμισε ο υπουργός.
«Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να είναι άμεση. Και η Ισπανία υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός, ότι υπάρχουν γεγονότα που επαναλαμβάνονται από το 1948», την ημερομηνία ίδρυσης του Κράτους του Ισραήλ, επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.