Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού. 187 νεκροί, 1.390 τραυματίες (ΦΩΤΟ) ‒ Αύριο (17/7) η παράσταση διαμαρτυρίας ΕΔΥΕΘ - ΠΑΜΕ για την Παλαιστίνη ‒ Συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Πέμπτη (17/7, Ισραηλινή Πρεσβεία), ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα ‒ Σήμερα η συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού
Τμήμα του τείχους της Δυτικής Όχθης
Στο υπουργικό συμβούλιο, η πρόταση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός
Δημοσίευση: Τρί, 15/07/2014 - 08:31
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 15/07/2014 - 08:56
Πηγή: ΑΡ
Μία γυναίκα και ένας ηλικιωμένος Παλαιστίνιος σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια δύο ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντα.
Η γυναίκα σκοτώθηκε στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, και μία ακόμη Παλαιστίνια τραυματίσθηκε. Ο ηλικιωμένος σκοτώθηκε στην Χαν Γιούνες.
Σε διάστημα μίας εβδομάδας από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, 188 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περίπου 1.300 έχουν τραυματισθεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.  
Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 25 επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στο Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ, η πρόταση της Αιγύπτου
Στην λογική της εξίσωσης θύτη και θύματος κινείται και η «πρωτοβουλία» που ανέλαβε η Αίγυπτος, «για κατάπαυση του πυρός με στόχο να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Γάζας» και η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ μέσα σε λίγες ώρες, αρχής γενομένης από την Τρίτη το πρωί.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αναμένεται να συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης ώστε να συζητηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, μετέδωσε ο κρατικός ισραηλινός ραδιοφωνικός σταθμός. Ωστόσο, στο σχέδιο αυτό αντιτίθενται αρκετά μέλη του κόμματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Από την πλευρά της η Χαμάς απέρριψε την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός, διαμηνύοντας ότι δεν θα δεχθεί μια εκεχειρία εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.
«Απορρίπτουμε την κατάπαυση του πυρός εάν πρώτα δεν επιτευχθεί συμφωνία για εκεχειρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Σαμί Αμπού Ζουχρί, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα. «Ποτέ άλλη φορά δεν έχει πραγματοποιηθεί σε κατάσταση πολέμου κατάπαυση του πυρός πριν την επίτευξη συμφωνίας».
Η Αίγυπτος προτείνει να φιλοξενήσει ισραηλινή και παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, 48 ώρες μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας, για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την κίνηση της Αιγύπτου
Θετικό βήμα θεωρούν οι ΗΠΑ την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και ευελπιστούν ότι αυτή η κίνηση αυτή «θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της σταθερότητας το συντομότερο δυνατόν». Ο υπουργός των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είχε «άμεσες» συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και κυβερνητικούς αξιωματούχους της Αιγύπτου, δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισαν τη νύκτα την αιγυπτιακή πρωτοβουλία. «Ελπίζω ότι αυτή η πρόταση θα επιτρέψει την αποκατάσταση της ηρεμίας», δήλωσε ο αμερικανός πρόδρος προσθέτοντας ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί κατά των «αδικαιλόγητων» επιθέσεων, ενώ χαρακτήρισε «τραγωδία» τους θανάτους των παλαιστινίων αμάχων.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αιγυπτιακή μεσολαβητική πρωτοβουλία και κάλεσε τις δύο πλευρές να τηρήσουν κατάπαυση του πυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.