Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησαν και πάλι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ‒ Οκτώ μέρες ανελέητοι βομβαρδισμοί: Ένας νεκρός στο Ισραήλ, 193 στη Γάζα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ένας νεκρός στο Ισραήλ, 193 νεκροί στη Γάζα
Ένας Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε την Τρίτη από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Πρόκειται για τον πρώτο Ισραηλινό που χάνει τη ζωή του, μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα.


Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση του πυραύλου μικρού βεληνεκούς που έπληξε την περιοχή του Ερέζ, στα σύνορα με το Ισραήλ.
Το θύμα ήταν 38 ετών και είχε πάει στη μεθοριακή διάβαση του Ερέζ για να μοιράσει τρόφιμα στους Ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί.
Επιμένει ο Νετανιάχου
Η απόρριψη, εκ μέρους της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, της αιγυπτιακής πρότασης για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, αναγκάζει το Ισραήλ "να επεκτείνει και να εντείνει" τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
"Θα ήταν προτιμότερη μια διπλωματική λύση και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχτήκαμε την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία σήμερα. Όμως η Χαμάς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή παρά μόνο να εντείνουμε τις επιχειρήσεις μας εναντίον της", είπε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την ισραηλινή τηλεόραση.
Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς μέχρι να επικρατήσει ηρεμία για τους πολίτες του Ισραήλ", συνέχισε τονίζοντας ότι η παλαιστινιακή οργάνωση "θα πληρώσει το τίμημα" για την απόφασή της να συνεχίσει τις εχθροπραξίες και να αγνοήσει την αιγυπτιακή πρόταση.
193 νεκροί στην Παλαιστίνη
Ξεκίνησαν και πάλι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, έξι ώρες αφού το Ισραήλ συμφώνησε μονομερώς στην πρόταση εκεχειρίας της Αιγύπτου, η οποία δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τους παλαιστίνιους αντάρτες.
"Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτίθενται και πάλι", δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από την Ιερουσαλήμ, αφού επλήγησαν τουλάχιστον δύο στόχοι στη Γάζα.
Μετά από οκτώ ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών της Γάζας που άφησαν πίσω τους 193 Παλαιστινίους νεκρούς, το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε νωρίτερα την πρόταση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της εφαρμογής της στις 09.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Η αιγυπτιακή πρόταση
Σύμφωνα με την πρόταση του Καΐρου, οι διεργασίες αποκλιμάκωσης θα ξεκινούσαν το πρωί της Τρίτης, με αίτημα να έχει συμφωνηθεί η κατάπαυση του πυρός εντός 12 ωρών.
Υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από το Ισραήλ και την Παλαιστίνιοι θα είχαν ξεχωριστές συνομιλίες στο Κάιρο μέσα σε 48 ώρες για να εδραιώσουν την εκεχειρία και να συμφωνήσουν "μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης".
Ο Αραβικός Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του καλωσόρισε την αιγυπτιακή πρωτοβουλία "να προστατεύσει τις ζωές αθώων".
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος τον Απρίλιο συμφώνησε με τη Χαμάς ότι θα ηγηθεί μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας τον περασμένο μήνα, χαιρέτισε και αυτός με τη σειρά του τη μεσολαβητική προσπάθεια του Καΐρου και ζήτησε την αποδοχή της πρότασης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Η Χαμάς απορρίπτει την εκεχειρία
Η Χαμάς, από την πλευρά της, έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής αρνητικά, απορρίπτοντας την πρόταση εάν δεν περιλαμβάνει συμφωνία για εκεχειρία.
Ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης στη Γάζα, Σαμί Αμπού Ζούχρι, τόνισε ότι δεν έχουν λάβει επίσημη πρόταση για ανακωχή και επανέλαβε τη θέση τους ότι τα αιτήματα που έχει υποβάλει πρέπει να ικανοποιηθούν, προτού καταθέσουν τα όπλα.
"Μία τέτοια πρόταση δεν παρουσιάστηκε ποτέ σε μας για να την εξετάσουμε και, συνεπώς, δεν μας δεσμεύει να πράξουμε το οτιδήποτε", πρόσθεσε.
Συγκεκριμένα, η Χαμάς διαμηνύει ότι δεν θα δεχθεί μια εκεχειρία παρά μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς, απελευθερώσει τους παλαιστίνιους κρατούμενους και άρει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα.
"Κάθε εκεχειρία θα πρέπει να βασίζεται στους όρους που θέσαμε. Τίποτα λιγότερο δεν θα γίνει δεκτό" δήλωσε ο Μούσιρ αλ Μάσρι, βουλευτής και εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα.
Και πρόσθεσε: "Είναι όμως πολύ νωρίς να μιλάμε για εκεχειρία μπροστά στα εγκλήματα και τις σφαγές που διαπράττουν οι Ισραηλινοί εναντίον του λαού μας".
Βομβαρδισμοί και ρουκέτες
Μία γυναίκα και ένας ηλικιωμένος Παλαιστίνιος σκοτώθηκαν το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια δύο ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντα.
Η γυναίκα σκοτώθηκε στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, και μία ακόμη Παλαιστίνια τραυματίσθηκε. Ο ηλικιωμένος σκοτώθηκε στον Χαν Γιούνες.
Σε διάστημα μίας εβδομάδας από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, 193 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περί τους 1.300 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Κατά την προηγούμενη ισαρηλινή επίθεση κατά της Λωρίδα της Γάζας, τον Νοέμβριο 2012, είχαν σκοτωθεί 177 Παλαιστίνιοι.
Εν τω μεταξύ σειρά ρουκετών εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας να αποδεχθεί την αιγυπτιακή πρόταση για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός από τις 09.00 (τοπική ώρα) πρόταση την οποία απέρριψε τόσο η Χαμάς, όσο και η ένοπλη πτέρυγά της, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ.
Η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά την αναχαίτιση από το αντιπυραυλικό σύστημα "Σιδηρούς Θόλος" πολλών ρουκετών επάνω από την ισραηλινή πόλη Ασντόντ, ενώ οι σειρήνες ήχησαν στο νότιο Ισραήλ.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι επλήγη εργοστάσιο στην πόλη Ασντόντ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Το δίκτυο Channel Two TV μετέδωσε ότι εκτοξεύθηκαν δέκα ρουκέτες.
Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι σταμάτησε τις επιθέσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε πριν από την επίθεση κατά της πόλης Ασντόντ ότι τρεις ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί από τον παλαιστινιακό θύλακα μετά τις 09.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.