Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Ποινικοποίηση ΚΚ Ουκρανίας: Στόχος η τρομοκράτηση του λαού με την εξάλειψη εκείνων που αποκαλκύπτουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Η στόχευση της ποινικοποίησης του ΚΚ Ουκρανίας
Την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε στο Κίεβο, σε κλίμα τρομοκρατίας και με την έντονη παρουσία των φασιστικών ταγμάτων του «Δεξιού Τομέα», η δίκη που κάνει η κυβέρνηση των εθνικιστών και φασιστών κατά του ΚΚ Ουκρανίας.

Η πρόθεση της πραξικοπηματικής κυβέρνησης (που το Φλεβάρη φέτος ανέτρεψε την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς) και του Προέδρου της Ουκρανίας, του γνωστού μεγαλοκαπιταλιστή «βασιλιά της σοκολάτας» Πέτρο Ποροσένκο, είναι, σε συνέχεια της απόφασης διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που πέτυχε στη Βουλή, να απαγορεύσει την ίδια την ύπαρξη ΚΚ και της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Ο Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, διορισμένος πρόεδρος του Κοινοβουλίου, το είπε πολύ χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να μην ξαναϋπάρξει στο ουκρανικό Κοινοβούλιο Κομμουνιστικό Κόμμα και στη χώρα η κομμουνιστική ιδεολογία». 


Η δίκη προς το παρόν πήρε αναβολή και πρόκειται να επαναληφθεί στις 14 Αυγούστου.
Η κυβέρνηση των εθνικιστών και φασιστών, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει την ισχυρή υποστήριξη των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, στην αντιπαράθεσή τους με την καπιταλιστική Ρωσία, κατηγορεί τους κομμουνιστές για «στήριξη των αυτονομιστών, αντεθνική - αντισυνταγματική δράση».

Τι σημαίνει αυτό; Οτι «προδίδουν την πατρίδα τους». 

Στο σημείωμα αυτό δεν θα μας απασχολήσουν η στρατηγική και οι συμμαχίες που επέλεγε το ΚΚ Ουκρανίας όλα τα προηγούμενα χρόνια, στη λογική της συμμετοχής στην αστική διαχείριση (η ανάλυση αυτή υπάρχει σε δημοσίευμα της εφημερίδας μας στις 24/7, σελίδα 5), αλλά η στόχευση των αντιδραστικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
***
Η προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των κομμουνιστών συμβαδίζει με το αιματοκύλισμα των λαϊκών δυνάμεων που αντιτίθενται στην πραξικοπηματική κυβέρνηση στις ανατολικές περιοχές.

Κυρίως στοχεύει στην τρομοκράτηση συνολικά του λαού, χτυπώντας εκείνη την ιδεολογία και την πολιτική οργάνωση που μπορεί να τον αφυπνίσουν ενάντια στους δυνάστες του, σε ό,τι μπορεί να αποκαλύψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα που σήμερα βιώνει, μια διαδικασία που έχει την αφετηρία της στην ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ πριν από 23 χρόνια.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης ώστε να σβηστεί από τον πολιτικό χάρτη η κομμουνιστική ιδεολογία, οι τραμπουκισμοί των φασιστών εναντίον κομμουνιστών όλο αυτό το διάστημα μετά από το πραξικόπημα, η εμπέδωση ενός κλίματος υπερεθνικισμού γίνονται με ένα στόχο:

  • Να αρθούν όποια εμπόδια υπάρχουν στα σχέδια της αστικής τάξης της χώρας,
  • Να εμποδιστεί κάθε ενδεχόμενο ο λαός, οι εργαζόμενοι να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις σε συνθήκες όξυνσης των ενδοαστικών αντιθέσεων και ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης στο έδαφος της χώρας. 

Αλλωστε, όλοι αυτοί οι σημερινοί πλουτοκράτες, όποια πλευρά και αν παίρνουν, είτε «βλέπουν» προς τη Δύση είτε προς την Ανατολή, παρά τις σημερινές διαφορές τους, προέκυψαν και ανδρώθηκαν από την καταλήστευση της λαϊκής περιουσίας μετά την αντεπανάσταση και την παλινόρθωση του καπιταλισμού στην Ουκρανία και όλη την ΕΣΣΔ.

Τέτοιοι είναι οι διάφοροι Ποροσένκο, Τιμοσένκο, Αχμέτοφ, Γιανουκόβιτς και άλλοι.
***
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των κομμουνιστών της Ουκρανίας.

Ανέδειξε το ζήτημα της απαγόρευσης στο Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο, οργάνωσε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ουκρανική πρεσβεία.

Λαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς το ΚΚ Ουκρανίας σε διεθνές επίπεδο.

Ταυτόχρονα, προβάλλει τη σταθερή του στρατηγική αντίληψη ότι το ΚΚ πρέπει να χαράζει τη δική του ανεξάρτητη πορεία με σταθερό στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την εργατική - λαϊκή εξουσία. 
Δ. Κ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 29/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.