Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Οι δολοφόνοι του Ισραήλ συνεχίζουν ανενόχλητοι: Ξεπερνούν τους 165 οι νεκροί και τους 1.100 οι τραυματίες ‒ Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι Παλαιστίνιοι (3 VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κλιμάκωση της επίθεσης του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων

Τους 165 έφθασαν οι νεκροί

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι Παλαιστίνιοι

Οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τα σπίτια τους, έπειτα από μία νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών και μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι επίκειται επιχείρηση μαζικού βομβαρδισμού.

Στο Μπέιτ Λαχίγια, οι κάτοικοι φεύγουν με αυτοκίνητα, με γαϊδούρια, με κάρα, πεζή, παίρνοντας μαζί τους ό,τι μπορούν να μεταφέρουν.

"Την περασμένη νύκτα έγιναν τόσοι βομβαρδισμοί που κανείς δεν μπόρεσε να κοιμηθεί, είναι τρομακτικό. Προσπαθώ να πάω σε ένα σχολείο, σε οποιοδήποτε τόπο μπορεί να είναι ασφαλής", δήλωσε ο Φαρίντ, που μεταφέρει μακριά από το χωριό τα έξι μέλη της οικογενείας του και μία μοτοσικλέτα φορτωμένη με κουβέρτες.

Ο Μοχάμεντ Σουλτάν έχει στιβάξει παιδιά και αντικείμενα της οικοσκευής του σε ένα κάρο με άλογο και αναζητεί μαζί με τους συγγενείς του ένα σχολείο που να τελεί υπό τη διαχείριση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (
Unrwa).

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους πολλών κοινοτήτων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους καθώς από το μεσημέρι και μετά θα ξεκινήσει σφοδρούς βομβαρδισμούς στον τομέα αυτό.


Βόμβες πέφτουν στους δρόμους της Γάζας:
"Τα φυλλάδια αυτά προειδοποιούν τους κατοίκους της Μπέιτ Λαχίγια να απομακρυνθούν, για τη δική τους ασφάλεια, από τα μέλη της Χαμάς και από τις τοποθεσίες όπου δρουν" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Μαχάμεντ Σουλτάν βεβαιώνει ότι δεν έλαβε καμία προειδοποίηση, απλώς φεύγει τρομαγμένος από τους νυκτερινούς βομβαρδισμούς και φοβούμενος για τα παιδιά του.
Η έξοδος των κατοίκων άρχισε τη νύκτα εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών. Οι περισσότεροι αναζητούν ένα σχολείο της Unrwa για να βρουν καταφύγιο.
 

Ο Ρόμπερτ Τέρνερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Unrwa δηλώνει ότι χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν ήδη βρει καταφύγιο στα σχολεία του οργανισμού.

Unrwa διαθέτει οκτώ σχολεία που έχει δεχθεί περισσότερους από 4.000 κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. Και άλλοι φθάνουν, οι περισσότεροι φεύγουν από τους βόρειους τομείς, το Μπέιτ Λαχίγια και το Μπέιτ Χανούν", εξηγεί στους δημοσιογράφους.
Νύχτα αίματος στη Γάζα

Η πιο αιματηρή ημέρα από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού ήταν το Σάββατο για τη Λωρίδα της Γάζας, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για κατάπαυση του πυρός. Το Σάββατο 56 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν εξάλλου όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι του διοικητή της αστυνομίας της Χαμάς Ταΐσίρ αλ Μπατς, στην πόλη της Γάζας. Το σπίτι χτυπήθηκε την ώρα που αποχωρούσαν οι πιστοί από ένα γειτονικό τέμενος.

Σοκαριστικές εικόνες από το ρεπορτάζ του Reuters:
Νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στον παλαιστινιακό θύλακα, σκοτώνοντας έναν έφηβο και μια 44χρονη γυναίκα.

Ο 14χρονος Ιμπραχίμ αλ Νάτζαρ έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε το σπίτι της οικογένειάς του στην Τζαμπαλίγια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Η γυναίκα, η Ρουάιντα Άμπου Αρμπ, έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της στην κοινότητα Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Στον ίδιο βομβαρδισμό τραυματίστηκαν άλλοι έξι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γάζας, από τις 4.00 μέχρι τις 5.00 τα ξημερώματα έγιναν 17 βομβαρδισμοί σε διάφορες περιοχές.

Μεταξύ αυτών ήταν ένα παιδί δύο ετών, μια 73χρονη και δύο γυναίκες με βαριά αναπηρία οι οποίες τραυματίστηκαν θανάσιμα μέσα στο ίδρυμα που τις φιλοξενούσε.

Σκοτώθηκαν επίσης δύο ανιψιοί του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, του Ισμαήλ Χανίγιε.
Συνολικά, από την έναρξη της επιχείρησης "Προστατευμένη Παρυφή", την περασμένη Τρίτη, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 163 Παλαιστίνιοι ενώ άλλοι 1.085 τραυματίστηκαν. Από την πλευρά του Ισραήλ δεν έχουν αναφερθεί θύματα, παρά τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Η νέα κλιμάκωση της έντασης -η χειρότερη μετά τον Νοέμβριο του 2012, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 177 Παλαιστίνιοι και έξι Ισραηλινοί μέσα σε μία εβδομάδα- πυροδοτήθηκε από την απαγωγή και τη δολοφονία τριών εφήβων Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη, στις αρχές Ιουνίου.

Σε αντίποινα, εξτρεμιστές Ισραηλινοί στην Ιερουσαλήμ απήγαγαν και έκαψαν ζωντανό έναν 16χρονο Παλαιστίνιο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κάλεσε τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας "να εκκενώσουν τα σπίτια τους για τη δική τους ασφάλεια".


Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν σε θέση της Χαμάς
Καταδρομείς του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ επιτέθηκαν σε θέση της Χαμάς, από όπου είχαν εκτοξευτεί πύραυλοι από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, μετέδωσαν την Κυριακή μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδόθηκε από τη ραδιοφωνική συχνότητα του στρατού, χρησιμοποιήθηκαν χερσαία στρατεύματα κοντά σε πόλη της Γάζας, πρώτη φορά μετά την τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ.

Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με αντάρτες της Χαμάς, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα
Times of Israel.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται παλαιστινιακές πηγές, τρεις μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν την Κυριακή.

Χάος στο νοσοκομείο της Γάζας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.