Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Με την βοήθεια και της πατρίδος μας, πατάχθηκε το κομμουνιστικόν τέρας εις την Ουκρανίαν! ‒ Η ουκρανική κυβέρνηση δολοφονεί το μελος του Κομμουνιστικού Κόμματος Vyacheslav Kovshun ‒ Ανακοίνωση για τη δολοφονία του (VIDEO Σιμονένκο)

 
Ανακοινώθηκε η διάλυση της ΚΟ του ΚΚ Ουκρανίας

Προς βουλευτικές εκλογές η Ουκρανία - Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Κιέβου Γιάτσενιουκ
Την ώρα που η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα βρισκόταν  σε αγωνιστικό κλοιό διαδηλωτών ύστερα από κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο Κίεβο ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε σήμερα -όπως αναμενόταν- τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας. «Είναι μια ιστορική στιγμή. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά ένα κομμουνιστικό κόμμα στο ουκρανικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Τουρτσίνοφ.
Ο ΓΓ του ΚΚ Ουκρανίας Πέτρο Σιμονένκο χαρακτήρισε ως παράνομη τη συγκεκριμένη απόφαση της πλειοψηφίας του ουκρανικού κοινοβουλίου και σε συνέντευξή του σε ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι «θα πολεμήσουμε» εναντίον της.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μία περίοδο που εντείνεται η καταστολή και η στρατιωτική επιχείρηση στην Ανατολική Ουκρανία από την αντιδραστική ηγεσία του Κιέβου. Προωθείται επίσης η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ΕΕ με τη λήψη ταυτόχρονα αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων ενώ χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή επίθεση πάει η έξαρση του εθνικισμού και η αντικομμουνιστική υστερία.
Από τη χθεσινή επίθεση στον Σιμονένκο μέσα στο ουκρανικό κοινοβούλιο

Προς βουλευτικές εκλογές
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιάτσενιουκ ανακοίνωσε την παραίτησή του. Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της αποχώρησης από τον κυβερνητικό συνασπισμό των κομμάτων Ουντάρ (Γροθιά) και Σβόμποντα (Ελευθερία) το απόγευμα της Πέμπτης, και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών. Από τις οποίες φυσικά, γίνονται προσπάθειες να αποκλειστεί το ΚΚ Ουκρανίας (που στις πιο πρόσφατες είχε συγκεντρώσει το 13% των ψήφων) όπως και συνολικότερα να απαγορευτεί η δράση του.
Είναι γνωστό ότι η αστική τάξη της Ουκρανίας μέσω του προέδρου Ποροσένκο επιθυμούσε εδώ και καιρό τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών (παρωδίας φυσικά) ώστε τα φιλοΕΕ κόμματα να αποκτήσουν ισχυρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Για να μπορέσει όμως να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν εκλογές θα πρέπει ο κυβερνητικός συνασπισμός να πάψει να υφίσταται για διάστημα 30 ημερών και να μην σχηματιστεί καινούργιος.
Εάν πληρούνται οι όροι αυτοί, ο πρόεδρος μπορεί να προκηρύξει εκλογές οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο σε διάστημα δύο μηνών. Το Ουντάρ και το Σβόμποντα υποστήριζαν το σχέδιο αυτό, ενώ το τρίτο και μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, το Μπατκίβτσινα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, είναι αντίθετο.
Ο Τιαγκνιμπόκ, ηγέτης του νεοφασιστικού Σβόμποντα δήλωσε σήμερα: «Πιστεύουμε ότι στην τρέχουσα κατάσταση ένα κοινοβούλιο που προστατεύει εγκληματίες, πράκτορες της Μόσχας, το οποίο αρνείται να αφαιρέσει την ασυλία από τους ανθρώπους που εργάζονται για το Κρεμλίνο θα πρέπει να πάψει να υφίσταται».
Ωστόσο, φαίνεται ότι ακόμη και μέσα στο τμήμα της αστικής τάξης που στήριξε τη νέα αστική εξουσία του Κιέβου υπάρχει έντονη διαπάλη, αφού ο Γιάτσενιουκ κατήγγειλε τα κόμματα Ουντάρ και Σβόμποντα για την απόσυρση τους από τον κυβερνητικό συνασπισμό δηλώνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσουμε την τύχη της χώρας με στενά, πολιτικά συμφέροντα. Είναι ένα ηθικό και πολιτικό έγκλημα».


Η ουκρανική κυβέρνηση απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα και δολοφονεί μελος του
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, το μέλος του Βιάτσεσλαβ Κοβσούν, βασανίστηκε μέχρι θανάτου σε σημείο ελέγχου της ουκρανικής Εθνοφρουράς του Κιέβου στο Σταρομπεσέφσκι, περιοχή Ντονέτσκ. Γραμματέας του κομμουνιστικού πυρήνα στο χωριό Γκλίνκι (περιοχή Ντονέτσκ) και εκπρόσωπος του συμβουλίου του χωριού, ο Βιάτσεσλαβ Κοβσούν βασανίστηκε και δολοφονήθηκε. Η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του διακόπηκε στις 22 Ιούλη 2014. Το επόμενο πρωί βρέθηκε το πτώμα του με πολλές πληγές και τραύματα από σφαίρες, σε μια λίμνη αίματος. Δεχόταν συνεχώς απειλές από υποστηρικτές της ουκρανικής κυβέρνησης, αλλά δεν πίστευε ότι μπορεί να δολοφονούνταν για τις απόψεις του.
Την ίδια ημέρα το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας. Ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι θα μεταφέρει αμέσως το νόμο στον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο για να εγκριθεί. Το φασιστικό κόμμα “Σβόμποντα” απειλούσε να απαγορεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα από τις πρώτες μέρες της ύπαρξής του, τώρα όμως τα κατάφερε. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας θα πάψει να υφίσταται την Πέμπτη· όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας: «Θα πρέπει να ανεχτούμε αυτό το κόμμα μόνο για μία ακόμα μέρα». Το δικαστήριο θα εξετάσει επίσημα το θέμα στις 24 Ιούλη.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα σχολίασε την απαγόρευσή του ως εξής: «Όλα τα φασιστικά καθεστώτα ξεκίνησαν με την απαγόρευση των κομμουνιστικών κομμάτων», αναφερόμενο στη ναζιστική Γερμανία και στο ότι η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία άρχισε με την απαγόρευση και δίωξη του κομμουνιστικού κόμματος.
Σήμερα, στις 23 Ιούλη, η οποία πρόκειται να είναι η τελευταία ημέρα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας στο κοινοβούλιο, ξέσπασε σύγκρουση. Μέλη της Βουλής επιτέθηκαν στον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Πέτρο Σιμονένκο και σε άλλα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Σιμονένκο δήλωσε ότι οι άνθρωποι που ζουν στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ είχαν προσέλθει μαζικά στα εκλογικά κέντρα στο δημοψήφισμα της 11ης Μάη για να καταψηφίσουν «τις αρχές του Κιέβου και το κυβερνών καθεστώς». Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναγκάστηκε τελικά να εγκαταλείψει το Κοινοβούλιο.
πηγή: Ukraine Human Rights org


Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Vyacheslav Kovshun

Ουκρανία: Ο Vyacheslav Kovshun (KPU) δολοφονήθηκε από τη φασιστική χούντα
Ο Vyacheslav Kovshun, Γραμματέας της οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πόλη Glinka (Ντόνετσκ) δολοφονήθηκε σε σημείο συνοριακού ελέγχου (check point) της Ουκρανικής Εθνοφρουράς. Βασανίστηκε και εκτελέστηκε κοντά στο υπό κατοχή χωριό του Ντονμπάς.
Τη νύχτα της 22ης Ιουλίου, έπεσε σε ενέδρα της Εθνοφρουράς. Το ακρωτηριασμένο σώμα του βρέθηκε σήμερα το πρωί, με πολλαπλά τραύματα από όπλο και εκχυμώσεις στα πόδια και το στήθος. Κείτονταν σε μια λίμνη αίματος. Ως μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Vyacheslav Mikhailovich Kovshun  είχε επανελειμμένα απειληθεί στη διεύθυνση κατοικίας του, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα δολοφονούνταν για τις πεποιθήσεις του.
Ο Vyacheslav Kovshun διακρίθηκε όχι μόνο για την αφοσίωσή του στα κομμουνιστικά ιδεώδη, αλλά και για την ανιδιοτέλεια και την ανθρωπιά του. Είχε τον σεβασμό των άλλων μελών της κοινότητας, και είχε εκλεγεί στο συμβούλιό της.
Η Περιφερειακή Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Ντόνετσκ εφκράζει τη βαθύτατη θλίψη της στην οικογένεια του θύματος. Καταδικάζει ένα βίαιο έγκλημα και απαιτεί η δικαιοσύνη να ξεκινήσει ποινικές διαδικασίες κατά των δολοφόνων.
Editoweb, σε μετάφραση Lenin Reloaded


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.