Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Παλαιστίνη: Η φονική μηχανή του Ισραήλ σπέρνει το θάνατο ‒ 248 παλαιστίνιοι νεκροί. Το 80% άμαχοι. 1.920 τραυματίες ‒ Και οι θεατές της φρίκης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Παλαιστινιακά Εδάφη: Σε εξέλιξη η χερσαία επίθεση του Ισραήλ - 248 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί συνολικά


Δημοσίευση: Παρ, 18/07/2014 - 08:09
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 18/07/2014 - 09:14
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έφθασε το πρωί της Παρασκευής τους 248, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επίθεση κατά την ενδέκατη ημέρα της επιχείρησής του, στη Λωρίδα της Γάζας.
Η πόλη της Γάζας φωτίζεται από τις εκρήξεις τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (πηγή: ΑΡ)
Το Ισραήλ υποστήριξε πως η εισβολή του στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι περιορισμένης έκτασης και στόχος της θα είναι οι σήραγγες που σκάβουν ένοπλοι, ενώ δήλωσε πως δεν έχει πρόθεση να ανατρέψει την Χαμάς.
Εκρήξεις φώτισαν τον ουρανό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και κάτοικοι σε αρκετές περιοχές αυτής της πυκνοκατοικημένης λωρίδας, όπου ζουν 1,8 εκατ.

Παλαιστίνιοι, δήλωσαν πως είδαν μικρούς αριθμούς ισραηλινών αρμάτων μάχης να έχουν διασχίσει τα σύνορα από το Ισραήλ.
Σε δήλωση που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρεται πως έδωσε διαταγές να καταστραφούν σήραγγες που χρησιμοποιούν μαχητές για να διεισδύσουν στο Ισραήλ και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το Ισραήλ δεν διεξάγει την επίθεση για να ανατρέψει την Χαμάς.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι δήλωσε προς το Ρόιτερς απαντώντας στην ανακοίνωση για την έναρξη της ισραηλινής εισβολής: «Προειδοποιούμε τον Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες μιας τέτοιας απερίσκεπτης πράξης».

Κάτοικοι της Γάζας και ιατρικοί αξιωματούχοι ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά μήκος των ανατολικών συνόρων από τη νότια πόλη Ράφα ως το βόρειο τμήμα της Λωρίδας.
Μεταξύ των επτά τελευταίων ανθρώπων που σκοτώθηκαν σήμερα περιλαμβάνεται ένας άνδρας από το Σετζαϊγέχ, στην ανατολική Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κούντρα.

Νωρίτερα τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μωρό πέντε μηνών, είχαν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια χωριστών επεισοδίων στην πόλη Ράφα (νότια Λωρίδα της Γάζας), σύμφωνα με τον Κούντρα.
Στο βόρειο τμήμα της Γάζας, δύο άνδρες σκοτώθηκαν από τα πυρά άρματος μάχης στο Μπέιτ Χανούν, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με μια πηγή της παλαιστινιακής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει την έδρα της στη Γάζα, 80% των θυμάτων είναι άμαχοι. Περίπου 1.920 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης τραυματισθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου.
902 


Και οι θεατές της φρίκης

Αλγεινή εντύπωση και αποτροπιασμό προκαλεί η κίνηση αριθμού εβραίων εποίκων να "στρατοπεδεύσουν" στα υψίπεδα, φέροντας μαζί τους ακόμα και καναπέδες προκειμένου να παρακολουθήσουν την επίθεση του στρατού του Ισραήλ εναντίον της Γάζας.
NOOZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.