Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τρόμος στη Γάζα: 172 νεκροί, 1.260 τραυματίες ‒ 17.500 άνθρωποι (το 1/4 του πληθυσμού της Μπέιτ Λαχίγα) έχουν πάρει το δρόμο του ξεριζωμού (VIDEO - 12 ΦΩΤΟ)

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη το Ισραήλ - Συνεχίζεται το δράμα των Παλαιστινίων (ΦΩΤΟ)

Τρόμος στη Γάζα: 17.500 εκτοπισμένοι - 172 νεκροί
Δημοσίευση: Δευ, 14/07/2014 - 09:57
Εν αναμονή της απόφασης για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα εμφανίζονται οι ισραηλινές δυνάμεις, ενώ οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τις περιοχές κοντά στη διαχωριστική γραμμή και ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 172.


Χιλιάδες πρόσφυγες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας
Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από τις περιοχές κοντά στη διαχωριστική γραμμή της Γάζας με το Ισραήλ. Υπηρεσίες του ΟΗΕ αναφέρουν πως μέχρι την Κυριακή είχε φύγει το ένα τέταρτο των 70.000 κατοίκων από την Μπέιτ Λαχίγα.

Η ισραηλινή Αεροπορία έριξε φυλλάδια με τα οποία κάλεσε τους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διότι θα ακολουθήσουν μαζικοί βομβαρδισμοί της ζώνης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, στην πόλη επικρατεί ηρεμία.
Συνεχίζονται οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί - Σε ετοιμότητα οι χερσαίες δυνάμεις
Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται, αν και επί εδάφους δεν υπάρχει κινητικότητα. Οι ισραηλινοί αξιωματικοί που κλήθηκαν να σχολιάσουν την κατάσταση περιορίστηκαν να αναφέρουν στο «Reuters» ότι γίνεται «αξιολόγηση της κατάστασης».
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Μπέιτ Λαχίγα (φωτό: ΑΡ)
Οι νεκροί στις παλαιστινιακές περιοχές φτάνουν, σύμφωνα τις παλαιστινιακές υπηρεσίες, τους 172 κατά τις ισραηλινές επιδρομές της τελευταίας εβδομάδας. Οι τραυματίες φτάνουν τους 1.260. Μόνο ο απολογισμός της Κυριακής είναι στους 13 νεκρούς και 25 τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Haaretz».
Το πρωί της Δευτέρας μη επανδρωμένο αεροσκάφος εντοπίστηκε στην περιοχή πάνω από το Ασντόντ και αναχαιτίστηκε από πύραυλο «Patriot», όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις. Εξετάζεται εάν το αεροσκάφος μετέφερε εκρηκτικά.
Το Ισραήλ βομβάρδισε το Νότιο Λίβανο
Τα ξημερώματα της Δευτέρας ρουκέτες εκτοξεύτηκαν και από τις νότιες περιοχές του Λιβάνου προς το Βόρειο Ισραήλ προκαλώντας άμεσα αντίποινα από τις ισραηλινές δυνάμεις. Σύμφωνα με τα λιβανέζικα ΜΜΕ, το επεισόδιο ξεκίνησε με δύο ρουκέτες προς τις ισραηλινές περιοχές. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι απάντησαν με πλήγματα από τις δυνάμεις του πυροβολικού. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με τον Λίβανο (πηγή: ΑΡ)
Σε εξέλιξη τα διπλωματικά παζάρια και οι επαφές
Με άξονα πάντα την πολιτική εξίσωσης του θύματος με το θύτη, συνεχίζονται οι επαφές και οι διεργασίες για την επίτευξη ανακωχής.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να θέσει το κράτος της Παλαιστίνης υπό τη «διεθνή προστασία» των Ηνωμένων Εθνών μετά την κλιμάκωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Ο πρόεδρος Αμπάς έδωσε μια επιστολή στο συντονιστή του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Ρόμπερτ Σέρι, η οποία απευθύνεται προς το γενικό γραμματέα Μπαν Γκι Μουν, προκειμένου να «θέσει επίσημα το Κράτος της Παλαιστίνης υπό το καθεστώς της διεθνούς προστασίας του ΟΗΕ», διευκρίνισε η ΟΑΠ. Ο Αμπάς ζήτησε επίσης την άμεση δημιουργία μια επιτροπής έρευνας, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου.
«Η παλαιστινιακή διοίκηση είναι αποφασισμένη να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την απελπιστική κατάσταση στη Γάζα», υπογράμμισε η Χανάν Ασράουι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΑΠ σε αυτό το κείμενο.
Ο δρόμος του ξεριζωμού από την Μπέιτ Λαχίγα (φωτό: ΑΡ)
Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι τηλεφώνησε τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο επανέλαβε την πρόθεση των ΗΠΑ να παρέμβουν ενεργά στην περιοχή, με το πρόσχημα της επίτευξης εκεχειρίας

 Ο Τζον Κέρι «υπογράμμισε τις αμερικανικές ανησυχίες που σχετίζονται με την κλιμάκωση της έντασης επί του πεδίου», δήλωσε ένας υπεύθυνος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξήγησε στον Ισραηλινό ηγέτη ότι έχει δεσμευτεί μαζί με άλλους ηγέτες της περιοχής «να βοηθήσουν να τερματιστούν οι ρίψεις ρουκετών προκειμένου η ηρεμία να μπορέσει να αποκατασταθεί και να εμποδίσουν τον τραυματισμό αμάχων».
Ο Τζον Κέρι καταδίκασε τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Νότιο Ισραήλ και «υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στο να υπερασπίζεται τον εαυτό του».
Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν υπογράμμισε ότι μία χερσαία επιχείρηση «θα αύξανε αναμφίβολα τον αριθμό των νεκρών και θα ενέτεινε τα δεινά των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας». «Ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν θεωρεί ότι μία εγγενής, μακροχρόνια, σοβαρή πολιτική διένεξη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα από οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές», ανέφερε η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας πρόκειται να φτάσουν τη Δευτέρα στην περιοχή, κάτι που δεν αναμένεται να συμβάλει σημαντικά, δεδομένου ότι και οι δύο χώρες, θεωρούν την Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση και δηλώνουν ότι δεν συνομιλούν μαζί της.
902 και NOOZ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.