Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ανελέητη «μικροσκοπική σφαγή»: 650 ψυχές στα κρεματόρια του Ισραήλ, 3.700 τραυματίες, 120.000 εκτοπισμένοι ‒ Η Παλαιά Διαθήκη του Σαρόν στην Καινή της εκτέλεση και το παραλήρημα των φονιάδων (4 VIDEO- ΦΩΤΟ)


Σφαγή χωρίς κανένα έλεος στη Λωρίδα της Γάζας

Η Διαθήκη Σαρόν

«...Αυτή η μικροσκοπική σφαγή· μπορείτε να θεωρήσετε το θάνατο 500 Αράβων σφαγή;
... Και σήμερα ακόμα, προσφέρομαι εθελοντικά να κάνω εγώ τη βρωμοδουλειά, να σκοτώσω όσους Αραβες χρειαστεί...
Να τους απελάσω, να τους διώξω και να τους κάψω.
Να κάνω τον καθένα να μας μισήσει, ώστε να τραβήξω το χαλί κάτω από τα πόδια των Εβραίων της Διασποράς, να αναγκαστούν να μας έρθουν τρέχοντας...
Και μπορείτε να γράψετε ότι είμαι ντροπή για την ανθρωπότητα, δεν με νοιάζει, ίσα-ίσα. 
Δεν θέλω να είμαι καλύτερος απ’ τον Χομεϊνί, τον Καντάφι, την κ. Θάτσερ, ή τον Χάρι Τρούμαν που σκότωσε μισό εκατομμύριο Ιάπωνες με δυο καταπληκτικές βόμβες... 
Νομίζεις ότι περνάνε άσχημα οι κακοί αυτού του κόσμου; 
Αν πάει να τους αγγίξει κάποιος του κόβουν τα χέρια και τα πόδια. 
Κυνηγούν και πιάνουν ό,τι τους έρθει όρεξη να φάνε.
Δεν υποφέρουν από δυσπεψία.
Δεν με νοιάζει αν αυτό σημαίνει ότι θα ανατιναχτούν μια-δυο συναγωγές.
Δεν μ’ απασχολεί αν με περάσετε μετά από μια δίκη Νυρεμβέργης.
Καλύτερα ζωντανός και ιουδαιο-ναζί παρά νεκρός και άγιος».
ΑΡΙΕΛ ΣΑΡΟΝ, 17 Δεκ. 1982
*
Συνέντευξη στον Ισραηλινό συγγραφέα Άμος Οζ, ύστερα από τις σφαγές στη Σάμπρα και στη Σατίλα.
Ο Ισραηλινός στρατός ισοπεδώνει ολόκληρα τετράγωνα (πηγή AP)
Δημοσίευση: Τετ, 23/07/2014 - 09:59
 
Χωρίς κανένα έλεος το Ισραήλ συνεχίζει το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού.
Οι νεκροί από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας είναι τουλάχιστον 630.

Ρεπορτάζ του AP


Ρεπορτάζ του Russia Today


Ο ισραηλινός στρατός δεν διστάζει να πλήξει νοσοκομεία, σχολεία και άλλες υποδομές που είναι απαραίτητες για την επιβίωση των Παλαιστινίων. Την Τρίτη, άρματα μάχης χτύπησαν σχολείο του ΟΗΕ, στο οποίο είχαν καταφύγει Παλαιστίνιοι.
Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τις βόμβες. Μόνο στα καταφύγια του ΟΗΕ στοιβάζονται 118.300 Παλαιστίνιοι και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά. 
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη Γάζα Γενς Λέρκε επισήμανε ότι «κυριολεκτικά δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τους αμάχους», ενώ σύμφωνα με την UNICEF, το ένα τρίτο των θυμάτων είναι παιδιά.
Δολοφονούν και στη Δυτική Όχθη
Τα ξημερώματα ο ισραηλινός στρατός δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν 32χρονο Παλαιστίνιο στο χωριό Χουσάν,στη Δυτική Όχθη, που διαδήλωνε κατά της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, ο 32χρονος πυροβολήθηκε στο στήθος, ενώ έριχνε πέτρες εναντίον των Ισραηλινών.
Νωρίτερα η παλαιστινιακή ηγεσία είχε απευθύνει έκκληση για μια συγκέντρωση στη Ραμάλα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Λωρίδα της Γάζας.
Ρεπορτάζ του Reuters




Ρεπορτάζ του AFP



Ομιλία Αμπάς
Σε τηλεοπτική ομιλία, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς υποσχέθηκε πως «θα διωχθούν όλοι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα εναντίον του λαού μας, όσος χρόνος κι αν χρειασθεί». Οι ισραηλινές δυνάμεις «παραβίασαν όλους τους διεθνείς νόμους και την ανθρώπινη ηθική» στη Γάζα, είπε. «Είμαστε γεμάτοι οργή και δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε ποτέ», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κατά την έναρξη μιας έκτακτης συνεδρίασης της παλαιστινιακής ηγεσίας στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Η παλαιστινιακή ηγεσία που συνεδρίασε στη διάρκεια της νύχτας, στη Ραμάλα ζήτησε να πραγματοποιηθούν «λαϊκές διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τη Γάζα και την Αντίσταση».
Το παραλήρημα του φονιά
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ υποστήριξε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την «απίστευτη αυτοσυγκράτηση» που έχουν επιδείξει στον αγώνα κατά της Χαμάς.
Ο διπλωμάτης Ρον Ντέρμερ έκανε τις δηλώσεις αυτές το βράδυ της Δευτέρας, σε μια εκδήλωση της οργάνωσης Ενωμένοι Χριστιανοί για το Ισραήλ, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.
Ακολουθώντας την τακτική εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μου, τόσο το χειρότερο γι' αυτήν, παραλλήλισε τις ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς στο Ισραήλ με τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στο Λονδίνο κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο πρεσβευτής επιτέθηκε σε όσους «κατηγορούν αδιάντροπα το Ισραήλ για γενοκτονία και μας βάζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου». Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός σφαγιάζει ακόμα και μωρά, υποστήριξε ότι «οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ θα έπρεπε να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης επειδή μάχονται με απίστευτη αυτοσυγκράτηση».
Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, παρουσίασε μια πιο «συγκρατημένη εκδοχή», που όμως προσπαθεί να αποκρύψει ότι το Ισραήλ διεξάγει συνειδητά γενοκτονία. «Κι εμείς διαπράττουμε λάθη», είπε. «Ένας πύραυλος μπορεί να εκραγεί σε λάθος σημείο, μπορεί να κάνουμε λάθος στον τομέα των πληροφοριών, όμως ποτέ δεν βάζουμε εν γνώσει μας τους πολίτες στο στόχαστρο. Το Ισραήλ ποτέ δεν βάζει στο στόχαστρο τους Παλαιστίνιους πολίτες. Όταν σκοτώνεται ένας πολίτης, η επιχείρηση έχει αποτύχει, είναι μια τραγωδία» πρόσθεσε.
Οπλίζουν το χέρι του Ισραήλ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, από το Κάιρο όπου βρίσκεται, στήριξε για ακόμη μια φορά τις ισραηλινές θηριωδίες και επέρριψε την ευθύνη στη Χαμάς, την οποία κάλεσε να συμβάλει στο διπλωματικό τερματισμό της αιματοχυσίας.
«Η Χαμάς έχει κάνει μια θεμελιώδη επιλογή, πρόκειται για μία επιλογή που θα έχει βαθύτατες επιπτώσεις για το λαό της Γάζας», είπε ο Κέρι, προσθέτοντας ότι χάρη στην αιγυπτιακή διαμεσολάβηση «υπάρχει το πλαίσιο» για συνομιλίες μεταξύ των παλαιστινιακών ομάδων.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στη λογική της εξίσωσης θύτη και θύματος, κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να καταθέσουν τα όπλα και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.
Από την πλευρά του ο Νετανιάχου εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, στο όνομα της αντιμετώπισης της Χαμάς. Όπως είπε, το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιτίθεται στη Χαμάς μέχρις ότου πετύχει το στόχο του «να αποκαταστήσει την ηρεμία».
Απαγόρευση πτήσεων πάνω από το Ισραήλ
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις πτήσεις τους για το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι να μεσολαβήσει για να αλλάξει αυτή η απόφαση.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τζον Κέρι του απάντησε ότι η απαγόρευση πτήσεων από και προς το Ισραήλ για τις αεροπορικές εταιρείας των Ηνωμένων Πολιτειών κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας. Πρόσθεσε, πάντως, ότι οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την 24ωρη απαγόρευση.

902 και NOOZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.