Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ουκρανία: Συνεχίζεται η πολιορκία του Ντονέτσκ από την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου - Στους 100.000 οι εσωτερικά εκτοπισμένοι - 130.000 έχουν καταφύγει στη Ρωσία - Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σχεδιάζει η ΕΕ

Ουκρανία: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σχεδιάζει η ΕΕ για την Ουκρανία
Δημοσίευση: Κυρ, 27/07/2014 - 19:21 

Την επέκταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εξετάζει η ΕΕ, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους για την Ουκρανία. 

Σύμφωνα με το περιοδικό SPIEGEL, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα, την Τρίτη οι πρέσβεις των 28 κρατών μελών της ΕΕ αναμένεται να συμφωνήσουν στις Βρυξέλλες για τον κατάλογο των πρώτων «σκληρών» οικονομικών κυρώσεων, σε βάρος ρωσικών τραπεζών, εταιριών αλλά και ιδιωτών. 


Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στα τέλη της βδομάδας, οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί πιθανόν να δώσουν και γραπτώς τη συγκατάθεσή τους γι' αυτές τις κυρώσεις, ενδεχόμενα και σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 

Υπέρ των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Μιλώντας στην κυριακάτικη BILD, σημειώνει ότι «υψίστη προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης» και ότι «κανείς στη Μόσχα δεν θα πρέπει να σχηματίσει την εντύπωση ότι στο τέλος η Ρωσία θα μπορεί να επιτύχει με την τακτική της». 

Σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, οι έως τώρα κυρώσεις δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα: Το ρωσικό νόμισμα χάνει αξία, το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό αυξάνεται και η οικονομική ανάπτυξη είναι αδύναμη. 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε το Σάββατο ότι θα απαγορεύσει από την Κυριακή την είσοδο στη χώρα του στον Αμερικάνο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Στη λίστα των ανεπιθύμητων κατατάσσει ακόμα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν Άστον και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας συγκαταλέγεται σε αυτούς που έχουν υποστεί κυρώσεις για την Ουκρανία από ΗΠΑ και ΕΕ, τις οποίες κατηγορεί ότι  ευθύνονται για το χάος στο οποίο έχει βυθιστεί η Ουκρανία. 
  • «Όλος ο κόσμος έχει παρακολουθήσει την τραγωδία του λιβυκού, του συριακού, του ιρακινού και του αφγανικού έθνους. Και τώρα πρόσφατα του ουκρανικού. Με το πρόσχημα της εξαγωγής δημοκρατίας, πολίτες αυτών των χωρών δολοφονούνται και πόλεις και θρησκευτικοί δεσμοί καταστρέφονται. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν την άμεση ευθύνη για όλο αυτό που συμβαίνει», έγραψε ο Καντίροφ σε λογαριασμό του στο διαδίκτυο.
902

  Ουκρανία Συνεχίζεται η πολιορκία του Ντονέτσκ από την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου

Δημοσίευση: Κυρ, 27/07/2014 - 11:03
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 27/07/2014 - 11:56
Με βομβαρδισμούς του πυροβολικού και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από δυνάμεις του πεζικού η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου συνεχίζει την αιματηρή επιχείρηση γύρω από την πόλη Ντονέτσκ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων.
Ισχυρές εκρήξεις ακούγονταν χθες Σάββατο ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη συνοικία Οκτιάμπρσκι, στα όρια του Ντονέτσκ, κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στο Λουγκάνσκ αντάρτες ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν σε μάχες κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι το 60% της πόλης δεν ηλεκτροδοτείται πλέον, καθώς το δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.
Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχασαν τέσσερις άνδρες.
(Φωτό: ΑΡ)
Από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, στην οποία έχουν βρει το θάνατο πάνω από 1.000 άνθρωποι.
Την ίδια ώρα, ένα στέλεχος της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) δήλωσε πως πάνω από 40 Ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τις μονάδες τους και ζήτησαν καταφύγφιο στη Νότια Ρωσία.

Συνολικά «41 έφεδροι εγκατέλειψαν τις στρατιωτικές τους μονάδες και έφτασαν σε συνοριακό σημείο ελέγχου Ιζαρίνο, το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες, όπου ζήτησαν άδεια να εισέλθουν στη Ρωσία, διότι διστάζουν να πολεμήσουν εναντίον του ίδιου του λαού τους», δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο Βασίλι Μαλάγεφ, εκπρόσωπος της FSB στο Ροστόβ, στη Νότια Ρωσία.

902

Στους 100.000 άνθρωποι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία

Σχεδόν 100.000 άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία, ένας αριθμός που διπλασιάστηκε σε λιγότερο από ένα μήνα, και 130.000 ακόμη προτίμησαν να αναζητήσουν καταφύγιο στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). 

«Βρισκόμαστε κοντά στο όριο των 100.000 εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ουκρανία», δήλωσε ο Νταν ΜακΝόρτον, εκπρόσωπος της UNHCR, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ και χρονολογούνται από την 18η Ιουλίου, 95.473 άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία, ενώ 130.000 ακόμη έχουν καταφύγει στη Ρωσία. 

Βάσει του προηγούμενου απολογισμού του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Ιουνίου, 54.400 άνθρωποι ήταν εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία και 110.000 είχαν καταφύγει στη Ρωσία. 

«Ο αριθμός των εκτοπισμένων από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ έχει αυξηθεί σημαντικά από τις αρχές Ιουνίου», εξήγησε ο ΜακΝόρτον.

Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι έχουν δηλώσει στο προσωπικό του ΟΗΕ που βρίσκεται στην Ουκρανία ότι φεύγουν από τις εστίες τους καθώς ανησυχούν «για την ασφάλειά τους και φοβούνται ότι θα παγιδευτούν από τις συγκρούσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου σε διάστημα τριών μηνών από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, περιλαμβανομένων των 298 επιβαινόντων στην πτήση MH17 της Malaysia Airlines που συνετρίβη στην περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα. 

NOOZ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.