Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Παλαιστίνη: 203 νεκροί -όλοι άμαχοι- 1.500 τραυματίες, 100.000 κάτοικοι της Γάζας καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπιτια τους ‒ Ισραήλ: Τηρούμε τις υποσχέσεις μας (VIDEO)

Παλαιστίνη: Νέες αεροπορικές επιδρομές - Στους 203 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς
Δημοσίευση: Τετ, 16/07/2014 - 09:39
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 16/07/2014 - 09:39
Το Ισραήλ βομβάρδισε στη διάρκεια της νύχτας τα σπίτια αρκετών ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωναμε την υπόσχεσή του να εντείνει τις επιδρομές μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από τους Παλαιστίνιους.

Πηγή: ΑΡ
Κατά την ένατη πλέον ημέρα της επιχείρησης «Protective Edge», μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στην πόλη της Γάζας το σπίτι του Μαχμούντ αλ-Ζάχαρ, το οποίο όμως ήταν άδειο την ώρα εκείνη όπως και το σπίτι του Μπάσεμ Νάιμ.
Ρεπορτάζ ΑΡ

Οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν επίσης τις κατοικίες του πρώην υπουργού Υγείας Φάτι Χαμάντ και του βουλευτή της Χαμάς Ισμαήλ αλ-Ασκαρ στην Τζαμπαλίγια (βόρεια), σπίτια στην πόλη της Ράφας (νότια), όπου δύο τρεις άνδρες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στη Χαν Γιούνις με έναν 19χρονο Παλαιστίνιο νεκρό.
Το πρωί της Τετάρτης, ο Ισραηλινός στρατός κάλεσε 100.000 κατοίκους της Γάζας, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.
Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 203 νεκρούς Παλαιστίνιους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πολίτες, και για πρώτη φορά ενός Ισραηλινού. Σχεδόν 1.500 είναι οι Παλαιστίνιοι τραυματίες.
Το Ισραήλ δήλωσε χθες ότι «δεν έχει άλλη επιλογή» παρά να εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα. «Μια διπλωματική λύση θα ήταν καλύτερη. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχθήκαμε την αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας. Ωστόσο, η Χαμάς δεν μας άφησε άλλη επιλογή παρά να εντείνουμε την εκστρατεία μας εναντίον της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο ισραηλινός στρατός, συνεχίζει τη συγκέντρωση δυνάμεων στις περιοχές γύρω από τη Γάζα.
Σύμφωνα με τη Χαμάς, καμιά εκεχειρία δεν μπορεί να εξεταστεί χωρίς μια συνολική συμφωνία για τον τερματισμό του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Γάζα από το 2006, το άνοιγμα του μεθοριακού σημείου διέλευσης με την Αίγυπτο και την απελευθέρωση των κρατουμένων.
Συνεχίζονται οι διπλωματικές διεργασίες στη βάση της εξίσωσης θύτη και θύματος
Η πρόταση του Καΐρου, η οποία στηρίζεται στην πολιτική εξίσωσης θύτη και θύματος, αποτελεί το μέσο με το οποίο ΗΠΑ και ΕΕ ασκούν πιέσεις στους Παλαιστίνιους. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ και η Ιταλίδα ομόλογός του, Φεντερίκα Μογκερίνι, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της ΕΕ, βρίσκονται στο Ισραήλ για επαφές.
Η Γαλλία τόνισε ότι υποστηρίζει «μια άμεση κατάπαυση του πυρός», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Νετανιάχου και άλλους ηγέτες στην περιοχή, δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει αμέσως στην περιοχή, εάν αυτό βοηθήσει όλες οι πλευρές να υπογράψουν   μια κατάπαυση του πυρός.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς αναμένεται να επισκεφθεί την Αίγυπτο και στη συνέχεια την Τουρκία.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.