Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΜανωΕλλάδα: Προκλητική η δικαστική απόφαση για το μακελειό - Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ


Προκλητική η δικαστική απόφαση για το μακελειό στη Μανωλάδα - Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Τετ, 30/07/2014 - 18:51
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 30/07/2014 - 18:59
Αθωωτική ήταν η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας, για τους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους στη δίκη για τη Μανωλάδα. 
Συγκεκριμένα, αθώοι κρίθηκαν ο επιχειρηματίας και ο ένας επιστάτης, ενώ οι άλλοι δύο επιστάτες κρίθηκαν ένοχοι, ο ένας για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, και ο άλλος για απλή συνέργεια σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες δια παραλείψεως.
Και οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Η ανάγνωση της απόφασης προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εργατών γης που είχαν πυροβοληθεί και εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν έχουν ξαναβρεί δουλειά στα φραουλοχώραφα καθώς οι ιδιοκτήτες της γης συνασπίστηκαν ενάντια στον κοινό εχθρό, τους εργάτες που ζητούσαν να πληρώνονται για τη δουλειά τους.
Να θυμίσουμε ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει χτες
για τον πρώτο από τους κατηγορούμενους, να καταδικαστεί για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων,
οι άλλοι δύο για τις βαριές σωματικές βλάβες, ενώ
για τον τέταρτο από τους κατηγορούμενους, διαπίστωσε συνέργεια.
Είπε, επίσης, ότι και οι κρατικές υπηρεσίες με τη στάση τους είναι συνένοχες. 
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δικαστική απόφαση που αφορά τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Μανωλάδας, αναφέρεται:
«Η δικαστική απόφαση, που ουσιαστικά αθωώνει τους κατηγορούμενους μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες στη Μανωλάδα Ηλείας, που επιτέθηκαν στους μετανάστες εργάτες γης επειδή διεκδικούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν είκοσι από αυτούς, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά, είναι από κάθε άποψη προκλητική για το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος τους.
Έλληνες και ξένοι εργάτες, πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν συνολικά αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά».

Και από Μποτίλια ετικέτες: Μανωελλάδα (4) και Μανωλάδα (13)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.