Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Έσπασε η εκεχειρία: Νέοι βομβαρδισμοί ‒ 24 νεκροί και 150 τραυματίες στην αγορά της Σετζάγια ‒ 1.350 δολοφονημένοι, 7.200 τραυματίες, 200.000 ξεσπιτωμένοι ‒ Ελ Σαλβαδόρ, Περού, Χιλή ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους στο Τελ Αβίβ (VIDEO - 13 ΦΩΤΟ)

Έσπασε η εκεχειρία ‒ νέοι βομβαρδισμοί

Τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Λωρίδα της Γάζας από τον βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια της «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» που κήρυξε μονομερώς το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν τοπικές πηγές. 

Οι πύραυλοι του Ισραήλ χτυπάνε το σχολείο


Tο Ισραήλ είχε ανακοινώσει εκεχειρία από τις 15:00 έως τις 19:00, διευκρινίζοντας πως δεν θα ισχύει στις περιοχές όπου οι στρατιώτες διεξάγουν ήδη επιχειρήσεις. Επίσης, ο στρατός ζητούσε από τους κατοίκους να μην επιστρέψουν στις περιοχές για τις οποίες έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης και προειδοποιούσε ότι θα απαντήσει «σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον ισραηλινών στρατιωτών ή πολιτών».

Ωστόσο, λίγο πριν τις 18:00 σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δύο ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν την περιοχή Σετζάγια στις παρυφές της Γάζας.  
   
Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού κοντά στη Χαν Γιούνες, στη νοτιοανατολική Γάζα, ενώ 17 ακόμη σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό της αγοράς της Σετζάγια, μιας συνοικίας στην ανατολική Γάζα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Και αυτός ο βομβαρδισμός σημειώθηκε στη διάρκεια της εκεχειρίας.

 Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άκσα μετέδωσε εικόνες από την αγορά στις οποίες φαίνεται μαύρος καπνός να σηκώνεται από την περιοχή.

Περαστικοί μεταφέρουν σε κουβέρτες ή σε φορεία άψυχα σώματα, μεταξύ αυτών και παιδιά, προς ένα ασθενοφόρο ή αυτοκίνητα. Άλλες σοροί κείτονται στον δρόμο. Πολλοί άνθρωποι αιμόφυρτοι, κάποιοι ακρωτηριασμένοι, φαίνονται στις εικόνες.

Μεταξύ των ανθρώπων που κείτονται ακίνητοι είναι ένας άνδρας που φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος.


Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους την Τετάρτη από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 1.330 και των τραυματιών σε περίπου 7.200, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Εξάλλου περίπου 240.000 Παλαιστίνιοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των βομβαρδισμών, σύμφωνα με το OCHA. Περισσότεροι από 200.000 βρίσκονται 85 καταφύγια που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και οι υπόλοιποι σε σπίτια φίλων ή μελών της οικογένειάς τους.  Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα τρία τέταρτα των νεκρών Παλαιστινίων είναι άμαχοι.
 

Από την πλευρά του το Ισραήλ έχει χάσει 53 στρατιώτες. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό του ισραηλινού στρατού μετά τον πόλεμο του 2006 εναντίον του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ. 

Επίσης τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊβανέζος, έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που έχει εκτοξεύσει η Χαμάς εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντάται με το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, ενώ ένας τούρκος μεσολαβητής έχει φτάσει στο Ισραήλ σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Εξάλλου το Ελ Σαλβαδόρ, το Περού και η Χιλή ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους στο Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν για τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας. Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε «τη βαθιά απογοήτευσή» του για την «βιαστική απόφαση», καταγγέλλοντας ότι αυτή ενθαρρύνει τη Χαμάς.

Η θηριωδία στη Γάζα: Λουτρό αίματος σε σχολείο

Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ 
σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Σε πενήντα ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.


Οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, διευκρίνισαν ίδιες πηγές. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γάζας ότι πολλές οβίδες έπληξαν το σχολείο αλ-Χουσέιν, όπου πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει εκτάκτως για να σωθούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

NOOZ και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.