Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Χαίρει άκρας υγείας και πλήρους φορολογικής ασυλίας η συμπαθής τάξη των εφοπλιστών. Κι ανοίγει σαμπάνιες (VIDEO Παφίλης για τις 57 φοροαπαλλαγές - ΦΩΤΟ)


Η... ανέλκυση των ελλήνων εφοπλιστών


25-07-2013. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΒΟΥΛΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 2
και τις 57 φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές

 Εφοπλιστικό κεφάλαιο: Καθεστώς πλήρους φορολογικής ασυλίας

Τα όσα αποκαλυπτικά γράφει ο «Ριζοσπάστης» (10/07/2014) για την απροκάλυπτη κοροϊδία γύρω από την περιβόητη... «οικειοθελή φορολόγηση» των εφοπλιστών, αποτελούν μία μικρή πτυχή από την πολιτική της πλήρους φορολογικής ασυλίας που απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο. (Βλέπε και από Μποτίλια: Εφοπλιστές: Νέες φοροαπαλλαγές για τη συμπαθή αυτή τάξη ‒ Απάτη και η «οικειοθελής φορολόγηση» ‒ Σαμπάνιες για τα κέρδη τους και φόροι για το θεαθήναι).


Ακόμα μία, περιγράφεται στα επίσημα κείμενα του κρατικού προϋπολογισμού, εκεί όπου χρειάστηκαν 7 ολόκληρες σελίδες για να παρουσιαστούν οι ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις - απαλλαγές, που έχουν παραχωρηθεί στους εφοπλιστές.

Σε μια περίοδο που για τους μισθωτούς και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν αναγνωρίζονται καν οι δαπάνες που κάνουν για να πληρώσουν το νοίκι, τις πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές, τα φροντιστήρια των παιδιών ή τα στεγαστικά δάνεια και άλλα αναγκαία έξοδα που απαιτούνται για την καθημερινή διαβίωση, οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν δεκάρα φόρο, απαλλάσσονται από διάφορες εισφορές, τους χαρίζουν ακόμα και τον ΦΠΑ.

***


Οπως, επί λέξει, αναφέρεται στη σχετική έκδοση του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις ειδικές φορολογικές διευκολύνσεις - απαλλαγές οι εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κεφαλαίου:
  • Απαλλάσσονται από οποιονδήποτε φόρο εισοδήματος τα κέρδη που προκύπτουν από την εκμετάλλευση πλοίων. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη νέα φορολογική κλίμακα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν φόρο εισοδήματος για κάθε εισόδημα που είναι πάνω από 357 ευρώ το μήνα.
  • Απαλλάσσεται από κάθε φορολογία η υπεραξία που μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από την πώληση κάποιου πλοίου, είτε από την είσπραξη ασφαλιστικής αποζημίωσης, είτε από άλλη αιτία. Σύμφωνα με το φορολογικό σύστημα, όσοι αποφασίσουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, πληρώνουν φόρο υπερτιμήματος.
  • Απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος το ποσό των καθαρών κερδών ή μερισμάτων κάθε ημεδαπής ή αλλοδαπής εταιρείας, που, εκτός από την εκμετάλλευση πλοίων έχει και άλλες εκμεταλλεύσεις. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η τάση δημιουργίας επιχειρήσεων - μαϊμού στον κλάδο, μόνο και μόνο για να κερδίζουν οι εφοπλιστές φοροαπαλλαγές για δραστηριότητες και σε άλλους τομείς δραστηριοποίησης.
  • Απαλλάσσονται από το φόρο πλοία α' κατηγορίας, ναυπηγούμενα στην Ελλάδα.
  • Μείωση του φόρου κατά 50% σε πλοία και κρουαζιερόπλοια α' κατηγορίας.
  • Απαλλάσσονται από το φόρο πλοία α' κατηγορίας που υφίστανται επισκευές και οι δαπάνες γι' αυτές καλύπτονται με εισαγωγή συναλλάγματος.
  • Μείωση του φόρου κατά 60% σε επιβατηγά πλοία, μηχανοκίνητα και ιστιοφόρα, ανεξαρτήτως υλικού αυτών.
  • Μείωση του φόρου κατά 75% στα αλιευτικά πλοία.
  • Απαλλάσσονται από το φόρο φορτηγά πλοία εφόσον έχουν ηλικία μικρότερη των 30 ετών.


  • Απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά ή κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου ή κάποιου τρίτου το εισόδημα που αποκτάται από γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα.
  • Απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση το εισόδημα που δημιουργείται από την εκμετάλλευση πλοίου στο εξωτερικό.
  • Απαλλάσσονται από κάθε τέλος, τα έγγραφα που συντάσσονται για την εφαρμογή του Ν. 27/1975.
  • Μειώνεται η εισφορά προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) για τα πλοία που αποδεδειγμένα αργούν λόγω επισκευών, ελλείψεως εργασίας ή άλλης αιτίας. Η μείωση είναι ανάλογη με το χρόνο της αργίας.
  • Απαλλάσσονται από το φόρο κύκλου εργασιών τα τουριστικά επαγγελματικά πλοία ή πλοιάρια.
  • Απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας και από το εφάπαξ πρόσθετο ειδικό τέλος τα τουριστικά πλοία και πλοιάρια και οι βενζινάκατοι επαγγελματικής ή ιδιωτικής χρήσης.
  • Απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας και από το εφάπαξ πρόσθετο ειδικό τέλος τα υπό ξένη σημαία τουριστικά πλοία και πλοιάρια επαγγελματικής ή ιδιωτικής χρήσης.
  • Απαλλάσσονται από το φόρο κύκλου εργασιών και από τους δασμούς τα ναυταθλητικά σκάφη κάθε τύπου που ανήκουν σε αναγνωρισμένους ναυτικούς ομίλους ή ναυτικά σωματεία ή μέλη αυτών.
  • Απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά το εισόδημα που αποκτάται από εταιρείες χαρτοφυλακίου που κατέχουν αποκλειστικά μετοχές εταιρειών πλοιοκτητριών που βρίσκονται υπό ελληνική σημαία.
  • Απαλλάσσονται από κάθε τέλος ή άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου η διανομή κερδών και το καθαρό προϊόν της εκκαθαρίσεως αυτής, η ανάληψη κεφαλαίου και οι σχετικές εξοφλητικές αποδείξεις, οι εγγραφές στα βιβλία της εταιρείας και τα δικαιολογητικά καθώς και άλλα έγγραφα που αφορούν πράξη που ενεργεί η εταιρεία στο εξωτερικό, κατέρχονται στην Ελλάδα οι καταθέσεις και τα δάνεια των μετόχων, η κεφαλαιοποίηση των κερδών και η μη ανάληψη των κερδών από τους μετόχους.
  • Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ οι παραδόσεις και εισαγωγές πλοίων ή άλλων πλωτών μέσων για εμπορική ή άλλη εκμετάλλευση.
  • Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ οι προμηθευτές καυσίμων για τη ναυσιπλοΐα, αλλά και την επαγγελματική αλιεία.
***


Ολα τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα για τον βαθιά αντιλαϊκό, τον απόλυτα ταξικό και καθόλα αντιδραστικό χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος.

Ενα φορολογικό σύστημα που λειτουργεί ως ένα πρόσθετο εργαλείο αναδιανομής υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των εφοπλιστών. 

Είναι όμως και μια αποστομωτική απάντηση προς όλους εκείνους που αναζητούν διαύλους επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας με υγιή τάχα κομμάτια του κεφαλαίου.

Γ. Κ.


Από Μποτίλια επίσης με ετικέτα: Εφοπλιστές (16 ακόμα τίτλοι)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.