Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Παλαιστίνη: 220 τα θύματα της δολοφονικής μηχανής του Ισραήλ με ηθικούς αυτουργούς ΕΕ και ΗΠΑ ‒ Tελευταία θύματα της βίας τέσσερα παιδιά σε παραλία στη Γάζα ‒ Οι σφαγείς ετοιμάζουν και χερσαία επιδρομή ‒ Κ. Παπαδάκης στο ευρωκοινοβούλιο: Να σταματήσουν οι επιδρομές του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού ‒ ΚΝΕ-ΚΚΕ: Συλλαλητήρια σήμερα Πέμπτη (17/7/2014) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2 VIDEO-ΦΩΤΟ)

Παλαιστινιακά εδάφη: Είκοσι τρεις οι νεκροί την Τετάρτη από ισραηλινά πυρά - Επίκειται και χερσαία επιδρομή
Στους 220 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς
Δημοσίευση: Τετ, 16/07/2014 - 19:28
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 16/07/2014 - 21:54

Είκοσι τρεις Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη, ένατη ημέρα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων.
Σύμφωνα με έναν ονομαστικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, 220 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης και 1.570 έχουν τραυματιστεί.
Σήμερα το απόγευμα τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα από ένα βομβαρδισμό που κατέστρεψε μια καμπάνα η οποία βρισκόταν στην παραλία όπου έπαιζε μια ομάδα παιδιών, 200 μέτρα από το ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει δημοσιογράφοι, ενώ μωρό πέντε μηνών είχε σκοτωθεί σε νυχτερινή επιδρομή.

Νωρίτερα ένας ισραηλινός πύραυλος έπληξε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια στο Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων ένα αγόρι 10 ετών και μια γυναίκα 65 ετών, ενώ πέντε ακόμη τραυματίστηκαν.


902. H συνέχεια από Μποτίλια (Βλέπε και NOOZ).

Συλλαλητήρια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης
Σήμερα Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Δημοσίευση: Πέμ, 17/07/2014 - 08:30
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 17/07/2014 - 08:33
Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας διοργανώνουν συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της νέας εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 17 Ιούλη και ώρα 7 μ.μ. στην Πανόρμου (στάση Μετρό), θα ακολουθήσει πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.
Στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Στη Θεσσαλονίκη
Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης σε συλλαλητήριο ενάντια στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ σήμερα Πέμπτη 17 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

902


Κ. Παπαδάκης στο ευρωκοινοβούλιο: Να σταματήσουν οι επιδρομές του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό

Δημοσίευση: Τετ, 16/07/2014 - 20:48

Δείτε εδώ την τοποθέτηση του Κώστα Παπαδάκη

Την έντονη καταδίκη του ΚΚΕ στη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού εξέφρασε στο ευρωκοινοβούλιο ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Τόνισε πως το Ισραήλ αποθρασυνόμενο από την ολόπλευρη στήριξη που του παρέχουν ΗΠΑ και ΕΕ ετοιμάζει χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον σημείωσε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ που εξισώνει το θύτη με το θύμα όπως και του ευρωκοινοβουλίου που με απαράδεκτα ψηφίσματα πρωτοστατεί στην αθώωση των ισραηλινών εγκλημάτων και βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του.

Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις, σημείωσε ο Κώστας Παπαδάκης.

902
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.