Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Θ. Χιώνης στο «MEGA»: Η χρεοκοπία του λαού θα συνεχιστεί με όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου γιατί στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν μπορούν να υπηρετηθούν οι λαϊκές ανάγκες (VIDEO)

«Τα αντεργατικά μέτρα δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είναι προαποφασισμένα προ της κρίσης, αλλά σε συνθήκες κρίσης επιβάλλονται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Στην Ελλάδα τα απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα έχουν ανάγκη οι Έλληνες πλουτοκράτες»


«Ανάγκη να οργανωθεί η αντίσταση και ο αγώνας στους τόπους δουλειάς και στις λαϊκές συνοικίες για να επιβιώσει ο λαός, αλλά και για να ανοίξει το δρόμο να ζήσει καλύτερα»

*
«Πίσω από τις διάφορες προτάσεις και συζητήσεις υπάρχει μια αντιπαράθεση για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου, ποιο καπιταλιστικό κράτος, ποιο ιμπεριαλιστικό κέντρο θα χάσει λιγότερα ή θα βγει πιο κερδισμένο τα επόμενα χρόνια, σε βάρος του λαού».

«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες και τη ζωή του στις δήθεν διαπραγματεύσεις, όσο σκληρές και αν είναι, με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και το ΔΝΤ», τόνισε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Μιλώντας στο «MEGA», σημείωσε ότι «ο λαός θα συνεχίσει να χρεοκοπεί με όλες τις προτάσεις των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, γιατί στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν μπορούν να υπηρετηθούν οι λαϊκές ανάγκες».
Όπως εξήγησε, «πίσω από τις διάφορες προτάσεις και συζητήσεις υπάρχει μια αντιπαράθεση για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου, ποιο καπιταλιστικό κράτος, ποιο ιμπεριαλιστικό κέντρο θα χάσει λιγότερα ή θα βγει πιο κερδισμένο τα επόμενα χρόνια, σε βάρος του λαού».
Ο Θ. Χιώνης υπογράμμισε ότι «τα αντεργατικά μέτρα δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είναι προαποφασισμένα προ της κρίσης, αλλά σε συνθήκες κρίσης επιβάλλονται με πιο γρήγορους ρυθμούς». Πρόσθεσε πως «στην Ελλάδα τα απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα έχουν ανάγκη οι Έλληνες πλουτοκράτες».
Επίσης, εκτίμησε ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική, θα γίνει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και πολύ γρήγορα θα οδηγήσει σε νέο κύκλο κρίσης, γιατί παραμένει το βασικό ζήτημα, που είναι να καρπώνονται μια χούφτα πλουτοκράτες τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.
Ο Θ. Χιώνης εξέφρασε την ανάγκη να οργανωθεί η αντίσταση και ο αγώνας στους τόπους δουλειάς και στις λαϊκές συνοικίες για να επιβιώσει ο λαός, αλλά και για να ανοίξει το δρόμο να ζήσει καλύτερα.
Αναδεικνύοντας τη διέξοδο, σημείωσε ότι η μοναδική ρεαλιστική πρόταση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων είναι η πρόταση του ΚΚΕ για μια διαφορετική οργάνωση της οικονομίας προς όφελος των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών. Όπως είπε, αυτό «προϋποθέτει αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.