Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Θ. Χιώνης στον «ΑΝΤ1»: Η κυβέρνηση θέλει να μην δίνουν τίποτα οι εργοδότες στα ασφαλιστικά ταμεία – Οι φασίστες ήταν πάντα διαπλεκόμενοι με επιχειρηματικά συμφέροντα, με τον υπόκοσμο, με εγκληματικά κυκλώματα και δυνάμεις καταστολής (VIDEO)



Η τοποθέτηση του Θ. Χιώνη
Η κατεύθυνση είναι το κράτος να μειώσει ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση προς τα ταμεία της κοινωνικής ασφάλισης και οι εργοδότες να μην δίνουν τίποτα.
Αυτό τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1» ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
«Δεν έχουν γίνει ρεμούλες γενικά στα ασφαλιστικά ταμεία», σημείωσε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι τα αποθεματικά τους τα «έπαιξαν στο χρηματιστήριο, τα τοποθέτησαν σε ομόλογα, τα κούρεψαν με το PSI».
Αναδεικνύοντας τις αιτίες των αντιασφαλιστικών μέτρων, υπογράμμισε ότι στοχεύουν στη στήριξη της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και στην ενίσχυση των κερδών των μεγαλοεργοδοτών.
Ο Θοδωρής Χιώνης προειδοποίησε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν και ξεκαθάρισε ότι ελπίδα υπάρχει μόνο αν ο εργατόκοσμος βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική και ανοίξει το δρόμο για να διεκδικήσει όσα παράγει.
Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι υπήρξε τεράστια ανοχή μέχρι να φτάσει στη δολοφονία ενός εργατόπαιδου, όπως ο Παύλος Φύσσας. Μάλιστα υπενθύμισε ότι πέρσι στις εκλογές το ΚΚΕ, αν και γνώριζε ότι θα έχει κόστος, κάλεσε τον κόσμο να διορθώσει την ψήφο του προς τη Χρυσή Αυγή.
Επίσης ζήτησε να κατανοηθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, εγκληματική οργάνωση και δεν γίνεται να διαχωριστούν αυτά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Οι φασίστες ήταν πάντα διαπλεκόμενοι με επιχειρηματικά συμφέροντα, με τον υπόκοσμο, με εγκληματικά κυκλώματα και δυνάμεις καταστολής».
 
Κατηγορία: Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.