Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στη φυλακή πέντε της Χρυσής Αυγής – Στον ανακριτή οι δράστες της επίθεσης στο Πέραμα


Στον ανακριτή για να απολογηθεί μεταφέρθηκε ο Αναστάσιος Πανταζής (γνωστός στον υπόκοσμο του Περάματος ως «Τάσος»), που χθες παρουσιάστηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και συνελήφθη ως καταζητούμενος για την επίθεση κατά στελεχών του ΚΚΕ στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Ο Πανταζής ήταν από τους επικεφαλής των χρυσαυγιτών που έστησαν τη δολοφονική ενέδρα σε βάρος των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, με αποτέλεσμα 9 εργάτες να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Ο ίδιος εμφανίζεται εμπλεκόμενος στη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγυπτίων μεταναστών στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, ενώ από την άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα έχουν προκύψει συνομιλίες του με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.
Εξάλλου, στον πέμπτο ανακριτή του Πειραιά προσήλθαν σήμερα Παρασκευή οι χρυσαυγίτες Καστρινός και Χατζηδάκης, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί ότι συμμετείχαν στην επίθεση στο Πέραμα, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Πανταζής.
Οι δύο πήραν προσθεσμία για να απολογηθούν στις 11 Οκτωβρίου. Το τέταρτο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση, ο Κυρ. Αντωνακόπουλος (εργοδηγός του εργολάβου της Ζώνης Φιντάνη), δεν έχει εμφανισθεί μέχρι στιγμής στις δικαστικές αρχές του Πειραιά. Σε περίπτωση που δεν παρουσιασθεί αυτοβούλως, καθώς του έχει επιδοθεί κλήση σε απολογία, αναμένεται να εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης. 
Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί καθυστερούν τόσο οι διώξεις για την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα, όταν είναι εξακριβωμένο ότι η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή έχει στη διάθεσή της χειροπιαστά στοιχεία ότι ήταν δολοφονική απόπειρα.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οι Μιχαλολιάκος Παππάς και Λαγός

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς, μετά την πολύωρη απολογία του το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Παππάς θεωρείται από τους δικαστικούς λειτουργούς υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και επιβαρυντικό ρόλο στην προφυλάκισή του θεωρείται ότι έπαιξε το γεγονός πως λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά το σπίτι που νοίκιαζε στην Αθήνα καθώς και το γεγονός ότι εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ 24 ώρες αφότου εκδόθηκε το ένταλμα για τη σύλληψή του.
Στον Κορυδαλλό βρίσκονται ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, επίσης, ο «πυρηνάρχης» των χρυσαυγιτών της Νίκαιας Γ. Πατέλης, που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου και η ανθυπαστυνόμος του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά, Β. Ποπώρη στις γυναικείες φυλακές στη Θήβα. Υπενθυμίζεται ότι οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στον Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Στις Αρχές και ο καταζητούμενος "Απόστρατος" 

Το πρωί της Παρασκευής παραδόθηκε στο Εφετείο και ο Γιώργος Δήμου, ο οποίος, καταζητούταν από τις αρχές σε σχέση με τη δολοφονία Φύσσα. Ο αποκαλούμενος και Απόστρατος, όπως προκύπτει από την άρση απορρήτου πριν από τη δολοφονία βρισκόταν στην περιοχή, είχε τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά στις 23.31, ενώ από τις 23.34 δέχεται διαδοχικές κλήσεις από τον Ρουπακιά, καθώς και τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.
Εξάλλου, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι προσήλθε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ένα ακόμη άτομο που αναζητείτο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα από τα δύο άτομα που βρίσκονταν στην καφετέρια πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τα οποία φέρεται ότι ειδοποίησαν τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.
Στο μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης εμφανίστηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η σύζυγος και η πεθερά του Γιώργου Ρουπακιά, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι δύο γυναίκες πρόκειται να απολογηθούν σήμερα, καθώς κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ακόμη αναζητείται ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα.

Στο Αυτόφωρο σήμερα η Σκορδέλη

Σήμερα Παρασκευή δικάζεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου η Θέμις Σκορδέλη σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατά τη διάρκεια ερευνών της αστυνομίας στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία μεταναστών, έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 145.000 ευρώ.
Η Σκορδέλη είναι η γνωστή «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα, που παρήλαυνε από τα τηλεοπτικά κανάλια. Έχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές, με ψυχιατρική βεβαίωση που εξέδωσε ο ψυχίατρος του ΨΝΑ που κατηγορείται για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή...

Σύλληψη αστυνομικού για σχέσεις με ΧΑ και ναρκωτικά

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στην προσαγωγή αξιωματικού από το Αστυνομικό Τμήμα Λούτσας για συμμετοχή στην Χρυσή Αυγή και για κατοχή ναρκωτικών. Στο σπίτι του βρέθηκαν φυλλάδια και σύμβολα του ακροδεξιού μορφώματος, αλλά και ποσότητα ναρκωτικών. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει προγραμματίσει ανάλογες έρευνες και σε άλλα αστυνομικά τμήματα της Αττικής.  


Κατηγορία: Πολιτική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.