Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Το «τείχος» για τους μετανάστες, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι εξωστρεφείς υποσχέσεις για φτηνά χέρια & το σχόλιο του ΚΚΕ


«Τείχος» στη Μεσόγειο για τους μετανάστες στήνει η ΕΕ
Κίνητρα για επενδύσεις υπόσχεται σε ομίλους ο Αντ. Σαμαράς

Περισσότερη καταστολή είναι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τη μετανάστευση και ήδη δημιουργήθηκε και ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα δράσης, η «Mediterranean Task Force», έργο της οποίας θα είναι να δημιουργήσει ένα «τείχος» στη Μεσόγειο με τη βοήθεια της Frontex ενάντια στους μετανάστες.
Μετά τη Σύνοδο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «ιδιαίτερη επιτυχία», διότι όπως ισχυρίστηκε «είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ανεβαίνει τόσο ψηλά στην ημερήσια διάταξη» μετά και τις «πρωτοβουλίες των πρωθυπουργών» Ελλάδας, Μάλτας, Ιταλίας.
Με τις δηλώσεις του έκανε ορατή την προσπάθειά του να καταδείξει -προς το εσωτερικό της Ελλάδας- τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησής του που είναι σημείο αιχμής στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για τα θέματα της μετανάστευσης, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να υπάρξει κοινή ευθύνη όλων των χωρών – μελών της ΕΕ και «επιμερισμός του κόστους».


Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής και τα μέτρα της ΕΕ κατά των μεταναστών και προσφύγων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Από τη μία η ΕΕ πρωτοστατεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην καταλήστευση λαών, που οδηγούν απελπισμένους ανθρώπους στον ξεριζωμό, και από την άλλη οι ηγέτες της ΕΕ συζητούν για το πώς αυτά τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα δε θα φτάνουν στην Ευρώπη, προωθώντας νέα μέτρα καταστολής, παραπέρα ενίσχυση της Frontex, ακόμη και στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, όπως η ομάδα δράσης για τη Μεσόγειο.
Έχει αποδειχθεί ότι τα μέτρα καταστολής δε θα εμποδίζουν εξαθλιωμένους ανθρώπους από την προσπάθεια να ξεφύγουν από το θάνατο, τον πόλεμο και τη φτώχεια. Απλά θα αυξήσουν την ταρίφα των δουλεμπόρων και τον αριθμό των νεκρών μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο.
Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι χρειάζεται να παλέψουν από κοινού ενάντια σε αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ και να διεκδικήσουν τη νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που ζουν πολλά χρόνια. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σέγκεν, σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων».


Κίνητρα σε ομίλους για επενδύσεις

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως στη σύνοδο έθεσε και το θέμα της ελληνικής οικονομίας καθώς -όπως είπε- ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα σε μία σειρά από θέματα και πως έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Για να στηρίξει τα λεγόμενά του, έφερε σαν παράδειγμα τις επενδυτικές κινήσεις μονοπωλιακών ομίλων στην Ελλάδα είτε μέσω της εξαγοράς μικρών επιχειρήσεων είτε με τη δημιουργία σταθμών προώθησης και συντήρησης εμπορευμάτων νέας τεχνολογίας.
Υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι
«να γίνει η Ελλάδα ένας εξωστρεφής περιφερειακός κόμβος καινοτομίας»,
  • που θα εξυπηρετεί τις επενδυτικές ανάγκες των ομίλων για περισσότερη κερδοφορία με την παροχή φτηνών εργατικών χεριών και σημαντικών κινήτρων, όπως οι φοροαπαλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.