Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Θανάσης Παφίλης: «Τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση όλων όσων αρνούνται να υποταχθούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ΕΕ» – Φυλάκιση έξι μηνών θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση (VIDEO)

Φυλάκιση έξι μηνών θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση σε όσους αμφισβητούν αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ (VIDEO)
 

*

Παρέμβαση ενάντια στην τροπολογία από τον Θανάση Παφίλη


Την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει ακόμα και την πολιτική δράση κατήγγειλε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
H τοποθέτησή του έγινε με αφορμή μία άκρως επικίνδυνη τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης έξι μηνών σε όσους παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η τροπολογία αυτή ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο «Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια» που συζητείται στη Βουλή.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι η τροπολογία εισάγει πρωτοφανή και απαράδεκτα πράγματα στον ποινικό κώδικα. «Ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση όλων όσοι  αρνούνται να υποταχθούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, εάν εφαρμοστεί η τροπολογία, κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με έξι μήνες φυλάκιση όσοι θα αντιταχθούν σε μια επέμβαση κατά της Συρίας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ζήτησε να αποσυρθεί η επίμαχη ρύθμιση και κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επίσης στηλίτευσε την πρακτική της κυβέρνησης να εισάγει «από το παράθυρο» και «την τελευταία στιγμή» τόσο σημαντικά ζητήματα με τη μορφή τροπολογίας.
Αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επιχείρησε να κρύψει τον πραγματικό χαρακτήρα της τροπολογίας, κάνοντας λόγο για διαδικαστικού χαρακτήρα ζήτημα.
Στη συνέχεια μετά την αντίδραση του Θανάση Παφίλη, προσπάθησε να θολώσει τα νερά, λέγοντας ότι η ποινή της φυλάκισης ισχύει όχι για αυτούς που αμφισβητούν όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ΕΕ, αλλά μόνο για αυτούς που παραβιάζουν τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι δύο οργανισμοί.
Πρόκειται για ένα καταγέλαστο επιχείρημα, αφού όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν τη μορφή των κυρώσεων διπλωματικού, οικονομικού ή στρατιωτικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.