Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: Χαμός στο ίσωμα



«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ» 
Ανταγωνισμοί για το γκουβέρνο


Αντιδράσεις κατά κύριο λόγο στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ και κινητικότητα σε άλλους χώρους της σοσιαλδημοκρατίας, προκάλεσε η απόφαση της «πρωτοβουλίας των 58» να προχωρήσουν στη συγκρότηση Συντονιστικής Γραμματείας που θα αναλάβει την πραγματοποίηση ιδρυτικής συνέλευσης μέχρι το Φλεβάρη.
Στη Συντονιστική Γραμματεία θα συμμετέχουν οι: Γ. Βούλγαρης, Κ. Χατζημπίρος, Ν. Μπίστης, Χρ. Δερβένης, Αθ. Δρέττα, Στ. Λιβαδάς, Γερ. Γεωργάτος καθώς και εκπρόσωποι των Κινήσεων «Δυναμική Ελλάδα», «Πολιτεία 2012», «Πρωτοβουλία Β».
Στόχος τους, όπως διακηρύσσουν, είναι να αναλάβουν τις επαφές με τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και κινήσεων και κομμάτων του χώρου, ώστε να επιτευχθεί η συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς που θα συμμετέχει με κοινό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συγκέντρωση των μελών της «πρωτοβουλίας» στην Αθήνα. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόνιζαν χτες ότι ο Ευαγ. Βενιζέλος είναι πρόθυμος να υπάρξει μια πρώτη συνάντηση με τα στελέχη της «πρωτοβουλίας των 58».
Στη ΔΗΜΑΡ προκάλεσε τρικυμία η απόφαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της, Στ. Λιβαδά και Γ. Γεωργάτου όχι μόνο να στηρίξουν την «πρωτοβουλία των 58» αλλά και να συμμετάσχουν στη Συντονιστική της Επιτροπή και μάλιστα μετά την απόφαση του κόμματός τους με την οποία δηλώνει πως δε στηρίζει το εγχείρημα.
Και οι δύο δέχτηκαν σφοδρή κριτική από μέλη της ΕΕ του κόμματος και προσωπικά απ' τον Φ. Κουβέλη που φέρεται εξοργισμένος απ' τη στάση τους, ενώ δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο ως προς την παραμονή τους στη ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά μέλη της ΕΕ κατηγόρησαν τους δύο ότι «υπηρετούν άλλο πολιτικό σχέδιο» και τους κάλεσαν «να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν», ενώ για «μεγάλο λάθος» έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ Σπ. Λυκούδης, ο οποίος ωστόσο διαφωνεί και με την απόφαση του Φ. Κουβέλη να κλείσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τους 58.
Ταυτόχρονα, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς τη συνεργασία με το κόμμα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του Αν. Λοβέρδο με στόχο την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές. Στο εγχείρημα θα συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης.
Οι Λοβέρδος και Καστανίδης συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ τη Δευτέρα το βράδυ, με τίτλο «Υστερη μνημονιακή και μεταμνημονιακή Ελλάδα. Ποιος δρόμος;».
Σχολιάζοντας τις διεργασίες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, ο Θ. Πάγκαλος με συνέντευξή του στο «Βήμα fm» δήλωσε: «Έχει πνεύσει ο άνεμος για τα ψηφαλάκια. Θα μου πείτε, τι θέλει το ΠΑΣΟΚ; Να βγάλει πλειοψηφία στη Βουλή; Όχι, αλλά να βγάλει έναν ευρωβουλευτή και για να το κάνει θέλει 4%-4,5%». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αν η ΔΗΜΑΡ δε βγάλει ούτε έναν ευρωβουλευτή, αφού διαφαίνεται ότι πορεύεται ανεξάρτητα από τους άλλους, τελείωσε». Αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και τη στήριξη που έδωσε στην «πρωτοβουλία των 58», ανέφερε: «Είναι προφανές, ότι ο κ. Σημίτης κάτι θέλει από την πολιτική ζωή, διότι όπως είδατε ζωντάνεψε. Δε νομίζω ότι θα γίνει πρωθυπουργός, αλλά Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κάτι καλό». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.