Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο Τσίπρας. Σύριζα τη ΔΕΗ. Κι αφού μας αλλάξει τα φώτα θα βάλει και το νερό στο αυλάκι


Σκαλί σκαλί. Μετά θα δούμε και το φωτόπουλο το αληθινό.


Θέλει το λαό καύσιμο στα κέρδη


Χτες ο Αλ. Τσίπρας ήταν αποκαλυπτικός. Μιλώντας σε εργαζόμενους της ΔΕΗ είπε πως «ούτε η ΟΥΛΕΝ ούτε η ΠΑΟΥΕΡ ήταν αυτές που έπαιξαν το βασικό ρόλο για την ανάπτυξη και την ανοικοδόμηση της χώρας μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (...) η ΔΕΗ ήταν η ατμομηχανή της ανάπτυξης».
Ξέχασε βέβαια ο Αλ. Τσίπρας, ότι πράγματι η ΟΥΛΕΝ και η ΠΑΟΥΕΡ κρατικοποιήθηκαν, γιατί έπρεπε να αναπτύξουν την παραγωγή τους κάνοντας επενδύσεις σε εκείνη την περίοδο, προκειμένου να συμβάλουν στην ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή του ιδιωτικού τομέα, ως επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, αλλά δεν ήταν διατεθειμένες να βάλουν κεφάλαια, επειδή το ποσοστό κέρδους ήταν μικρό σχετικά με τις επενδύσεις.
Αυτό λοιπόν που λέει ο Αλ. Τσίπρας


  • Δεν αποτελεί επιχείρημα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
  • Αποτελεί συνηγορία υπέρ της εκμετάλλευσής της έτσι που να διευκολύνει την καπιταλιστική κερδοφορία, άλλοτε αυτό επιτυγχάνεται με την κρατικοποίηση άλλοτε με την ιδιωτικοποίηση, που εναλλάσσονται αναλόγως των εκάστοτε αναγκών της καπιταλιστικής οικονομίας.
Προσθέτει άλλωστε ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαιώνοντας ποιος είναι ο καημός του: «Αν ξεπουλήσουμε και το τελευταίο εργαλείο γι' αυτή την ανασυγκρότηση με ποιον τρόπο θα την κάνουμε στο μέλλον;» και «εδώ έχουμε να κάνουμε με ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αλλά και την κοινωνική συνοχή. Και με αυτά δεν μπορούμε να παίζουμε».
Δεν μιλά, βεβαίως, για τις λαϊκές ανάγκες αλλά για την καπιταλιστική ανάπτυξη, που κάθε επίδοξος διαχειριστής ένα άγχος για το πώς θα την υπηρετήσει καλύτερα το έχει. Μαζί με το άγχος για το πώς θα διατηρήσει την «κοινωνική συνοχή», δηλαδή την υποταγή του λαού στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους οποίους υπηρετεί η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μάλιστα ο λαός φορτώνεται διαρκώς βάρη στο πλαίσιο ενός συστήματος που σάπισε και μόνο βάσανα γεννάει για τη φτωχολογιά.
Προς τι όμως το ερώτημα που έθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Αφού προεξόφλησε ότι ο λαός «θα βάλει πλάτη» για «να βγούμε από αυτή τη δύσκολη στιγμή που βρέθηκε η χώρα μας, από αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Θα παράξουμε πλούτο».
  • Αφού όπως ισχυρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση»...
Αλήθεια θα την πάρει πίσω από τα μονοπώλια; Μα αυτά υπηρετεί η ανάπτυξη που πρεσβεύει.
  • Μήπως όμως το ερώτημα αποσκοπούσε να εκμαιεύσει την απάντηση που θέλει να ακούσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
  • Μήπως ξόρκιζε φόβους; μιας και γνωρίζει πως ο λαός δεν θα βάζει για πολύ πλάτες για να τραβάνε τον ανήφορο τα κέρδη των εκμεταλλευτών.
Μιας και ξέρει ότι στο πλαίσιο του συστήματος που θέλει να διαχειριστεί
  • ούτε για αστείο δεν θα τον αφήσουν να επαναφέρει τη ΔΕΗ κατά 100% στο δημόσιο, αλλά
  • ακόμη και αν το κάνει αυτή θα συνεχίζει όπως και πριν ιδιωτικοποιηθεί να πουλά ρεύμα φτηνό στις επιχειρήσεις και ακριβό στο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.