Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ: Επικίνδυνες εξελίξεις – Η Ελλάδα εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την εκμετάλλευση και τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στην περιοχή – Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ


Την ενίσχυση της «στρατηγικής σχέσης» των δύο χωρών, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, δρομολόγησε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου ενώ οι Υπουργοί που τον συνόδευσαν υπέγραψαν μια σειρά συμφωνίες.Την ενίσχυση της «στρατηγικής σχέσης» των δύο χωρών, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, δρομολόγησε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ.


Η πιο σημαντική συμφωνία είναι αυτή ανάμεσα στον  υπουργό Ενέργειας Γ. Μανιάτη και τον Ισραηλινό  ομόλογό του Σ. Σαλόμ για ενεργειακή συνεργασία. Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για κοινές έρευνες αναζήτησης φυσικού αερίου αλλά και για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ προς την Κύπρο και από εκεί προς την Κρήτη.
Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την εκμετάλλευση και τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στην περιοχή.
Στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών  ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης μακράς πνοής μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να αποτελέσουν κρίκο του Ισραήλ με τη Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι βάση αυτής της συνεργασίας είναι τα ενεργειακά αποθέματα που διαθέτουν οι τρεις χώρες.
Θέλοντας να κρύψει τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούνται από την εμπλοκή της χώρας στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς υποστήριξε ότι ο άξονας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μπορεί να δώσει την εικόνα της ειρήνης, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας για την περιοχή.
Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός απέδωσε εύσημα στο αντιλαϊκό έργο της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας πως οι αγορές καταλαβαίνουν πως κάτι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα, ενώ ενθάρρυνε τους ισραηλινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες που δημιουργεί αυτή η συμμαχία ο Μπένιαμιν Νετανιάχου αναφέρθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν.

Συνάντηση Σαμαρά - Πέρες
Να εμφανίσει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ ως συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό επιχείρησε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.
Ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η ελπίδα θα προκύψει «μόνο μέσω της ανάπτυξης, μόνο μέσω των επενδύσεων στην Ελλάδα και μόνο μέσα από συνέργειες , όπως αυτή που επιθυμούμε να έχουμε με το Ισραήλ». Ειδικά για τα θέμα της ενέργειας δήλωσε ότι «μπορεί να συνδέσει τις δύο χώρες».

Ο Αν. Σαμαράς στο Ελληνο-ισραηλινό Επιχειρηματικό Συνέδριο
Ο  Αντώνης Σαμαράς κύρηξε  την έναρξη του  Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 100 Έλληνες επιχειρηματίες που τον συνόδευαν στο ταξίδι του και ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ. Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από ισραηλινούς επιχειρηματικούς ομίλους για να συμμετάσχουν στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός απεύθυνε πρόσκληση στους επιχειρηματίες του Ισραήλ να επενδυσουν στην Ελλάδα.

Σε πλήρη εξέλιξη και η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ
Στη συνάντηση Σαμαρά - Νετανιάχου συζητήθηκε και η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Οι δύο Πρωθυπουργοί έστρωσαν το έδαφος για την υπογραφή νέων στρατιωτικών συμφωνίων όταν επισκεφθεί το Ισραήλ ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στα τέλη του μήνα.
Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά  ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η πραγματοποίηση 2 κοινών ελληνοϊσραηλινών ασκήσεων, μέσα στον Οκτώβρη.



Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Η ενίσχυση της οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, μέσω της υπογραφής σειράς συμφωνιών, όχι μόνο δε θα φέρει φιλολαϊκή ανάπτυξη, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τους λαούς, προκειμένου να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ετοιμάζονται να βάλουν στο χέρι υποδομές και πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Ειδικά οι συμφωνίες ενεργειακής συνεργασίας, που εντάσσονται στο στόχο της δημιουργίας ενεργειακού τόξου Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, προωθούν την περαιτέρω παράδοση του ορυκτού πλούτου των χωρών σε εγχώρια και διεθνή μονοπώλια και την εμπλοκή της Ελλάδας στους οξύτατους ανταγωνισμούς για τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Άλλωστε το Ισραήλ προωθεί αντίστοιχες συμφωνίες και με την Τουρκία διατηρώντας με αυτήν σχέσεις ανταγωνισμού αλλά και συνεργασίας.
Ο ελληνικός λαός, συνολικά οι λαοί της περιοχής πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Χρειάζεται να σταματήσει τώρα η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ που εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών και χωρών της περιοχής. Μονόδρομος και προϋπόθεση για φιλολαϊκή ανάπτυξη και συνεργασία αμοιβαίου οφέλους μεταξύ των χωρών είναι οι λαοί να γίνουν κυρίαρχοι του ορυκτού πλούτου, να βαδίσουν το δικό τους δρόμο, το δρόμο της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, ενάντια στα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες».



Κατηγορία: Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.