Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Για «εσχάτη προδοσία» κατηγορούν τώρα τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Την Πέμπτη ο φονιάς Ρουπακιάς στους ανακριτές
 
«Η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» είναι η φράση που αναφέρουν οι ανακριτές στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο παραπεμπτικό τους σημείωμα προς την Βουλή με το οποίο ζητάνε την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Ηλιόπουλου προκειμένου να τους απαγγείλουν κατηγορίες για εσχάτη προδοσία.

Ήδη άρση ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρο, Ηλ. Κασιδιάρη και Χ. Αλεξόπουλο έχει ζητήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Οι ανακριτές αναφέρουν για την Χρυσή Αυγή ότι «σκοπός της ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικα)" παράβαση που οδηγεί στην κατηγορία της "εσχάτης προδοσίας"» και κατόπιν τούτου ζητάνε «την άδεια της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να απαγγείλουμε κατηγορία κατά των βουλευτών του κόμματος».

Σημειώνουν ότι η Χρυσή Αυγή είχε μορφή «κλειστής ολιγάριθμου ομάδος ιδεολογικής επιμορφώσεως εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών)» η οποία «μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό». Και πως διαχωρίστηκε σε πολιτικό τμήμα και σε επιχειρησιακό, «σκοπός του οποίου ήταν η δια της βίας αντιμετώπιση των θεωρούμενων ως εχθρών της οργανώσεως». Τα δύο τμήματα διοικούνται «από την αυτή ηγετική ομάδα», «με κυρίαρχο όμως πάντοτε τον "Αρχηγό" η εξουσία του οποίου είναι κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Adolf Hitler».

Στους ανακριτές την Πέμπτη ο φονιάς Ρουπακιάς

 
Την Πέμπτη θα οδηγηθεί στους ανακριτές για καταθέσει ο χρυσαυγίτης Γ. Ρουπακιάς δολοφόνος του Παύλου Φύσσα. Σε βάρος του αναμένεται να απαγγελθεί συμπληρωματική κατηγορία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Συμπληρωματική απολογία μετά από αίτημα του, έδωσε στον ανακριτή ο προφυλακισμένος Γ. Άγγος. Ο κατηγορούμενος είχε απολογηθεί το Σάββατο και σύμφωνα με την δικογραφία είναι ο άνθρωπος που βρισκόταν στην καφετέρια που ήταν και ο Παύλος Φύσσας και είναι αυτός που είχε καλέσει τους χρυσαυγίτες πριν την δολοφονία του 34χρονου μουσικού.
Για συμμετοχή στη δολοφονία του νεαρού οπαδού του Παναθηναικού Μιχάλη Φιλόπουλου, τον Μάρτη του 2007 είχε κατηγορηθεί άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον οποίο κατονομάζει ως εκπαιδευτή της Χρυσής Αυγής, προστατευόμενος μάρτυρας.
Σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών. Με απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκε αθώος.
Συνέλαβαν τον συνεπιβάτη του Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας


Συνελήφθη με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία ο Γιάννης Καζαντζόγλου που ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στο αυτοκίνητο του φονιά είχε βρεθεί το κινητό τηλέφωνο του Καζαντζόγλου που κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, είχε μιλήσει 11 φορές το βράδυ της δολοφονίας με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά το φόνο. Επίσης, σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες, ήταν συνεπιβάτης του Ρουπακιά στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στην Αμφιάλη για να μαχαιρώσει τον Φύσσα.
Ωστόσο ο Καζαντζόγλου μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος και μάλιστα ζήτησε να παραλάβει τόσο το κινητό τηλέφωνο όσο και την ταυτότητα που υποστήριζε πως είχε ξεχάσει στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά.


Έλαβε εντολή το ΣΔΟΕ να ελέγξει τη Χρυσή Αυγή
Εντολή στο ΣΔΟΕ να ελεγχθούν τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής αλλά και των βουλευτών του κόμματος έδωσαν οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή άλλου είδους οικονομικά αδικήματα.

Δηλώσεις πρώην χρυσαυγίτη

Για συντονισμένες επιθέσεις κατά μεταναστών κάνει λόγο σε δηλώσεις του ο πρώην χρυσαυγίτης Π. Μανάβης. Αναφέρει ότι οι επιθέσεις κατά μεταναστών είχαν γίνει ρουτίνα «Κλωτσιές σε Πακιστανούς έπεφταν πάντα, και στην Κόρινθο και στην Αρχαία Κόρινθο και στο Λουτράκι και στα παλιά βαγόνια του ΟΣΕ. Υπήρχε κάλυψη από την Αστυνομία».
Τον Μανάβη είχε κατονομάσει ως προστατευόμενο μάρτυρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρας. Ο πρώην χρυσαυγίτης αρνείται ότι αυτός είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας και αποκαλύπτει επώνυμα τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του.

Εσωτερική ερεύνα σε 35 αστυνομικά τμήματα
Σε 35 αστυνομικά τμήματα, στα οποία είτε αναπτύσσονταν σχέσεις διαπλοκής είτε διαμορφωνόταν συστηματικά καθεστώς ανοχής στις ενέργειες της Χρυσής Αυγής, διεξάγεται η εσωτερική έρευνα στην ΕΛΑΣ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων αυτών αφορά σε αστυνομικά τμήματα στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Δεξαμενή έρευνας για τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων αποτελεί η έκθεση του «Συνήγορου του Πολίτη» που συμπεριλαμβάνει δεκάδες περιστατικά, όπου οι δράστες φέρονται να έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. 

Κατηγορία: Πολιτική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.