Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δ. Κουτσούμπας στο «ΣKAΪ»: «Η πρόταση του ΚΚΕ μιλάει για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού. Είναι η μόνη φιλολαϊκή πρόταση. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή με άλλες πολιτικές δυνάμεις» (VIDEO)

Ολόκληρη η συνέντευξη

«Η πρόταση του ΚΚΕ μιλάει για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού, αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή με άλλες πολιτικές δυνάμεις», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του «ΣKAΪ».
Αναφερόμενος στη συζήτηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού, προειδοποίησε ότι είμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο μέτρων.
Όπως είπε, και η εκδοχή της ΕΕ και η εκδοχή του ΔΝΤ προϋποθέτουν μέτρα, είτε ονομαστούν μνημόνιο, είτε αλλιώς. «Όλες οι άλλες προτάσεις, με οποιοδήποτε μείγμα διαχείρισης της κρίσης, μας οδηγούν σε αντιλαϊκά μέτρα, σε πιθανή αναιμική έξοδο από την κρίση και σε μια αναιμική ανάκαμψη προς όφελος των μονοπωλίων, που θα οδηγήσει σε νέα κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Συμπλήρωσε πως η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική γιατί «δεν μπορείς να κάνεις ανάπτυξη και ανάκαμψη σε βάθος χρόνου και με σταθερότητα προς όφελος των εργαζομένων, εάν δεν κοινωνικοποιήσεις τα μονοπώλια, εάν δεν αξιοποιήσεις τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, με έλεγχο του ίδιου του λαού, εάν δεν αποδεσμευτείς από την ΕΕ».
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι οι δήθεν επιδοτήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις, ενώ υπενθύμισε ότι το KKE έχει καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που προβλέπει κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Ερωτώμενος για την άνοδο των ακροδεξιών και φασιστικών φαινομένων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ξεκαθάρισε ότι «είναι γέννημα - θρέμμα αυτού του συστήματος που ζούμε, τα αξιοποιεί το αστικό πολιτικό σύστημα για δικά του οφέλη, για δικούς του σχεδιασμούς».
Σχολιάζοντας τις κινήσεις για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, αποκάλυψε ότι «εντάσσονται στη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού» και «έχουν ως στόχο τη δημιουργία σταθερών κυβερνήσεων συνεργασίας».
Πρόσθεσε ότι γίνεται διαπάλη για το ποιος θα εκφράσει το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, καθώς η μία εκδοχή είναι του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων δυνάμεων και η άλλη εκδοχή είναι του ΣΥΡΙΖΑ.
 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απέρριψε κάθε συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι υπηρετεί τμήματα του κεφαλαίου.
Όπως είπε, το ΚΚΕ θα συμμετάσχει μόνο σε εκείνη την διακυβέρνηση και την εξουσία όπου θα «είναι πρωταγωνιστής η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα».
Κατηγορία: Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.