Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Θ. Παφίλης στο «ΜΕΓΚΑ» – Αλ. Μπαλού στο «ACTION 24»: Το ΚΚΕ δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα – Οι αναφορές περί «βίας» κρύβουν το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος (VIDEO)

«Η αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων δεν πρόκειται να σταματήσει η πάλη του λαού»

*

  «Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να μην έχει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις»



 ***


Θ. Παφίλης στο «ΜΕΓΚΑ»
«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία του αγώνα», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ».
Με αφορμή την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να σταματήσει η πάλη του λαού». Όπως είπε, «το να χτυπηθεί και να τσακιστεί μια εγκληματική οργάνωση και να τιμωρηθεί ποινικά, αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσει άλλοθι για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα».
Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι το φασισμό τον έθρεψε και τον αθώωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, που από τις αρχές της δεκαετίας του '90 εξίσωσε τον κομμουνισμό με το ναζισμό.
Ερωτώμενος για τη στάση του ΚΚΕ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει, εάν ενσωματωθούν οι σχετικές κοινοτικές οδηγίες που ποινικοποιούν την πολιτική σκέψη.
Στηλιτεύοντας την προσπάθεια να διαχωριστούν τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής από την ιδεολογία της, ανέφερε ότι «είναι μια φασιστική, ναζιστική, εγκληματική οργάνωση και οι πράξεις που κάνει συνάδουν με την ιδεολογία της». Πρόσθεσε πως αποτελεί  το «μακρύ χέρι του συστήματος» και η αντιμετώπισή της δεν είναι μόνο θέμα ποινικό, αλλά υπόθεση του ίδιου του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων που «δεν πρέπει να την αφήσουν σε χλωρό κλαρί».
Ο Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε ότι υπήρξε «ανοχή, συνενοχή και συγκάλυψη». Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση, όπως το γεγονός ότι η επίθεση στο Πέραμα «είχε προαναγγελθεί».
Στη ίδια συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης ήταν αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας παράνομες τις κινητοποιήσεις ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών ανέργων και άλλων φτωχών - λαϊκών οικογενειών.
Ακόμη πιο προκλητική η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, μίλησε για «μαύρο και κόκκινο φασισμό». Μάλιστα, παρά τις επίμονες  ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απέφυγε να χαρακτηρίσει εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας πως «αυτό θα το δείξει η έρευνα της δικαιοσύνης».
Δίνοντας άμεση απάντηση, ο Θανάσης Παφίλης της είπε ότι «εξομοιώνει την πιο ανθρωπιστική θεωρία, που ζητάει να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με την πιο αντιδραστική, σκοταδιστική θεωρία».

Αλ. Μπαλού στο «ACTION 24»: Οι αναφορές περί «βίας» κρύβουν το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος (VIDEO)
Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά

902
*
 Αλ. Μπαλού στο «ACTION 24»
Όσοι επιστρατεύουν τη θεωρία  περί «βίας από όπου και αν προέρχεται» κρύβουν ότι συμφωνούν με το χτύπημα του εργατικού κινήματος, θεωρώντας «βία» τις απεργιακές κινητοποιήσεις, την περιφρούρηση των αγώνων. Αυτό τόνισε μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή του καναλιού «ACTION 24», η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ. Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να μην έχει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις γιατί με τους νόμους που θα περάσουν τώρα στο όνομα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής και του ρατσισμού, θα εμπεριέχονται διατάξεις και νόμοι που θα ανοίγουν το δρόμο για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, προειδοποίησε χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Μπαλού.
Απαντώντας στην πρόσφατη αναφορά της θεωρίας των «δυο άκρων», που επανέφερε από τις ΗΠΑ ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλεξάνδρα Μπαλού τόνισε πως το ΚΚΕ δεν το έβαλε τώρα στο στόχαστρο ο κύριος Σαμαράς, η κυβέρνησή του, η πολιτική όχι μόνο της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Έχουν βάλει στο στόχαστρο την πολιτική του ΚΚΕ όλα τα χρόνια, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, γιατί είναι η μόνη πολιτική που συγκρούεται ευθέως με την πολιτική που αυτά τα κόμματα υπηρετούν.
Ονομάζουν «βία» τις αντιλήψεις του ΚΚΕ που θέλει να συγκρουστεί με τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, την εξουσία των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών, ανοίγοντας το δρόμο προς όφελος του λαού. Αυτό ενοχλεί την κυβέρνηση, τον κύριο Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ έχουν απέναντί τους και χτυπάνε, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά να τρομοκρατήσουν το λαό και το κίνημα.
Τέλος, η Αλεξάνδρα Μπαλού επισήμανε ότι δεν τελειώνει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής γιατί είναι σύμφυτο μόρφωμα του συστήματος. Επόμενα, «ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί και να είναι σε ετοιμότητα», κατέληξε το στέλεχος του ΚΚΕ.


Κατηγορία: Πολιτική

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.