Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ν. Σοφιανός στο «ΜΕΓΚΑ»: Μόνο το λαϊκό κίνημα μπορεί να κόψει τα χέρια της Χρυσής Αυγής (VIDEO)

«Το ΚΚΕ δεν θα δημιουργήσει στο λαό την αυταπάτη ότι αυτό το σύστημα που γέννησε, θέριεψε, στήριξε, προσανατόλισε τη Χρυσή Αυγή και διαπλέκεται μαζί της, μέσα από τους θεσμούς, μπορεί να την αντιμετωπίσει»



«Το λαϊκό κίνημα,  οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν φραγμό, να απομονώσουν, να κόψουν τα χέρια αυτής της ναζιστικής εγκληματικής δραστηριότητας», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στη δράση της Χρυσής Αυγής.
Μιλώντας στο «ΜΕΓΚΑ» σημείωσε πως «εμείς θα επιμείνουμε μέχρι τέλους να διαλευκανθούν οι υποθέσεις, να συγκεντρωθούν στοιχεία, να καταδικαστούν οι εγκληματικές πράξεις αυτής της οργάνωσης χωρίς να διαχωρίζουμε πλασματικά την ιδεολογία από τη δράση».
Πρόσθεσε, όμως, πως «Το ΚΚΕ δεν θα δημιουργήσει στο λαό την αυταπάτη ότι αυτό το σύστημα που γέννησε, θέριεψε, στήριξε, προσανατόλισε τη Χρυσή Αυγή και διαπλέκεται μαζί της, μέσα από τους θεσμούς, μπορεί να την αντιμετωπίσει».
Στηλιτεύοντας τη θεωρία των δύο άκρων, ξεκαθάρισε πως στόχος της είναι να ποινικοποιήσει «τον άλλο δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα, όταν μια λαϊκή πλειοψηφία αποφασίσει ότι θα φύγουμε από τη στρούγκα της ΕΕ, από αυτή τη λυκοσυμμαχία, η οποία είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια πληγώνει την πλειοψηφία του λαού μας».
Υπενθυμίζοντας ότι «από το πρωί μέχρι το βράδυ οι φυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής μιλάνε για το μνημόνιο», ανέφερε πως το μνημόνιο «είναι το δέντρο που κρύβει το δάσος».
Ο Νίκος Σοφιανός χαρακτήρισε πλαστό το δίλημμα από πού θα πάρει λεφτά η χώρα, γιατί «είτε από τις αγορές, είτε από το μηχανισμό, το λογαριασμό θα τον πληρώσει πάλι ο λαός». Όπως είπε, «το δίλημμα αυτό είναι υπαρκτό στο έδαφος της αναγνώρισης και της πληρωμής του χρέους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».
Αναλύοντας τη θέση του ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι λύση η διαπραγμάτευση του χρέους. «Εμείς λέμε διαγραφή εδώ και τώρα. Αυτό προϋποθέτει ένα λαό αποφασισμένο, οργανωμένο, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει αυτή η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως «ο ρεαλισμός που λέει να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση, εντός των τειχών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμη χειρότερες μέρες, ανεξάρτητα από το αν το πρόσημο σε μια κυβέρνηση είναι αριστερό, δεξιό ή κεντρώο».
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, προειδοποίησε ότι οι αγωγοί συνδέονται με αίμα, με πόλεμο και με συγκρούσεις, σε μια περιοχή που όπως είπε «το καζάνι όχι απλά βράζει, τινάζεται».
Κατηγορία: Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.