Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Αντιπαράθεση που κρύβει τον φασισμό και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι «δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ποινικά τη Χρυσή Αυγή». Της καταλογίζει ανεπάρκειες, καθυστερήσεις και κενά στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις ποινικές υποθέσεις που αφορούν σε μέλη της, επειδή η Χρυσή Αυγή είναι «σάρκα από τη σάρκα» της ΝΔ, όπως γράφει η χτεσινή «Αυγή».
Αποδίδει πρόθεση στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί οι χρηματοδότες της ναζιστικής οργάνωσης, επειδή είναι «φίλοι του πρωθυπουργού». Και καθώς ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση, ζητάει να γίνει ο ίδιος κυβέρνηση για να «εκδημοκρατίσει» τους θεσμούς του αστικού κράτους και να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή...
Βοηθάει η αντιπαράθεση με τέτοιο περιεχόμενο το λαό να βγάλει σωστά συμπεράσματα για τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο της Χρυσής Αυγής;
Για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, να ξεριζωθεί οριστικά; Η απάντηση είναι πως όχι.
  • Η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια οποιαδήποτε εγκληματική συμμορία. Είναι ένα φασιστικό - ναζιστικό μόρφωμα, που υπηρετεί το σύστημα και την αστική τάξη με εγκληματική δράση απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό.
Γι' αυτό στρατολογεί στελέχη από τον υπόκοσμο, ο οποίος δεν έχει τίποτα κοινό με τις αξίες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
  • Από αυτή τη σκοπιά, ο περιορισμός στην αναγκαία μεν ποινική αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, δρα αποπροσανατολιστικά για το λαό και το κίνημα.
  • Επιλέγεται όμως συνειδητά από το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση σαν πεδίο αντιπαράθεσης για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί το αστικό σύστημα.
Οι δυσκολίες και αντιφάσεις που εκδηλώνονται στην προσπάθεια περιορισμού - ελέγχου της δράσης της Χρυσής Αυγής από το αστικό κράτος είναι αντικειμενικές. 

Προκύπτουν από το γεγονός ότι η ΧΑ:
  • Έχει διασυνδέσεις με το κράτος και τους μηχανισμούς του.
    • Χρηματοδοτείται από καπιταλιστές για να εμπεδώνει τα δικά τους συμφέροντα στην πλάτη και τη συνείδηση των εργαζομένων, της νεολαίας από τα λαϊκά στρώματα.
    • Διαπλέκεται με το οργανωμένο έγκλημα η δράση του οποίου αποτελεί υποπροϊόν (ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, μαστροπεία κλπ.) της καπιταλιστικής δραστηριότητας.
    • Είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού και επομένως η εξάλειψή της προϋποθέτει το γκρέμισμά του.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι σαν κυβέρνηση θα «καθαρίσει» την Αστυνομία και το Στρατό από τους χρυσαυγίτες, πράγμα που δεν κάνει η κυβέρνηση, επειδή μέσα εκεί έχει εκλογικό ακροατήριο.
    Και σε παλιότερες όμως εποχές έγινε «εκσυγχρονισμός» των θεσμών του κράτους, «εκδημοκρατισμός» που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Και παλιότερα υπήρξαν καταδίκες για ποινικά αδικήματα φασιστικών ομάδων. Όπως και σε άλλες χώρες.
    • Ο φασισμός όμως δεν εξαλείφθηκε, επειδή η αιτία που τον γεννά και τον τρέφει, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και το αστικό κράτος παραμένουν ασάλευτα.
    Κάθε κυβέρνηση στο έδαφος αυτών των συνθηκών, ακόμα και αν το θέλει, δε θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις φασιστικές ομάδες.
    • Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα αξιοποιεί τις εξελίξεις με τη ΧΑ για να εγκλωβίσει εργατικά λαϊκά στρώματα, με αφορμή και αυτό το ζήτημα, στη γραμμή της «κυβέρνησης της αριστεράς».

    Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.