Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Lenin Reloaded: Σχετικά με τις δηλώσεις του Γ. Γερμενή της "Χρυσής Αυγής" – Προσθήκη σε αδιασταύρωτο (όπως αποδεικνύεται) δημοσίευμα, που αναπαρήγαγε και η Μποτίλια υπό τον τίτλο "Η οικογενειακή προέλευση του Καιάδα... ο Ριζοσπάστης και η Πατριωτική Οργάνωση Κεφαλονιάς"

Τμήμα του ΕΛΑΣ στο βουνό Αίνος της Κεφαλονιάς



Ανασκευάζουμε, αντιγράφοντας για πολλοστή φορά τον Αντώνη του Lenin Reloaded 
(Η αρχική ανάρτηση έπεται)

Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ίδιου και άλλων βουλευτών της. Ο Γερμενής φέρεται να δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, το εξής:
θυμάμαι τον παππού μου που τη δεκαετία του ’60 έστελνε τη μητέρα μου να αγοράσει τον Ριζοσπάστη και να τον κρύψουν να μην τη δουν.
Δυστυχώς (και παραδόξως) δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν πληροφορίες για το έτος γέννησης του κυρίου Γερμενή· ωστόσο, δεν είναι απλώς το νεανικό του προσώπου του και η μέχρι πρόσφατα συμμετοχή του σε συγκρότημα black metal που καθιστούν κάπως παράδοξη βιολογικά την ικανότητα ανάμνησης της δεκαετίας του 1960, η οποία 

1. Προϋποθέτει ότι ο κύριος Γερμενής είναι σήμερα τουλάχιστον 50 ετών (για να "θυμάται" τη δεκαετία του 60 θα έπρεπε να έχει γεννηθεί  το αργότερο το 1963-64, ώστε να είναι 5-6 ετών πριν εκπνεύσει η δεκαετία). 
2. Υπάρχει βέβαια και η δήλωσή του ότι "ανδρώθηκε" (για αυτό δεν παίρνω όρκο) στη "Χρυσή Αυγή" "όταν ήταν 15-16 ετών." Η Χρυσή Αυγή ενεργοποιήθηκε το 1993. Αφαιρώντας 15-16 χρόνια από το έτος αυτό, που είναι το νωρίτερο κατά το οποίο θα μπορούσε να εμπλακεί με την οργάνωση ο κύριος Γερμενής, φτάνουμε στο έτος 1977 ή 1978, χοντρικά μιάμιση με δύο δεκαετίες μετά την ηλικία που προϋποθέτει η θύμηση της δεκαετίας του 60. Και αυτό μόνο αν ο κύριος Γερμενής ενεπλάκη με την οργάνωση από την αρχή. 
3. Έλα όμως που ο κύριος Γερμενής δήλωσε επίσης ότι έγινε μέλος της Χρυσής Αυγής από το 2006, "από την εφηβική ηλικία"! Δηλαδή, ότι, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, είναι γεννημένος στις αρχές του 1990...
4. Υπάρχει όμως και το μικρό πρόβλημα ότι δεν υπήρχε Ριζοσπάστης για να διαβάζει ο παππούς που θυμάται ο κύριος Γερμενής κατά τη δεκαετία του 1960. Σύμφωνα με τον καθ ύλιν αρμόδιο, τον Ριζοσπάστη δηλαδή, η εφημερίδα τελούσε υπό απαγόρευση από το 1947 ως το 1974 (υπήρχε βέβαια ο παράνομος Ριζοσπάστης στη διάρκεια της χούντας, αλλά αυτός, φευ, δεν διατίθετο στο περίπτερο απέναντι για να τον αγοράζει η μητέρα του Γερμενή μετά παρακλήσεως του πάππου του, που ήτο, καθώς φαίνεται, κατάκοιτος και δεν μπορούσε να πεταχτεί ως την Έβγα αυτοπροσώπως):
Με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, το καθεστώς της ολιγαρχίας κλείνει το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στις 17 Οχτώβρη 1947 –τριάντα ακριβώς χρόνια από την πρώτη του έκδοση- με βάση το φασιστικό Γ' Ψήφισμα. Η διακοπή του αυτή θα είναι μακροχρόνια και θα κρατήσει 27 ολόκληρα χρόνια.
Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις γκάφα του μεγέθους Γερμενή, να δηλώσεις δηλαδή κάτι μεγέθους δυο αράδων (εφόσον το δήλωσε) το οποίο να διαψεύδεται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους ταυτόχρονα. Για τον λόγο αυτό, προτείνω όπως υιοθετηθεί στην κοινή νεοελληνική η έκφραση "πιάστηκε Γερμενής".  Βεβαίως, ο κύριος Γερμενής πουλάει οικογενειακή κκεδοσύνη εδώ και καιρό, και δεν το πρωτοαποπειράται τώρα, λόγω της πίεσης των περιστάσεων και της καταστάσεως πανικού του. Και την πουλάει παρά το γεγονός ότι είναι τοις πάσι γνωστόν ότι ο πατέρας του ήταν επίσης υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις βουλευτικές εκλογές του 2012. 
Υπάρχει, τέλος, και ένα κείμενο το οποίο επίσης κάνει τον γύρο του διαδικτύου ως διάψευση των δηλώσεων Γερμενή, κάποιου Γιώργου Αλεξάτου. Στο κείμενο αυτό αναφέρεται το εξής:
Ποιος παππούς και ποιος "Ριζοσπάστης"; Ο Βασίλης Γερμενής ήταν επικεφαλής της Πατριωτικής Οργάνωσης Κεφαλονιάς, της διαβόητης ΠΟΚ, στην περιοχή της Ερίσου (από Άσο μέχρι Φισκάρδο), που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς κατά του ΕΑΜ. Είχε μακελέψει κόσμο και κοσμάκη ο παππούς κατά την Κατοχή και τα αμέσως επόμενα χρόνια. Εξαργύρωσε τις εθνικές του υπηρεσίες με άδεια πρακτορείου εφημερίδων. 
Η Πατριωτική Ένωσις Κεφαλληνίας είναι πράγματι διαβόητη. Ανήκει στις εθελοντικές αντι-ΕΑΜικές ομάδες που συνεργάστηκαν ενεργά με τους Ναζί.

Παρ' όλα αυτά, αναφορά σε "Γερμενή" στην ΠΟΚ δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω καμία, και δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω το παραπάνω.

Όμως είναι βέβαιο ότι ο εκ πατρός παππούς του Γιώργου Γερμενή δεν ονομαζόταν καθόλου "Βασίλης" όπως αναφέρεται, αλλά --όπως άλλωστε είναι και το "πατροπαράδοτο" στην ονοματοδοσία εν Ελλάδι-- Γεώργιος Γερμενής. Τούτο μπορεί να διαπιστωθεί από το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, όπου ο υποψήφιος του κόμματος στην Κεφαλονιά και πατέρας του Γιώργου Γερμενή, Σπυρίδων (Σπύρος) αναφέρεται ως Σπυρίδων του Γεωργίου. Ο Βασίλειος (Βάσος) Γερμενής, από την άλλη, ήταν ζωγράφος και γλύπτης από την Κεφαλλονιά. Καλό είναι όταν ξεσκεπάζουμε τους απογόνους των ταγματασφαλιτών να είμαστε προσεκτικοί και να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες μας.


________________
Σημείωση Μποτίλιας:

Αντώνη, συγχαρητήρια.

Αποδεικνύεις για πολλοστή φορά την πληρότητά σου.
Αν και Κεφαλονίτης την καταγωγή, πιάστηκα γερμενής.

Βασίστηκα στον Αλεξάτο. Πατρίδα είναι, σκέφτηκα, θα το έχει διασταυρώσει...

Αλλά, για να μην πάρει μπάλα το νησί η δωσιλογική και χρυσαυγίτικη ρετσινιά είχα προτάξει ήδη στη συγκεκριμένη ανάρτηση (που ακολουθεί) την επισήμανση για τον ΔΣΕ σε Κεφαλονιά και Λευκάδα

Το χωριό μου, τα Δαμουλιανάτα, είναι ακόμα γνωστό σαν "μικρή Μόσχα".


Σεπτέμβρης 1944. Απελευθέρωση του Αργοστολιού από τον ΕΛΑΣ. Έφιππο τμήμα στη Γέφυρα Δεβοσέτου. Πρώτος έφιππος (σε χαιρετισμό), ο στρατιωτικός Διοικητής Κεφαλονιάς, Γεράσιμος Γρηγοράτος ή Αστραπόγιαννος. Δεύτερος έφιππος, ο αντιφασίστας Άμος Παμπαλόνι, Ιταλός λοχαγός του Πυροβολικού, που αγωνίστηκε με τον ΕΛΑΣ. Πιο πίσω (πεζός) ο Χρίστος Καραγιάννης - Διομήδης.

(Φωτογραφίες από το ιστολόγιο: Λαϊκή  Κεφαλονιά)


***

Και τώρα το αμαρτωλό κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε εδώ από τον  Fadomduck2, με την προσθήκη του για την "Πατριωτική Οργάνωση Κεφαλληνίας"


Φωτό από Βαθύ κόκκινο

Απαραίτητη επισήμανση της Μποτίλιας Στον Άνεμο, για να μην υπάρξουν παρανοήσεις και βγουν βιαστικά συμπεράσματα:


Του Γιώργου Αλεξάτου

Διώκεται σήμερα, όπως διωκόταν και ο κομμουνιστής παππούς του τη δεκαετία του '60, που αγόραζε κρυφά "Ριζοσπάστη", είπε ο Γιώργος Γερμενής, αυτός με το τραγούδι για τον "γ.......ο Ιησού Χριστό", που το άκουσαν οι χήρες των χωροφυλάκων και των δικαστών και δώσ' του ψήφο του Καιάδα!...

1. "Ριζοσπάστη" κανένας δεν αγόραζε τη δεκαετία του '60, γιατί είχε απαγορευτεί ήδη από το 1947 και από τις αρχές της δεκαετίας του '50 έπαψε να βγαίνει και ως παράνομος. Επανακυκλοφόρησε και πάλι παράνομα το 1968 από την ΚΟΑ του ΚΚΕ, ενώ το ΚΚΕ εσ. έβγαλε τον "Ριζοσπάστη-Μαχητή".

2. Ποιος παππούς και ποιος "Ριζοσπάστης"; Ο Βασίλης Γερμενής ήταν επικεφαλής της Πατριωτικής Οργάνωσης Κεφαλονιάς, της διαβόητης ΠΟΚ[1], στην περιοχή της Ερίσου (από Άσο μέχρι Φισκάρδο), που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς κατά του ΕΑΜ. Είχε μακελέψει κόσμο και κοσμάκη ο παππούς κατά την Κατοχή και τα αμέσως επόμενα χρόνια. Εξαργύρωσε τις εθνικές του υπηρεσίες με άδεια πρακτορείου εφημερίδων.

Άξιος και ο γιος του και πατέρας του Καιάδα, ο Σπύρος Γερμενής, παρακρατικός επί καραμανλοκρατίας και καταδότης επί Χούντας. Υποψήφιος πέρσι στην Κεφαλονιά με τη φασιστοσυμμορία...
Πηγή: Βαθύ κόκκινο

_________________
[1]
Μαρτυρία για την ΠΟΚ

[...]Αυτή η ομάδα του Γάκια ήταν, ο Γάκιας ήταν προπολεμικός δολοφόνος επαγγελματίας. Και κάποιοι γύρω του κάνανε τον καιρό της κατοχής κλοπές και βιαιοπραγίες εναντίον αυτών που είχαν τα ζώα που τους παίρνανε, ας πούμε.
Μετά από αυτό όταν το ΕΑΜ αντέδρασε, όπως αντέδρασε, αυτοί και πήγαν με τους Γερμανούς. Και υπήρχαν τρεις συμμορίες τότε στην Κεφαλλονιά. Του Φωκίωνα Γάκια ή Αλισσανδράτου στην Πίλαρο, γείτονάς μας, το χωριό το δικό μου θεωρείτο κόκκινο χωριό και έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα και τα δυο χωριά και το Νεοχώρι και τα Κομιτάτα. Υπήρχε στο Πυργί του Ειρηναίου Παπαδημάτου και του Κοτροκόη στην νότιο Κεφαλλονιά. Στον Ελιό.
-Αυτοί ήταν και μαυραγορίτες;
Αυτοί συνασπίστηκαν μετά σε μια οργάνωση που την ονομάσανε ΠΟΚ. Πατριωτική Οργάνωση Κεφαλληνίας. Μαυραγορίτες δεν ήταν, ήταν ληστές. Ήταν ληστοσυμμορίες και συνασπίστηκαν με τους Γερμανούς, πήγαν μαζί με τους Γερμανούς και φτιάξανε μια οργάνωση Πανκεφαλληνιακή που ενώθηκαν οι συμμορίες και την ονομάσανε ΠΟΚ. Πατριωτική Οργάνωση Κεφαλληνίας. Προδοτική κυριολεκτικά. Και αυτή έκανε την επιδρομή και λεηλάτησε το Πέρα χωριό της Ιθάκης το 1944 το καλοκαίρι.[...]
Πηγή: Ithakanews

Το συνολάκι πακέτο από Fadomduck2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.