Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Μέρα δράσης η 23η Οκτώβρη για την απεργία στις 6 Νοέμβρη – Να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός.


Η κεντρική ανακοίνωση - κάλεσμα προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους

Μέρα παν-κινητοποίησης η Τετάρτη 23 Οκτώβρη
Για την προετοιμασία και την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωματειακές επιτροπές, τις λαϊκές επιτροπές, τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.
Να βάλουμε μπροστά για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!
Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός.
Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με Γενικές Συνελεύσεις να παρθούν μαχητικές αποφάσεις συμμετοχής. Κάθε σωματείο να οργανώσει την απεργία στο χώρο του, να πάρει μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία της. Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.
Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας.

Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.
Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγούν σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.
Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση.
Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στη μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία.
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.
Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν Υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση.
Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα δυστυχίας των 200 ευρώ.
Ολα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.
Η υποχώρηση στις δυσκολίες, ο συμφιλιωτισμός με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οδηγούν στη μακροημέρευση της βαρβαρότητας. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.
Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δεν μπορούν να σπουδάσουν, δεν μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.
Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική - ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.
Στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.
Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας.
Να πιστέψουμε στο δίκιο μας.


Μέρα παν-κινητοποίησης η Τετάρτη 23 Οκτώβρη
Για την προετοιμασία και την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας

Σταθμό στην προετοιμασία της απεργίας αποτελεί για τις ταξικές δυνάμεις η Τετάρτη 23 Οκτώβρη, μέρα που το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να τη μετατρέψουν σε παν-κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, ενημέρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων, μπροστά στις 6 του Νοέμβρη.
«Να βάλουμε στόχο στις 23 Οκτώβρη να βρεθούμε και να συζητήσουμε οργανωμένα με σχέδιο στους κλάδους», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει πως στόχος είναι να έρθουν σε επαφή τα συνδικάτα με όσο το δυνατόν περισσότερους τόπους δουλειάς, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να αναδείξουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.
Στην παραπάνω κατεύθυνση, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σχεδιάζει για εκείνη τη μέρα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στη 1 μ.μ., για το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης.
Συσκέψεις και συνελεύσεις
Σύσκεψη για την απεργία διοργανώνουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης Μηχανικών.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και Γενικές Συνελεύσεις συνδικάτων. Ανάμεσα σε άλλες, οι εξής:
Το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας», σήμερα Κυριακή, στις 9.30 π.μ., στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος)
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, σήμερα Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Χαριλάου 30, Ελευσίνα).
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σήμερα Κυριακή, στις 9 π.μ., στα γραφεία του.
Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, αύριο, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, στις 22/10.
Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, στις 22/10, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27).
Κλαδικές συσκέψεις διοργανώνει ενόψει της απεργίας το ΠΑΜΕ σήμερα, Κυριακή, για τον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών (στις 9 π.μ.) και των ΜμΕ (στις 11 π.μ.) στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).
Τέλος, σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 22 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΘ. Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 20/10/2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.