Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο Στάλιν φταίει. Ή μάλλον το ΠΑΜΕ – Μια αιρετική προσέγγιση της "θεωρίας των άκρων" και μια κοκτέιλ μολότωφ στην κορυφή της πυραμίδας από Lenin Reloaded

Και οι κομμουνιστές, κύριε; Δεν έχουν "θεωρία των άκρων" αυτοί, κύριε;



Τα δύο άκρα σύμφωνα με το "Global Wealth Report" του Ερευνητικού Ινστιτούτου της Credit Suisse του 2013: 68.7% του παγκόσμιου πληθυσμού, 3 δισεκατομμύρια 207 εκατομμύρια άνθρωποι, κατέχουν το 3% του παγκόσμιου πλούτου, δηλαδή 7.3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτοί είναι το ένα άκρο. Είναι επίσης γνωστοί, για να μιλήσουμε σχηματικά, ως παγκόσμιο προλεταριάτο.
Το άλλο άκρο είναι 32 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 0.7% του παγκόσμιου πληθυσμού, οι οποίοι κατέχουν το 41% του παγκόσμιου πλούτου: 98.7 τρισεκατομμύρια δολάρια. Είναι επίσης γνωστοί ως παγκόσμια πλουτοκρατία των μονοπωλίων. Αμέσως από κάτω της βρίσκεται, μιλώντας πάντα χοντρικά, η λεγόμενη μέση και υψηλή αστική τάξη, 7.7% του παγκόσμιου πληθυσμού που κατέχει το 42.3% του πλούτου του. Το ταμπλώ το συμπληρώνει η χαμηλότερη αστική τάξη των μισθωτών και τα διάφορα μικροαστικά στρώματα και οι τάξεις της εργατικής αριστοκρατίας: 22.9% του παγκόσμιου πληθυσμού με 13.7% του παγκόσμιου πλούτου.


Αλλά ακόμα και αυτό το 0.7% του πληθυσμού που κατέχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου είναι διαστρωματωμένο με όρους "άκρων." Λιγότεροι από 100.000 από αυτά τα 32 εκατομμύρια έχουν περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια περιουσία έκαστος, ενώ κάτι παραπάνω από τα 28 εκατομμύρια έχουν υποπολλαπλάσια ατομική περιουσία, από 1 ως 5 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτή είναι η εμπειρική βάση της κομμουνιστικής "θεωρίας των άκρων" που είναι γνωστή και ως "ταξική πάλη κεφαλαίου-εργασίας" ή "κεφαλαιοκρατών και προλεταριάτου", στην εποχή, βεβαίως, του ιμπεριαλισμού.
*

Κοκτέιλ Μολότωφ #312


Φυσικοπολιτικό θεώρημα (γνωστό και ως πρώτος νόμος του σταλινισμού):
Ο αριθμός των ανθρώπων που επιβάλλεται να έχει σκοτώσει ο Στάλιν είναι αντιστρόφως ανάλογος με τον βαθμό συγκέντρωσης του πλούτου: όσο λιγότεροι είναι αυτοί που κατέχουν το τεράστιο μερίδιο του συνολικού πλούτου, τόσο περισσότερα επιβάλλεται να είναι τα θύματα του σταλινισμού.
Έτσι, σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς μου βάσει φετινών δεδομένων, στην πρόταση "0.7% του πληθυσμού ξεκοκκαλίζει το 41% του παγκόσμιου πλούτου, 98.7 τρισεκατομμύρια δολάρια!" η σωστή απάντηση είναι "ναι, αλλά ο Στάλιν σκότωσε 714 εκατομμύρια ανθρώπους."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.