Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

➽ Στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς ➽ Συγκλονιστικό λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα! ➽ Οι φοιτητές είμαστε εδώ ➽ Είναι και δικός μας αγώνας ➽ Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους (VIDEO - Φωτό)

Ένα συγκλονιστικό λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα!

Πολλές χιλιάδες λαού διαδηλώνουν μαζί με τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα για το δίκιο των αιτημάτων τους, για την επιβίωσή τους!

Οι κόρνες των τρακτέρ έξω από τη Βουλή εναλλάσσονται με τα αγωνιστικά συνθήματα: «Εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς».

Στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνουν συγκροτημένα με τα μπλοκ τους αγρότες από Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Στερεά και Εύβοια, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο.

Δίπλα τους τα δεκάδες σωματεία της Αττικής που στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα, με χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους να δίνουν το «παρών». 






«Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μια γροθιά θα βγούμε νικητές», το μήνυμα που στέλνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες διεκδικούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου
  • Πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα
  • Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
  • Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής.
  • ΣεΑποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
  • Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.
  • Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Όλα για το συλλαλητήριο

*

\«Οι φοιτητές είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, είναι και δικός μας αγώνας»

«Οι φοιτητές δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από εδώ. Είμαστε μαζί σας», τόνισε μιλώντας στο Σύνταγμα η Ευγενία Κυριακοπούλου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονικής Αθήνας. «Αγροτιά - Φοιτητές, ενωμένοι νικητές» πρόσθεσε, για να απαντήσουν με το ίδιο σύνθημα οι χιλιάδες διαδηλωτές.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το δίκαιο και έντιμο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών γιατί είναι και δικός μας αγώνας», υπογράμμισε.

902

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους (VIDEO)

Στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δήλωσή του τόνισε:

«Χαιρετίζουμε εδώ στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ελλάδας, τους Έλληνες αγρότες. Ο αγώνας είναι δίκαιος, τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Είμαστε στο πλευρό τους. Όλη η Αθήνα, όλη Ελλάδα είναι στο πλευρό τους.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία. Πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών. Δεν μπορεί να ανακαλύπτει τις αντοχές της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς στόχους όταν είναι να δώσει λεφτά για τους αγρότες, όταν είναι να δώσει αποζημιώσεις, όταν είναι να δώσει για τον λαό και απλόχερα να τα δίνει σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εγγυημένες τιμές τώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα, 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα το ρεύμα. Αυτά ζητάνε οι αγρότες. 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Υποδομές στην αγροτική παραγωγή, φθηνό κόστος παραγωγής. Οι έμποροι και οι βιομήχανοι πουλάνε πολύ ακριβά στους αγρότες εφόδια και μέσα και την άλλη ώρα τα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές. Τώρα να έρθουν εγγυημένες κατώτερες τιμές. Να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων και να παρθούν μέτρα για να ανασάνει η ελληνική αγροτιά, έτσι ώστε να έχουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι να την πληρώνει ο λαός.Καλή δύναμη σε όλους και όλες».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.