Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο Βασιλικό Χαλκίδας με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία

ΠΑΜΕ

Καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο Βασιλικό Χαλκίδας

Φωτό: Το γερανοφόρο όχημα στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα

Παρασκευή 09/02/2024 - 17:39

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει "κανονικότητα" το καθημερινό σακάτεμα των εργατών», τονίζει το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του, για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο Βασιλικό Χαλκίδας (βλ. κάτω).

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Στη μεγάλη λίστα των "εργατικών ατυχημάτων", που αποτελούν πλέον καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, προστέθηκε ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής "SABO" στο Βασιλικό Χαλκίδας, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ακόμα συναδέλφου και το βαρύ τραυματισμό ενός άλλου.

Οι δύο εργαζόμενοι βρίσκονταν πάνω σε καλάθι γερανοφόρου οχήματος, εκτελώντας εργασίες αλλαγής λαμπτήρων τη στιγμή που υδραυλικό εξάρτημα του καλαθιού υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα οι δύο εργαζόμενοι να πέσουν στο έδαφος από μεγάλο ύψος και ο ένας εργαζόμενος 55 ετών, που εργάζονταν στη "SABO" μέσω εργολάβου να χάσει τη ζωή του, ενώ ο άλλος συνάδελφος να είναι βαριά τραυματίας.

Το παραπάνω περιστατικό και συνολικά ο μεγάλος αριθμός των "εργατικών ατυχημάτων" δεν οφείλονται στην "κακιά στιγμή". Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών, της εντατικοποίησης της εργασίας και της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας που επικρατούν στην πλειοψηφία των χώρων δουλειάς. Συνθήκες που αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας που νομοθέτησαν, για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όσο και για την υποστελέχωση της Τεχνικής και Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους να θέσουμε σε προτεραιότητα τον αγώνα για να υπάρχουν συνθήκες υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για να γυρίζουμε στο σπίτι μας, στις οικογένειες και τα παιδιά μας όρθιοι και υγιείς».

902

ΧΑΛΚΙΔΑ

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας σε εργατικό δυστύχημα στο Βασιλικό

Το γερανοφόρο όχημα στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα

Ένας νεκρός εργαζόμενος και ένας συνάδελφός του σοβαρά τραυματίας, είναι ο τραγικός απολογισμός, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, του θανατηφόρου εργατικού «δυστυχήματος» που σημειώθηκε την Παρασκευή 9 Φλεβάρη, στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής «SABO» στο Βασιλικό Χαλκίδας.

Οι δύο εργαζόμενοι βρίσκονταν πάνω σε καλάθι γερανοφόρου οχήματος, εκτελώντας εργασίες αλλαγής λαμπτήρων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υδραυλικό εξάρτημα του καλαθιού υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα οι δύο εργαζόμενοι να πέσουν στο έδαφος από μεγάλο ύψος.

Από την πτώση βρήκε τραγικό θάνατο ένας εργαζόμενος 55 ετών από το Αλιβέρι, που εργάζονταν στη «SABO» μέσω εργολάβου, ενώ σοβαρό τραυματισμό υπέστη ο συνάδελφος του πού προέρχεται από το προσωπικό της εταιρείας. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου και νοσηλεύεται.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε άμεσα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας και του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας, συναντώντας κλίμα αγανάκτησης ανάμεσα στους εργαζόμενους για την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη συντήρησης, που όπως ανέφεραν, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί εργατικό «ατύχημα».

Στο νοσοκομείο Χαλκίδας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του τραυματία εργαζόμενου, βρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος συνομίλησε με γιατρούς αλλά και συναδέλφους του εργαζόμενου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.